Ege-Koop'tan 40 Milyonluk Prestij Yatırım

30 bin konutluk dev bir referansa sahip Ege-Koop, İzmir dışındaki ilk projesinin temelini Manisa'nın Turgutlu ilçesinde törenle attı.

  • 0
  • 497
Ege-Koop'tan 40 Milyonluk Prestij Yatırım
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

30 bin konutluk dev bir referansa sahip Ege-Koop, İzmir dışındaki ilk projesinin temelini Manisa'nın Turgutlu ilçesinde törenle attı. Ege Koop Turgutlu Prestij Evleri-1”in temel atma törenine Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün,Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin,  Ege-Koop Onursal Başkanı Öcal Uluç ile Manisa ve Turgutlu protokolü,  basın mensupları, sektör temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
 
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir dışındaki ilk projeyi gerçekleştirmenin heyecanını içinde olduklarını belirterek, “Ege Koop, projelerinde atılan temeller, sadece toprağa atılmaz, kalplere de atılır. Her projemizde olduğu gibi, Turgutlu projemizdeki ana hedefimiz de budur. Çünkü, kalplerde büyüyenler, hiçbir zaman küçülmez. Yıllardır bu inançla çalıştık, bu inançla büyüdük” dedi.
 
EN BÜYÜK FARKIMIZ 150 BİN KALP
Ege-Koop olarak ilk günden bu güne, İzmir kent dokusunu bozmayan bir yol haritası izlediklerini söyleyen Aslan, “Projelerimizi altyapısı hazır durumdaki merkezi ilçelerde değil, geleceğin yıldızı olacak bölgelerde geliştirdik. Bu nedenle her projemizin yol, su, kanalizasyon gibi altyapılarının yanı sıra, sosyal tesislerini ve okullarını da inşa ettik. Bununla da kalmayarak, diktiğimiz yüz binlerce fidanla, sözde değil; özde yeşil alanlar yarattık. Bu güne kadar ürettiğimiz 30 bin modern konut ve bu konutların içinde güvenle, huzurla yaşamakta olan 150 bin İzmirli vatandaşımız, bizi benzerlerimizden ayıran, en büyük farkımız” dedi.
 
NEDEN TURGUTLU?
Kendilerine yeni yatırımları için “Neden Turgutlu” diye sorulduğunu söyleyen Aslan, “Turgutlu büyük bir potansiyele sahip.  Tarım ve sanayisiyle parlayan bir yıldız. Ama bizim Ege-Koop olarak burayı tercih ederken çok daha başka nedenlerimiz oldu. Turgutlu; özüne, kültürüne, işine, aşına, sahip çıkan bir kent. Bilinçli ve şehrini seven insanların olduğu bir yer. Bizimle aynı değerleri paylaşıyorlar. Güven ve kalite istiyorlar. Bu şehrin insanları istiyor ki, kentlerinin dokusu bozulmasın. İstiyorlar ki altyapısı ve üstyapısı dört dörtlük olsun. İstiyorlar ki komşuluk ilişkileri olsun. İstiyorlar ki yaşam alanlarında hiç bir engel olmasın. Tüm bunları yaparken de rantı değil halkı düşünsün. İşte biz buyuz. 200 ayrı meslek grubunu örgütlenerek oluşturduğu Ege-Koop, rantı değil halkı düşünerek Turgutlu'yu tercih etti. Çünkü bizim kalplerimiz bir” diye konuştu.
 
ENGELLİ DOSTU
Bu yüzden Prestij Turgutlu için özel bir proje hazırladıklarını söyleyen Aslan, ilk olarak zemin iyileştirme çalışmaları yaptıklarını anlattı. Aslan, klasik yöntemlerin yerine arsanın tamamını kapsayan ve 10 metre derinliğe kadar tüm zemin için iyileştirme yapıldığına dikkat çekerek, “14-15 katlı imar planı olmasına karşın 25-30 katlı binaya dayanıklı yapıların yapılabileceği hale getirildi” dedi. Ardından özel bir mimari proje hazırladıklarını belirten Aslan, Prestij Turgutlu'nun Türkiye'nin ilk “Engelli Dostu” konutları olacağını söyledi. Aslan, “Bütün evler engelli vatandaşların rahat bir yaşam sürebileceği konsepte göre yapılacak” dedi.
 
EGE-KOOP ANAYASASI
Aslan, Ege-Koop'un kent üretiminde son derece ciddiye aldığı ilkelerden oluşan bir anayasaya sahip olduğunu söyledi. Aslan, bu anayasayı ise “Ege-Koop çevreye, doğaya ve insana saygılıdır. Her türlü proje ve tasarımının odağında insan vardır. Ortaklarına ve kente karşı sorumluluk duygusu taşıdığı gibi bunu sürdürülebilir kılar. Yaptığı her işin hesabını verir, her türlü denetime açıktır. Kaliteden asla taviz vermez, ancak bu kaliteyi de ucuza mal eder. Ortaklarının kendisine emanet ettiği her kuruşu, namusu kabul ederek sorumluluk duygusuyla kullanır” diye açıkladı. Ancak bu anayasının projelerin tamamlanmasıyla hükümsüz kalmadığına da dikkat çeken Aslan, şunları söyledi:
 
BİTMEYEN SORUMLULUK
“Ege-Koop bir güven markasıdır. Bu güvenin nedeni var. Bizim ortaklarımıza karşı sorumluluğumuz proje tamamladıktan sonra da aynen devam eder. 20-25 yıl önce tamamladığımız projelerimize karşı hala sorumluluğumuzu devam ettiriyoruz. Yol bozuksa yolu, trafo güçlendirilmesi gerekiyorsa, toplu ulaşım için desteğe ihtiyaç varsa, aklınıza ne gelirse her türlü desteği veriyoruz”
 
PROJE TESLİMİ 2019
Ege-Koop'un projelerini zamanından önce teslim etmesiyle tanındığını belirten Aslan, Prestij Turgutlu'nun teslim tarihinin de 2019 yılı olduğunu ifade etti. Aslan, inşaat henüz sıfır seviyesindeyken en uygun faiz oranıyla kredi kullandırılacağına da dikkat çekerek temel atma tarihi itibariyle de ilk 15 daire için“özel fiyat” belirlediklerini açıkladı. Buna göre 2+1’ler için 296 bin TL ile 375 bin TL arası, 3+1’ler için de 358 bin TL ile 485 bin TL arasında satışa sunulacak. Aslan, mevcut ekonomik koşullarında, proje ortağı olanların 6-7 ay sonrası için en az yüzde 30-40 oranında avantaj elde edeceklerini de belirtti. Aslan ayrıca Turgutlu projesi için Ege-Koop'un mimarlıktan malzemelere kadar tüm işlemlerini yine Turgutu'dan temin ettiğine de dikkat çekti.
 
KAYMAKAM TURAN: “ALKIŞLIYORUZ”
Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan'ın “güven” duygusuna yaptığı vurguya dikkat çekerek, “Çok dikkatli ve özenli olduğunuzu biliyoruz.  Niyet güzel olunca, akıbeti de güzel olur. Siz böyle olunca güzel dostlar da kazanıyorsunuz, güven de inşaa ediyorsunuz,  elbette güzel konutlar inşaa ediyorsunuz. Güzel işler yapan insaları alkışlamasını bileceksiniz. Turgutlu'muza hoşgeldiniz” dedi.
 
“TURGUTLU'YA KAZANDIRACAK”
 Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin de hedeflerinin “Turgutlu'da yıllardır yapılmayanları yapmak” olduğunu belirterek, “Ege Koop da aynı hedefte yürüyor. Prestij Turgutlu'nun, ilçemizin ihtiyaçları göz önüne alınarak hazırlanmasını ise özel sektörün bize önemli bir desteği olarak görüyoruz. Ege-Koop, Turgutlu'yu tercih etti, çünkü kültürel sosyal dokusu, iş gücü ve üretim kapasitesi ile kentleşemeye modernleşmeye ve büyümüye açık bir şehiriz” dedi.  Ege-Koop'un projesinin, inşaat sektöründe örnek olacak engelsiz konut projesi olarak hayata geçirmesinin de aynı zamanda Turgutlu'nun farkını ortaya koyduğunun göstergesi olduğunu söyleyen Şirin, “Ege-Koop kazanıp gitmeyi değil kazandırmayı hedeflemesi bizleri ayrıca çok memnun etti” diye konuştu.
 
BAŞKAN ERGÜN: “EGE-KOOP MANİSA'YA DA YAKIŞIR”
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise kendisini de 35 yıl boyunca müteahhitlik ve kooperatif yöneticiliği yaptığını hatırlatarak “Tabi ki güven unsuru önemli faktördür. Ama en önemli faktör inşaat kalitesidir. Güven ile kalitenin iyi olması ise Ege-Koop'u bugünlere getirdi. Ben o yüzden tüm Ege-Koop ailesine teşekkür ediyorum” dedi. Ergün, Ege-Koop'u yeni yatırımları için Manisa'ya da davet ettiklerini söyledi. Başkan Ergün, “Turgutlu'dan sonra artık Manisa merkez ve diğer ilçelerimize de bu çalışmalarınızı yaymanızı bir kez daha ifade etmek istiyorum. Burada startı verdiniz Manisa'da devam ederiz, hedefi de böylece burada koymuş olalım. Siz burada merhaba dediğiniz biz de bu çalışmanın Manisa'ya yayılmasını ümit ediyoruz” diye konuştu. Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan da İzmir dışındaki projelerin artarak devam edeceğini açıkladı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv