Ege Üniversitesi Orta Doğu’nun en gelişmiş eğitim merkezi

  • 0
  • 730
Yazı Boyutu:

DaVinci ameliyat robotunun Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kazandırılmasınınardından uluslararası başarılar ardı ardına gelmeye devam ediyor. KadınHastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Şendağ, Kasımayında Türkiye’de ilk kez robotik cerrahi ile tek delikten rahim ameliyatınıWashington’daki sempozyumda canlı olarak anlatmıştı. Tüm dünyada yaklaşık 5 binhekimin izlediği canlı ameliyat başarılı bir şekilde sonlandırılmış ve büyükövgü almıştı. Henüz bir ay dolmadan ikinci canlı bağlantı bu kez New York’ta düzenlenensempozyuma yapıldı.  

Bilgiİletişim Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi BİTAM’ın canlı yayın ekibitarafından gerçekleştirilen yayın büyük övgü aldı. Başarılı geçen ameliyatınyüksek ses ve görüntü kalitesiyle kendilerine ulaştığını ifade eden NewYork’taki sempozyum yöneticileri bağlantı boyunca Prof. Dr. Fatih Şendağ’asorular sordular. 

TÜRKÇE TEŞEKKÜR 
AmerikaLaproskopi Cemiyeti Başkanı Prof. Dr.Ceana Nezhat, sempozyumda EgeÜniversitesi’ni Orta Doğu’nun en gelişmiş eğitim merkezi olarak takdim etti.Amerika’da yaşayan Türk Cerrahların da katıldığı sempozyumu 20 ülkeden bin kişiizledi. New York’taki oturum başkanı, 45 dakika gibi kısa bir sürede bitenameliyatın çok başarılı bir şekilde yapılmasının Prof. Dr. Fatih Şendağ’ındeneyiminden ve başarılarından kaynaklandığını, her cerrahın bu düzeydebaşarıya ulaşamayacağını ifade etti. Oturum başkanı ameliyat sonunda Prof. Dr.Fatih Şendağ ve ekibine Türkçe teşekkür etti. 

Canlı yayın ameliyatıdeğerlendiren Prof. Dr. Fatih Şendağ, “Sonuçta deneyimli bir ekibimiz var BİTAM’asahibiz ve bunlar bizim işimizi çok kolaylaştırıyor. Yine başarılı biroperasyon yaptık. Beklenen zamandan daha kısa bir sürede operasyonu bitirdik.Herhangi bir komplikasyon olmadan gayet demonstatif bir vaka oldu. Gerçektenyine çok ilgi gördük çok soru aldık. Çeşitli ülkelerden katılan değerliarkadaşlar vardı orda.Dolayısıyla yine bizim açımızdan üniversitemiz açısındangurur verici bir gün yaşadık. Burada tabi bu teknik yeni olduğu için ve sonuçtabu konuda deneyimimiz yüksek olduğu için belki insanlar bunu bizden bir miktaröğreniyorlar diyelim.Bizde onlara bunları anlatmaktan büyük keyif alıyoruz.Daha iyi şeyler yapacağız. Umarım daha iyi teknikler daha iyi teknolojilerledaha güzel operasyonlar yapacağız diye düşünüyorum” dedi.(
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yapay zekâ hayatımızın ayrılmaz bir parçası olacak

Günümüzün Bilinmeyen Dünyası

Dijital arşiv” ile güvenli ve tasarruflu hizmet

Yapay zeka iş insanlarını eşleştirdi

Mikroplastik sorununa çözüm

Göz bebeği dronlar görücüye çıktı

Arşiv