Ege Üniversitesi Televizyonu 3’üncü yaşını kutladı

  • 0
  • 719
Ege Üniversitesi Televizyonu 3’üncü yaşını kutladı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Televizyonu üçüncü yılını pasta keserek kutladı. Kutlamada Ege Üniversitesi Bilgi ve İletişim Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİTAM)  Koordinatörü Prof. Dr. Fazıl Apaydın, “ Ege Üniversitesi Televizyonu üçüncü senesine girdi. Bu yüzden çok mutlu ve gururluyuz. Çünkü Ege Üniversitesi’nin öğretim üyeleri, ekibi ve öğrencileri tarafından yapılan bir televizyonuz. Bu başarı bütün ailemize ait, o nedenle çok keyifliyiz. Her yere 24 saat yayın yapıyoruz. Yılda 1300 haber çıkarıyoruz. Önümüzdeki yıllarda çalışmalarımız artarak devam edecek. EÜTV’nin amacı, üniversite birikimini harekete geçirmektir. Her işin uzmanıyla programlarımızı gerçekleştiriyoruz. Bizim işimiz, birikimin hareketini göstermektir diyebiliriz” diye konuştu.

HEM BİLGİLENDİRİYOR, HEM EĞLENDİRİYOR
Ege Üniversitesi Televizyonu Haber Müdürü Uzm. Levent Konuş, “Ege Üniversitesi Televizyonu 4 Mart 2013’de yayın hayatına başladı. Amacı, EÜ birikimini toplumla paylaşmaktır. ‘tv.ege.edu.tr’ internet adresinden yayınlarımızı bütün dünya takip edebilir. Karasal yayında, VHF 9. kanaldan sadece İzmir kentinde izlenebilir. Amaç, ‘infotainment’ hem bilgilendirmek, hem eğlendirmektir. Gençliğin enerjisini ekrana yansıtmak, aynı zamanda Ege Üniversitesi’nin bütün bilim adamlarıyla yaptıkları çalışmaları toplumla buluşturmaktır. Farklı bölümlerden hocalarımızın yaptığı çalışmayı topluma nasıl yansıtması gerektiğini düşündüğümüz anda televizyon devreye giriyor” dedi.

 Televizyon programları hakkında bilgi veren Uzm. Konuş, “Televizyonun yapısı, haber ve program olmak üzere iki ayaklı bir sisteme dayanıyor. Şu an farklı konularda 20’ye yakın program yapılıyor. “Bizim Kuşak” bölümünde gençlerin faaliyetleri ve çalışmaları anlatılıyor. Haber bölümünde ise EÜ ile ilgili bütün gelişmeleri ekrana taşıyoruz. Kent haberleriyle İzmir’de olan biteni ekrana getiriyoruz. Saat 12.00 ve 16.00’da canlı haber bültenlerimiz var. EÜ Televizyonu 24 saat kesintisiz yayın yapmaktadır. Bir ana stüdyomuz mevcut ve canlı yayınlar gerektiğinde Eܒnün çeşitli salonlarından canlı yayın gerçekleştirebiliyoruz. Aynı zamanda teknolojinin imkanlarını elimizden geldiği kadar kullanıyoruz” diye konuştu.
Hedefleri hakkında da bilgi veren Uzm. Konuş, “ İlk hedefimiz; EÜ öğrencilerinin ve çalışanlarının bizleri bilmesini, tanımasını ve alışkanlık haline getirmesini istiyoruz. Şu anda kampüs hedefli çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İkinci hedefimiz ise, İzmir halkının bizi tanımasını sağlamak. Bornova odaklı olmak üzere, İzmir’in çeşitli yerlerinden haberlere yayın kuşağımızda yer veriyoruz. Belediyelerle ortak çalışmalar yürütüyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova ve Karşıyaka Belediyeleri’yle yakın çalışmalarımız oldu. Lokal projeleri onlarla ilerlettik” dedi.

“EGE BÖLGESİ’NDE TEKİZ”
EÜ Televizyonu Genel Koordinatör Yardımcısı Uzm. Yiğit Açık ise “RTÜK’ten gelen uyarıyla, VHF bandından yayın hakkı olduğunu öğrendiğimiz zaman, televizyonu kurmaya karar veriyoruz. TRT’yle yapılan görüşmeler ve mevcut sistemin yayın yapılabilecek hale getirilmesi sonucunda yayınlarımız başladı. Öğrencilere duyurular yaptık, öğrenci toplulukları kurduk. Öğrenci radyosu ve televizyonu olmayı amaçladık. Son 1 yılda özellikle radyo topluluğunun etkisiyle buraya gelenler, rol modelleri gördükçe istekli olmaya başladılar. Kuralımız; haber merkezine girerek, kamera ve kurguyu öğretmektir. Bu aşamalardan geçen öğrencilere istekleri doğrultusunda hemen şans veriyoruz. Farklı üniversitelerden gelen öğrencilere staj imkânı sağlıyoruz. İzmir’de radyo televizyon alanında staj yapma imkânı çok kısıtlı olduğu için, tecrübe kazanmaları açısından öğrencileri BİTAM’a davet ediyoruz” diye konuştu.

Üniversite televizyonun, BİTAM’ın gelirleri ve Rektörlüğün desteği ile faaliyetlerini gerçekleştirdiğini söyleyen Uzm. Açık, “Üniversite televizyonu ve radyosu olduğumuz için reklam alamıyoruz. Reklam kuşaklarımız olmadığı için daha fazla tercih ediliyoruz. Özellikle radyo başta olmak üzere çok fazla reklam talebi alıyoruz. Ancak, firmaların sponsor olma imkanı var. Tabii bunu reklamla mukayese etmemiz mümkün olmuyor. Yasaya göre hiçbir üniversite televizyonu reklam alamaz. Çünkü reklam alınabilmesi için yayın lisansı olması gerekiyor ve RTÜK bu lisansı vermiyor. Her üniversitenin kendine has bir yapısı var, kendi gelenekleri içinde finans edebilecek bir çark buluyorlar. Bizim avantajımız, frekans hattına sahip olmamız. Bu alanda Ege Bölgesi’nde tekiz” dedi.

Bir anısını anlatan Uzm. Açık, “VHF yayını yaptığımız için çok izlenilmeyeceğimizi düşünüyorduk. Yunanistan Hükümeti, bizi Avrupa Birliği’ne şikayet ediyor ve AB Türkiye Cumhuriyeti’ne bir yazı yolluyor. Gönderilen yazıda ‘VHF 9. Kanaldan yayın yapmakta olan EÜ Televizyonu, bizim Midilli’den yayın yapmakta olan ERT 1 televizyon yayınımızı bozmaktadır. Bununla ilgili gerekli tedbirler alınsın’ diyor. Bizler, izlenirlik durumumuzu düşünürken, böyle bir yazının gönderilmesi bizi Yunanistan’da izlenildiğimiz hissine kaptırdı ve çok mutlu etti” dedi.
Uzm. Açık, ayrıca  EÜ 60’ıncı yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen yılın ödülleri törenlerinin üniversite de yaşanan elim olay dolayısıyla iptal edildiğini  söylerken üniversitenin 60 yılını anlatan bir belgesel hazırlığının haberini verdi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Başkan Mustafa Turan mali durum tablosunu paylaştı

Bayraklı, halkın belediyesidir!

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Arşiv