Ege İletişim, tüm dünyada görmeyenlere göz oldu

  • 0
  • 713
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi(EÜ) İletişim Fakültesi bu yıl ikincisi düzenlenen konuşan kitaplar projesi teşekkür belgesi ve plaket takdim töreni Prof. Dr. Yusuf Vardar Kültür Merkezi (MÖTBE)’nde gerçekleştirildi. EÜ İletişim Fakültesi yine bir ilke imza atarak bu yıl görme engelliler için 14 kitap seslendirdi.  Seslendirilen kitaplar Aşık Veysel Görme Engelliler İlköğretim Okuluna bağışlandı. Törene EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, EÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müge Elden,  EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İMBAT LİONS kulübünden Ali Fuat Yılmaz, Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nurselen Toygar ve İletişim Fakültesi Öğretim Üyeleri ile gençler katıldı. EÜ İletişim Fakültesi tarafından görme engellilerinin hizmetine sunulan CD’lerle internet üzerinden Milli Kütüphane aracılığıyla konuşan kitaplardan bütün dünyadaki görme engelliler yararlanabilecek.
 
Projenin önemine değinen EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, “ Ege Üniversitesi ilkleri yapmayı ve yaşamayı seven bir üniversitedir. Bu ilkleri yaşarken de birikim ve deneyimlerimizi paylaşmak isteriz. Halka ulaşan bu değerlerimize de toplumsal sorumluluk diyorum. Ege Üniversitesi’nde topluma hizmet uygulamaları adı altında çok büyük bir program var. Her yıl yaklaşık 5-6 bin öğrenci bu programın içinde yer alıp yeni toplumsal sorumluluk projesi üretiyorlar. Ege Üniversitesi için en önemli toplumsal sorumluluk projesi ise “Engelsiz Ege”dir. Eğitim farklı bilgi değerli paylaşmak önemlidir. Paylaştıkça değeri artan bir dönemdeyiz. Ege Üniversitesi coşku, bilgi ve sevincini paylaşır. Bizde bunu konuşan kitaplar projesi ile gerçekleştirdik. Projede emeği geçen öğretim üyelerine ve öğrencilerimize şahsım adına teşekkürlerimi sunuyorum.  Konuşan kitaplarla sizinle konuşmaya devam etmek üzere” diye konuştu.
İnsanoğlunun hayatı boyunca başkalarının hayatına dokunarak en değerli anını yaşadığını söyleyen EÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müge Elden, “Bu tebessümle, dokunuşla, gözyaşıyla kimi zamanda insanların hayatını kolaylaştırarak olur. Bizde görme engelli arkadaşlarımızın yaşamına dokunduk. Kitapların bir damlasından başlayıp okyanuslara ulaşmak istedik. Bir bebeğin emeklemesinden alınan keyfi aldık. Daha sonra yürüyüp kuvvetlenerek koşacağımızı biliyorduk. Ege Üniversitesi Konuşan Kitaplar Projesi bu sene ilklere imza attı. 2011 Mayıs ayında ilki gerçekleştirilen projede 5 kitap ve bu sene ise 14 kitap seslendirildi. Bu yıl Türk-Alman Kültür ve Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu(TAKEV), Işıkket Eğitim Kampüsü öğrencileri, İzmir Tevfik Fikret İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yazılan öyküler de seslendirildi. Tek eksiğimiz güçlü bacaklardı. İç sesimizi duyan EGEKOOP Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aslan ilk kez son teknoloji ile donanımlı Stüdyomuzu bize hediye etti.  İmbat Lions Kulübünün 2. Stüdyomuzu da hediye etmesiyle daha fazla kitap seslendirdik. Umuyorum önümüzdeki senelerde daha fazla kişiye Ege Üniversitesi’nin büyük bir aile olduğunu ve sesimizi her yere ulaştırabileceğimizi göstereceğiz” dedi.
 
“PROJEYE DESTEK YAĞDI”
      Kitapların 8 tanesi öğrenciler, 2 tanesi fakülte öğretim elemanları, 4tanesi de profesyoneller tarafından seslendirildi. Kitap seslendirenler arasında TRT Spikeri Didem Tolunay, Ege Tv Spikeri İlkay Öztürk, Radyo Ege Kampüs’ten Misket Dikmen ve Dublaj Sanatçısı Açelya Alan’da vardı. EÜ Konuşan Kitaplar Projesi kapsamında seslendirilen 14 kitabı alan Milli Kütüphane Temsilcisi Onur Bal, Tüm görme engellilerin milli kütüphane üzerinden bu proje sayesinde artık bu kitaplara ulaşabileceklerini dile getirdi. Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi de projeye 3 diş sağlığı kitabı seslendirmesi ile katıldı.
 
“SENEYE HALK SAĞLIĞI KİTAPLARI DA SESLENDİRİLECEK”
      Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Akademisyenleri de konuşan kitaplar projesine desteklerini “Halk Sağlığı Kitapları” ile önümüzdeki yıl sağlayacak. Prof. Dr. Elden, “Pek çoğumuzun ihtiyacı olan bu seriyi görme engelli arkadaşlarımız için TRT Spikerleri seslendirecek. Biz de İletişim Fakültesi olarak bu değerli eserleri halkımıza ulaştırmak için her şeyi yapacağız” dedi.
      Törende projeye destek veren EGE-KOOP Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir İmbat Lions Kulübü, Spiker Didem Tolunay, İlkay Öztürk, Misket Dikmen Milli Kütüphane Temsilcisi Onur Bal, projeye destek veren ilköğretim okulları öğretmen ve öğrencilerine, EÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyeleri ve öğrencilerine Prof. Dr. Yılmaz, Prof. Dr. Elden ve İletişim Fakültesi Dekan Yardımcıları tarafından teşekkür plaketi verildi.
Plaket töreninin ardında ünlü müzik grubu MANGA’da seslendirdiği mini akustik şarkılarıyla projeye destek oldu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv