Ege Üniversitesi Medya Buluşmaları “Yeni Medya Ve Medya Teknolojileri” tartışıldı

  • 0
  • 2.199
Yazı Boyutu:

3. Ege Üniversitesi Medya Buluşmaları etkinliğinde “Yeni Medya ve MedyaTeknolojileri” konulu seminer Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBEKültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinlikte internet gazeteciliği ve yeniteknolojiler tartışıldı.       

Oturumun açılış konuşmasını yapan İletişimFakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr Huriye Kuruoğlu,Panelin modoratörünün ve  üç konuşmacıdanikisinin Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olduğunu söyleyerek,öğrencilerini başarılı mevkilerde görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Medyanıngeleceğinin ele alındığı oturumda, haberciliğin ve gazeteciliğin yakıngelecekte tamamen dijitalleşeceğine değinilerek başarılı haber sitelerininyöneticileri dinlendi.     

Çağdaş Gazeteciler Cemiyeti tarafından eniyi internet gazetesi  ödülü alan “Bursadabugün.com”digital medyanın genel koordinatörlüğünü yapan Necati Kartal; tecrübelerini vedeneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Kartal; “Önümüzde ki yıllarda medya veiletişim tamamen digitale yönelecek, ancak teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin önemli olan sizinhabercilik başarınız ve yaratıcığınızdır” dedi.     

İzmir’in ilk internet gazetesi olan“Ege’de Son Söz” ün Genel Koordinatörü Fahrettin Dokak  ise; internet gazeteciliğiningelişimi bizimde tahminlerimizin üstüne çıktı diyerek, geleneksel  gazete anlayışının eskidiğini belirtti. Bugününgelişen haberlerini an be an vererek başarıyı yakaladıklarını vurgulayan Dokak,digital medya sayesinde  ulusal çapta pekçok habere imza attıklarını bildirdi.     

En büyük sorunlarının devlet tarafındankanunlar önünde tanınmamak olduğunu söyleyen başarılı gazeteci Fahrettin Dokak;“internet gazetesi kanunun bir an önce çıkmasını istiyoruz. Bu sayedeiçimizdeki çürük elmalar temizlenecektir” diye konuştu.     

Ege Üniversitesi TV Genel KoordinatörYardımcısı Yiğit Açık; Ege Üniversitesi’ndeki teknolojik gelişimi anlattı. Açık;“ Üniversite olarak naklen ve robot eşliğinde yapılan ameliyatlarımız var, uluslararasıdüzeyde bir teknolojiye sahibiz. Canlı cerrahide 3 boyutlu neler yapabilirizüzerine çalışıyoruz ”dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv