Ege Bölgesi’nin devleri girişimciler için birleşti

  • 0
  • 720
Ege Bölgesi’nin devleri girişimciler için birleşti
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

LİYAKAT (Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği) ve Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü liderliğinde üç yıl önce başlatılan girişimcilik proje yarışması “Girişim Kampüsü” geçtiğimiz yıl Bornova Belediyesi’nin bu yıl da İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) de katılmasıyla günden güne büyüyor. Bu yıl KİPA ana sponsorluğunda ve İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) desteğini de alarak gerçekleştirilecek olan Girişim Kampüsü 4 projesi işbirliği protokolü Bornova Belediyesi’nin İzmir’e kazandırdığı Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’nde düzenlenen toplantıda imzalandı.

Yeşilova Höyüğü’nde gerçekleştirilen basın toplantısı ile tanıtılan ‘Girişim Kampüsü 4’ Projesi’nin sürdürülebilir bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirten LİYAKAT Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Berkay Eskinazi ‘girişimcilik son yıllarda tüm dünyada hissedilen küresel krizlerin de etkisiyle başta ekonominin yeniden canlandırılması sonrasında gerek yatırımların gerekse toplumsal refahın arttırılması açısından giderek daha çok önem kazanmaktadır. İşsizliğin önüne geçmek doğru politikaları uygulamaktan geçiyor. Bu politikaları uygularken atılması gereken gerekli adınlardan biri de girişimciliği teşvik etmek ve önündeki bürokratik ve ekonomik engelleri kaldırarak girişimcinin iş ve istihdam yaratma potansiyelini daha çok ortaya çıkarmaktır. LİYAKAT Derneği olarak biz, bu misyonu yükleniyor ve  amacımız doğrultusunda girişimcilik projeleri yapıyoruz. Sürdürülebilir bir sosyal sorumluluk projesi olarak başlatılan “GİRİŞİM KAMPÜSܔ projesi, 2012 yılında inovatif fikirleri olan kişileri bulmak ve ülkemize yeni girişimciler kazandırmak amacı ile ortaya çıktı. Projemizin amacı genç beyinlere ve yeni fikirlere destek olmak. Bu amaç doğrultusunda ilk iki yılında Ege Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi ile yürüttüğümüz projemize geçen sene Bornova Belediyesi, bu sene ise İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile İzmir Kalkınma Ajansı da dahil olarak bizleri onurlandırdı. Bu yıl KİPA ana sponsorluğunda gerçekleşen projemize destek olan herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Bu yıl proje ortağı olmaktan mutluluk duyduklarını belirten İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu ‘akıl, bilim ve hukukun ışığında üyelerine yol göstermek, değişen sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel koşullar ile teknolojik gelişmelere uyum sağlamalarına destek vermek amacı ile varlığımızı sürdürmekteyiz. Üyelerimize verdiğimiz hizmetlerin yanı sıra toplumun tüm kesimlerinin, böylelikle de ülkenin gelişmesi adına gerçekleştirilen bu tür faaliyetlerde her fırsatta yer almaya çalışmaktayız. Bu yılki ayağında yer almaktan memnuniyet  duyduğumuz Girişim Kampüsü projesinin sosyal, akademik, yerel yönetim, meslek kuruluşu ve kamu ayağının olması, bu ortaklık doğrultusunda ne denli önemli bir oluşum olduğunu göstermektedir. Girişimciliği teoride ve pratikte bizzat yaşayan esnaf sanatkar teşkilatı da, yeni fikirlerin ortaya koyulduğu, gençlerin ve kadınların iş dünyasında daha fazla varolabilmelerinin önünün açıldığı bu projeye katkı koymaktan mutluluk duymaktadır. Emeği geçen tüm paydaşlara teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’nde girişimciliği desteklemek için biraraya gelen insanları ağırlamamtan büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti. Girişimcilik Kampüsü’nün her kesimden insanın yanısıra özellikle gençler ve kadınlar için büyük önem taşıdığına inandığını dile getiren Başkan Atila, “Girişimcilik Kampüsü her sene artarak devam eden sürdürülebilir bir proje. Girişimcilik noktasında adım atan insanlar için çok güzel bir fırsat, hayallerini gerçekleştirmeleri için bir umut olacağına inanıyoruz” dedi. Bornova Belediyesi olarak ortaya koydukları bütün projelerde örnek olmayı hedef edindiklerini söyleyen Başkan Atila, “Projelerimizi hayata geçirirken paydaşlarımızın katkılarına da çok önem veriyoruz. Üniversite öğrencilerimiz için başlattığımız Dost Kart ve Dost Market projelerimiz büyük başarı gösterdi. Bunları üniversitelerimiz ve İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Türk Kızılay gibi kurumlarla yaptık. Birlikte iyilikleri çoğaltmaya, olumsuzlukları azaltmaya çalışıyoruz. Özellikle kadınlarımıza yönelik istihdam garantili kurslar veriyoruz. Belediyecilik anlayışımız gereği önce insan diyoruz. Bizim en çok mutlu olduğumuz yatırımlar insana ve geleceğe yapılan yatırımlar. Girişimcilik Kampüsü projesinde emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Gelecek yıllarda daha çok paydaşın bu projeye eklenmesini temenni ediyorum” dedi.

Kipa Kurumsal İlişkiler Direktörü Nil Timur ise proje ile ilgili açıklamasında “Kipa olarak Egeli girişimcilere destek olmayı sürdürüyoruz. Kurumsal önceliklerimiz arasında yer alan gençlere fırsatlar yaratmak prensibi çerçevesinde, Girişim Kampüsü’ne katılanlar içinden seçilen bir projeye Kipa Özel Ödülü’nü vereceğiz. Projenin ana sponsoru olarak yetenekli gençlerimize ve kendisini hala genç hissederek bir yeniliğe imza atma hevesi, bir girişimi başlatma cesareti olan herkese destek olmayı ve onlarla iş hayatı arasında köprü kurmayı hedefliyoruz” dedi.

Gençlerin mezun olduktan sonra yıkıcı ve küreselleşmenin etkisiyle sınırları olmayan bir rekabetin içinde olduklarını belirten Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Jülide Kesken “Bu noktada üniversiteler sadece akademik eğitim verilen kurumlar olmaktan öte girişimciliği, inovatif düşünceyi, yaratıcılığı besleyen kurumlara dönüşmek zorunda kalmaktadır. Yaratılmaya çalışılan girişimcilik ve inovasyon ekosistemi içerisinde bizlerin rolü artık çok daha belirleyici ve önemli hale gelmiştir. Bu düşünceden hareketle, gençlerin girişimci ruhlarını açığa çıkarmaya, onlara cesaret vermeye ve kendilerini ifade edecekleri yepyeni alanlar sunmaya çalışıyoruz. İzmir’deki ilk kapsamlı girişimcilik yarışması olan “Girişim Kampüsü” Projesi ise bu katkının güçlendirilmesinde kanımızca öncülük eden unsurlardan biridir. Girişim Kampüsü projesinin, gelecek yıllarda da etki alanının genişleyerek devam ettirilmesi ve tüm Türkiye’ye yaygınlaştırması temel arzumuzdur.’

İzmir’li girişimci kimliği ile basın toplantısına katılan Siren Ertan’ın İzmir’den yayılan bu projenin önemini vurlayan konuşmasından sonra protokolün imzalanması ile sona eren basın toplantısı sonrasında Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi gezildi.

Girişimcilik İçin Güç Birliği
LİYAKAT Derneği, Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü, Bornova Belediyesi, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) ortaklıyla gerçekleşecek olan “Girişim Kampüsü 4” projesinde imzalanan protokol ile girişimcilik adına büyük bir adım atıldı. 

Girişimcilik Ekosistemine Büyük Katkı
Girişim Kampüsü Projesiyle, başta İzmir olmak üzere ülkemizde girişimcilik kültürünün yaygınlaşmasına, sürdürülebilir bir Girişimcilik Ekosistemi oluşturulmasına ve bu doğrultuda yeni iş alanları yaratılarak işsizliğin azaltılmasına katkı sağlanması amaçlanmaktadır.

Yaratıcı Girişimci Adayları Mentor ve Melek Yatırımcılar ile Bir Arada
Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyeleri tarafından gerçekleştirilen eğitim programında adaylar girişimcilik ile ilgili akademik eğitimlere katılacaklardır. Girişimci adaylarının iş fikirleri bu eğitimlerden sonra iş yaşamında önemli konumlara sahip kişiler, bu aşamalardan geçmiş girişimciler ve yeni iş fikirlerine yatırım yapan melek yatırımcılardan oluşan bir jüri heyeti tarafından değerlendirilecektir. Bu elemeyi geçen adaylar, iş hayatından gelen kişilerden de eğitimler alacaklardır. Girişim kampüsünün final aşamasında kalan girişimci adayları kendi alanlarında uzman kişilerden oluşan mentorlar ile birebir çalışma olanağı bulacaklardır.

Ödüllü Girişim Kampüsü Proje Başvuruları Başlıyor
Girişim Kampüsü Projesi’ne 18 yaşını doldurmuş, daha önce hiç bir yarışmada ödül almamış iş fikirlerinin yer aldığı proje başvuruları 22 Ocak 2016 tarihine kadar www.girisimkampusu.com adresinden gerçekleştirilebilecek.

Her yıl girişimcilik projesini hayata geçirmek isteyen yüzlerce adayın başvurduğu Girişim Kampüsü projesi; Jüri değerlendirmesi sonucunda bu yıl da ilk üç dereceye giren iş fikrine ve bir sosyal girişimcilik projesine toplam 15.000 TL para ödülü verecektir.  Ayrıca Ana Sponsor olan Kipa tarafından bir projeye KİPA Özel Ödül’ü verilecektir.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

23 Nisan'da koltuklar çocuklara emanet

Dünya Türk Doğal Taşını Almaya Geldi

Cennet meyvesi kuru incirde sezonun ilk yarısında ihracat yüzde 21 arttı

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Arşiv