Ege Koop faiz ve maliyet artışlarına meydan okuyor

Türkiye genelinde konut kredi faiz oranları hızlı tırmanışa geçti. Geçtiğimiz hafta faiz oranları yüzde 1.70'e kadar yükselirken 150 bin kişiyi uygun koşullarda mülk sahibi yapan Ege-Koop, ev sahibi olmak isteyenler için bir kez daha umut oldu.

  • 0
  • 390
Ege Koop faiz ve maliyet artışlarına meydan okuyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türkiye genelinde konut kredi faiz oranları hızlı tırmanışa geçti. Geçtiğimiz hafta faiz oranları yüzde 1.70'e kadar yükselirken 150 bin kişiyi uygun koşullarda mülk sahibi yapan Ege-Koop, ev sahibi olmak isteyenler için bir kez daha umut oldu. Ege-Koop, zemin katlarının bile deniz manzaralı olduğu 13. Onur Projesi İzmir Körfezi Evleri'nde konut kredi faiz oranlarını Yüzde 1.01 ile yüzde 1.20 aralığında sabitledi.

Ege-Koop’un 40 milyon lira yatırımla geçen yıl temelini attığı 2019 yılı Haziran-Temmuz aylarında teslimini yapacağı  “Ege-Koop İzmir Körfezi Evleri” projesinde inşaatların seviye oranı yüzde 50'yi geçti. Yükselen faiz oranları karşısında vatandaşların ev sahibi olabilmesi için özel formüller geliştiren Ege Koop, bir kez daha yılın fırsatını sundu.
 
İsteyene uygun faiz oranlı krediyle isteyene ise peşinde indirimli olarak ev sahibi olma fırsatı sunuyor. Daha temeli atılmadan yüzde 80'i satılan Ege-Koop İzmir Körfezi Evleri'nde sadece 15 daire kaldı. Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, kısa süre sonra Türkiye genelinde konut fiyatlarında döviz fiyatlarındaki artış ve inşaat malzemelerine gelen zamlarla en az yüzde 25 ila yüzde 35 oranında artış meydana gelebileceğine dikkat çekerek “Ege Koop yatırım için altın fırsat sunuyor. Bugünün fırsatı yarının servet olma imkanı sunacak” dedi.

YENİ BİR HAYATIN KAPILARINI AÇIYOR
Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, piyasada faiz oranlarında artışın süreceği yönündeki öngörülere karşın ev sahibi olmak isteyenler için özel seçenekler hazırladıklarını söyledi. Banka ile varılan mutabakat ile kısa süreliğine yüzde 1.01 ile
yüzde 1.20’de sabitledikleri faiz oranıyla vatandaşların 3 yıldan 10 yıla kadar kredi kullanarak konut sahibi olabileceklerini söyleyen Aslan, “Böylece 2019 yılında tamamlanmış dairelerinde yeni bir hayata başlayabilecekler. Kredi kullanmayıp yüzde 50’si peşin kalan yüzde 50’sini faizsiz 12 ayda ödemede de indirim uygulanacak” diye konuştu.
 
GEÇEN YIL ALAN YÜZDE 40 KAR ETTİ
2017 yılı rakamlarıyla İzmir Körfezi Evleri'nden konut sahibi olanların yüzde 35-40 oranında kar elde ettiğini söyleyen Aslan, tüm dairelerin deniz manzaralı olduğunu belirterek “Hiçbirinin karanlık odası yok” dedi. 2019 yılının ikinci yarısında inşaatı tamamlanacak İzmir Körfezi Evleri'nde 2+1 daireler brüt 121 metrekare, 3+1 daireler ise brüt 145 ve 168 metrekare olarak iki farklı tipten oluşuyor.

LÜKS KONUTLAR CAZİP FİYATA
İzmir Körfezi Evleri Projesi'nin cazip satış fiyatlarıyla kısa sürede karlı bir yatırımın adresi olduğunun altını çizen Aslan, döviz ve altın yatırımında oluşan istikrarsız görüntünün yanında konutun güvenli liman olduğunu belirtti. Aslan, Ege-Koop İzmir Körfezi Evleri'ndeki dairelerin tümünün lüks konutlar olduğuna da dikkat çekerek önümüzdeki 3 ay içinde konut fiyatlarında yüzde 25’e varan artışlar olmasını beklendiğini, bu yüzden son 15 dairenin konut sahibi olmak isteyenler için kaçırılmayacak bir fırsat olduğunu söyledi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Koltuğunu çocuklara devretti

Çocuk başkanı park ve barınak istedi!

Minik başkanlar projelerini açıkladı

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Foça'da 23 Nisan coşkusu

Başkan Tugay Ege Ordusu Komutanı Yeni’yi ziyaret etti

Arşiv