Ege’nin En Mutlu Çalışlanları Esbaş’ta

Great Place to Work’ün, Ege Bölgesinde çalışanlarını en çok mutlu eden şirketleri belirlemek amacıyla gerçekleştirdiği araştırmada ESBAŞ, 250-499 Çalışan Sayısı Kategorisinde, en yüksek puanı alarak Ege’nin en iyi şirketi seçildi.

  • 0
  • 234
Ege’nin En Mutlu Çalışlanları Esbaş’ta
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Great Place to Work’ün, Ege Bölgesinde çalışanlarını en çok mutlu eden şirketleri belirlemek amacıyla gerçekleştirdiği araştırmada ESBAŞ, 250-499 Çalışan Sayısı Kategorisinde, en yüksek puanı alarak Ege’nin en iyi şirketi seçildi. ESBAŞ’lılar, Great Place to Work’ün araştırma kapsamındaki sorularına verdikleri yanıtlarda, iş yerlerinde birçok uygulamada kendilerine değer verildiğini hissettiklerini belirtirken, en çok da şirketlerindeki ‘Faili Meçhul İyilik’ uygulamasının kendilerini özel hissettirdiğini vurguladılar. ESBAŞ, Mart ayında da GPTW’nin Türkiye’nin En İyi Şirketleri 2022 sıralamasında üçüncülük ödülü almıştı.

Great Place to Work (GPTW) Ege Bölgesinde 2022’nin en iyi işverenlerini seçmek amacıyla, çalışanlardan işyerlerini güvenilirlik, saygı, hakkaniyet, gurur ve takım ruhu konularında değerlendirmelerini isteyerek yaptığı değerlendirmenin sonuçlarını Kaya Termal Otel’de gerçekleşen törende açıkladı.

Araştırma sonucunda çalışanları tarafından en yüksek puanı alan ESBAŞ, 250-499 Çalışan Sayısı Kategorisinde en yüksek puanı alarak 2022’de Ege Bölgesinin En İyi Şirketi’ seçildi. Kalabalık bir ekiple törene katılan ESBAŞ’lılar, sahnede kendi besteledikleri marşı seslendirdiler.

Ödül töreninde konuşan GPTW Operasyon Müdürü Tarık Başay, birçok açıdan çalışanlarını mutlu eden uygulamalar bulunduran ESBAŞ’ta, ‘Faili Meçhul İyilik’ olarak tanımlanan, isimsiz yardımlaşmaların son derece dikkat çekici olduğunu belirtti. Başay, ESBAŞ’lıların Faili Meçhul İyiliğin kendilerini çok özel hissettirdiği geri bildiriminde bulunduğunu açıkladı. ESBAŞ’ta çalışanlar arasında, birbirlerinin masalarına isimsiz hediyeler, iyi hissettirici notlar ya da kişiye, özel olduğunu hissettiren nesneler bırakılıyor ve bu uygulama ‘Faili Meçhul İyilik’ olarak tanımlanıyor. Örneğin, grip olan bir ESBAŞ’lı masasında kimin bıraktığını bilmediği sıcak bir bitki çayı bulabiliyor.

Törende birincilik ödülünü alan ESBAŞ Genel Müdürü Yusuf Kılınç, bir mühendis olan merhum Kaya Tuncer’in büyük hayallerle 1990’ların başında kurduğu ESBAŞ’ın, günümüzde çalışanlarını mutlu eden ve ülkesine katma değer sunan bir mükemmellik merkezine dönüştüğünü belirterek, “Bu ödülü 450 çalışanımızla birlikte aldık. Çalışanlarına, insanına, doğaya değer veren şirketlerin sayısının artması bize gurur veriyor ve umut veriyor. Bu tür törenler devam etsin. Bu ülkenin insanları mutlu olmayı hak ediyor” diye konuştu.  

Şirketlerinin GPTW’nin Mart ayında açıkladığı “Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2022” listesinde de üçüncü olduğunu hatırlatan Kılınç, ekonominin en zor yılları olan son 3 yılda üst üste Türkiye’nin En İşverenleri Listesi’ne girerek çok büyük bir başarı elde ettiklerini vurguladı. Bu ödülleri ESBAŞ çalışanlarının şirketlerine duydukları güven ve bağlılığın bir sonucu olarak aldıklarını ifade eden Yusuf Kılınç, ESBAŞ’ın yaşanan en zor şartlarda dahi çalışanlarına sahip çıktığını belirterek, “Serbest bölgecilik alanında sadece Türkiye’de değil, dünyada da model olarak alınan bir şirket olan  ESBAŞ, çalışanlarıyla birlikte, yüksek güvene dayalı iş yeri kültürünü inşa etmek adına, ‘Cesurluk, Kararlılık, Etik Olmak, Müşteri Odaklılık, Yenilikçilik ve İnsan Odaklılık’ olarak belirlediği değerlerine bağlı kalmayı son derece önemsemektedir. Great Place to Work’ün 3 yıldır üst üste yaptığı araştırmalarda şirketimizi Türkiye’nin en iyi işverenleri arasına girme başarısını göstermesi ‘mutlu ESBAŞ’lılar yaratmak’ felsefesiyle sürdürdüğümüz insan kaynakları politikamızın bir sonucudur.  ESBAŞ sadece kendi çalışanına değil, müşterilerinin, toplumun ve etkileşimde bulunduğu tüm paydaşlarının mutluluğuna önem veren bir şirkettir. ESBAŞ kültürü; tüm ESBAŞ’lıların gönülden işine bağlı olmalarını, işlerini kendi işi gibi görüp severek yapmalarını ve başarı odaklı olmalarını sağlamıştır. ”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv