Ege İhracatçı Birlikleri’nde ikinci Ünlütürk dönemi

  • 0
  • 642
Yazı Boyutu:

Ege İhracatçıBirlikleri Koordinatör Başkanlığı’na Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçılarıBirliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sabri Ünlütürk oybirliğiyle seçildi.Koordinatör Başkan Yardımcılığı’na seçilecek ismi belirleme konusunda ise; Egeİhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu, EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk’eyetki verdi. Ünlütürk, 11 ihracatçı birliği başkanı ile yapacağı istişarelersonrasında vekilini belirleyecek.  

Nisan ayındaGenel Kurul Toplantılarını gerçekleştiren Ege İhracatçı Birlikleri’nde, EgeBölgesi’ndeki 8 bin ihracatçıyı temsil edecek Koordinatör Başkanlık seçimiyapıldı. Seçime tek aday olarak giren Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçılarıBirliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sabri Ünlütürk, Ege İhracatçı BirlikleriKoordinatör Başkanlığı’na oybirliğiyle seçildi. Ünlütürk, 2008 yılından bu yanaEge İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu’nun vekiliolarak görev yapıyordu. 

EİBKoordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, 1995-1997 yılları arasında Ege İhracatçıBirlikleri’ne o dönemki ismiyle Başkanlar Kurulu Başkanlığı görevini üstlenenAğabeyi Şükrü Ünlütürk’ten sonra Ünlütürk ailesinden bu görevi üstlenen ikinciisim oldu. 

Ege İhracatçıBirlikleri Koordinatör Başkanlığı’na seçilen Sabri Ünlütürk, Ege İhracatçıBirlikleri bünyesinde bulunan 12 ihracatçı birliğinin Yönetim Kurulu Başkanlarıile İnovasyon, Tasarım ve Ar-Ge projelerine ağırlık veren bir çalışma yürüteceklerini, Ege Bölgesi’ndenkatma değeri daha yüksek ürün ihracatı için çalışmalar yapacaklarını söyledi. 

Türkiye Cumhuriyeti’ninkuruluşunun 100. Yıldönümü için büyük hedefler belirlendiğini hatırlatanÜnlütürk, “Türkiye İhracatçılar Meclisi öncülüğünde 2023 yılı için ortayakonulan 500 milyar dolar ihracat, 10 dünya markası, 25 bin dolar kişi başımilli gelir ve dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme hedeflerinitutturabilmemiz için bugün 1.58 dolar seviyesinde olan ortalama ihraçfiyatımızı 3-4 dolar aralığına çıkarmamız şart. İnovasyon, Tasarım ve Ar-Ge ilebu amaca ulaşacağız. Önümüzdeki 4 yıl bu konuda yoğun çalışma yürüteceğiz, bukonuda çalışma yürüten ihracatçılarımıza ve genç girişimcilere destek olacağız”şeklinde konuştu. 

MUSTAFA SABRİ ÜNLÜTÜRK KİMDİR?
 Mustafa SabriÜnlütürk, 10 Ekim 1958 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Ege ÜniversitesiJeoloji Mühendisliği mezunu olan Ünlütürk, 1987 yılında Ağabeyi Sedat ŞükrüÜnlütürk ile birlikte Sun Tekstil A.Ş.’yi kurdu. Bünyesinde Sun Tekstil, EkotenA.Ş. ve Jimmy Key firmalarını  bulunduranve İstanbul Sanayi Odası’nın ilk 500 şirketi arasında yer alan Sun Holding A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Ünlütürk, Ege Giyim SanayicileriDerneği ve TARGEV Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde bulundu. 

2006 yılındaEge Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı’nailk kez seçilen Ünlütürk, bu göreve 2008, 2010 ve 2014 yıllarında tekrarseçildi. 2008 ve 2010 yıllarında Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör BaşkanYardımcılığı görevlerine seçilen Ünlütürk, 13 Mayıs 2014 tarihi itibariyle Egeİhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanlığı görevine seçildi. Halen EİB-LimaşYönetim Kurulu Başkanlığı,  Türkiyeİhracatçılar Meclisi Denetim Kurulu Üyeliği, İzmir Başkanlar KoordinasyonKurulu Üyeliği ve ESİAD Üyeliği görevlerini yürüten Ünlütürk, evli ve bir çocukbabası, İngilizce biliyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

23 Nisan'da koltuklar çocuklara emanet

Dünya Türk Doğal Taşını Almaya Geldi

Cennet meyvesi kuru incirde sezonun ilk yarısında ihracat yüzde 21 arttı

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Arşiv