Ege; Ar-Ge, inovasyon, teknoloji transferi ve lisanslama’dan sonra teknopark ile zirvede

  • 0
  • 1.101
Ege;  Ar-Ge, inovasyon, teknoloji transferi ve lisanslama’dan sonra  teknopark ile zirvede
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Teknoloji Geliştirme BölgesiKuruluşu’nun onaylanması İzmir ve Ege Üniversitesi’nde mutluluk yarattı.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, EgeÜniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesinin kurulmasına ilişkin kararın ResmiGazete’de yayınlanmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirterek “Ege ÜniversitesiTeknoparkının üniversitemiz, İzmir ve ülkemiz için önemli bir fark yaratacağınainanıyorum” dedi.

Bakanlar Kurulu, bazı alanların teknoloji geliştirme bölgesiilan edilmesi kararı doğrultusunda Ege Teknopark Teknoloji GeliştirmeBölgesi'ni onayladı. Bornova'da iki ayrı alan Ege Teknopark TeknolojiGeliştirme Bölgesi olarak ilan edildi.

Ege Üniversitesi’nin ulusal ve uluslararası başarıları ileTeknoparka sahip olmayı hak ettiğini belirten Prof. Dr. Yılmaz, “Akademikliderliğinin yanında, Ar-Ge, inovasyon, teknoloji transferi ve lisanslamakonularında da uluslararası düzeyde önemli başarılara imza atmış olanüniversitemiz, bu nedenle teknoloji transfer ofislerini değerlendiren ABKomisyonu tarafından 2008 ve 2010 yıllarında Avrupa’nın en başarılısıseçilmiştir. Tüm birimleri ile bölgemizin ve ülkemizin gerek bilimsel vegerekse de ekonomik gelişimine yön vermeye, destek olmaya çalışan üniversitemizyıllardır sürdürmeye çalıştığı yüksek katma değerli ürünlerin geliştirilmesi veüretilmesi konusundaki çalışmalarını artık kampüs içerisinde kurulan TeknolojiGeliştirme Bölgesi (Teknopark) kapsamında sürdürecektir” diye konuştu.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz’ınkonuyla ilgili açıklaması şu şekilde;

EGE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ KURULUŞUONAYLANDI

Ege Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesinin kurulmasınailişkin kararın 10/08/2014 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanmış olduğunusizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum.

Teknopark kararının alınmasında Ege Üniversitesininyetkinliği, yaptığı çalışmaları, elde ettiği sonuçlar ve bundan sonra yapılmasıplanlanan çalışmaların niteliği belirleyici bir unsur olmuştur. Dolayısı ile bubaşarı bugüne kadar Ege Üniversitesine hizmet vermiş olan her kademedekiçalışanların emeklerinin ortak bir ürünüdür. Tüm emeği geçenlere gayret veçabaları için teşekkür ederim.

Üniversitemiz özellikle son 10 yılda Ar-Ge ve İnovasyonEkosistemini önemli ölçüde geliştirerek sadece Türkiye’de değil, başta ABD veAvrupa olmak üzere birçok ülke ile işbirliği yapan bir konuma gelmiştir. Bugünitibari ile var olan Teknoloji Transfer Ofisi, Avrupa İşletmeler Ağı(EBIC-Ege), meristemEge Girişimcilik Programı, mentorEGE KOBİ’ler içinİnovasyon Yönetim Programı, Ön Kuluçka Merkezi, Sağlık Bakanlığından fazçalışmaları dahil ilaç geliştirmede tüm süreçleri gerçekleştirmek üzere onayalmış olan ARGEFAR, teknoparklarda yer alacak tüm firmalara hizmet verebilecekMerkezi Test ve Analiz Laboratuarı (EGE-MATAL), Akaryakıt/Petrol AnalizLaboratuarı (EGEPAL),  FarmasötikBilimler Araştırma Laboratuarı (FABAL), Türkiye Savunma Sanayiine de hizmetvermekte olan Tekstil ve Konfeksiyon Araştırma Merkezi gibi özgünyetkinliklerine bugünden itibaren ekosistemin en önemli tamamlayıcısı olanTeknopark’ı da eklemiştir.

Ege Üniversitesi ulusal ve uluslararası geçmiş başarılarıile Teknoparka sahip olmayı hak etmiştir. Akademik liderliğinin yanında, Ar-Ge,inovasyon, teknoloji transferi ve lisanslama konularında da uluslararasıdüzeyde önemli başarılara imza atmış olan üniversitemiz, bu nedenle teknolojitransfer ofislerini değerlendiren AB Komisyonu tarafından 2008 ve 2010yıllarında Avrupa’nın en başarılısı seçilmiştir.

Tüm birimleri ile bölgemizin ve ülkemizin gerek bilimsel vegerekse de ekonomik gelişimine yön vermeye, destek olmaya çalışan üniversitemizyıllardır sürdürmeye çalıştığı yüksek katma değerli ürünlerin geliştirilmesi veüretilmesi konusundaki çalışmalarını artık kampüs içerisinde kurulan TeknolojiGeliştirme Bölgesi (Teknopark) kapsamında sürdürecektir.

Ege Üniversitesi Teknoparkının üniversitemiz , İzmir veülkemiz için önemli bir fark yaratacağına inanıyorum.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

10 yılda 20 kat büyüyecek

TÜBİTAK Başkanından öğrencilere müjde

Intel ve BAU’dan iş birliği

Zirvede ‘Lucia’ sürprizi

Yapay zekâ hayatımızın ayrılmaz bir parçası olacak

Günümüzün Bilinmeyen Dünyası

Arşiv