Ege Üniversitesi’nde tenis rüzgârı

  • 0
  • 1.381
Yazı Boyutu:

Spor rüzgârı Ege Üniversitesi’nde hız kesmedi. Birçok spordalında başarılar elde eden Ege Üniversitesi Tenis Takımı sezonu kapatarakönümüzdeki sezon için hazırlıklara başladı. Yaz antrenmanlarına başlayansporcular sıcaklık değerlerinin yükselmesiyle zor şartlara rağmen çalışmalarınısürdürüyor. Ege Üniversitesi Tenis Takımı’ndan Ayçıl Akkaya, “Üniversitemizi TürkiyeÜniversitelerarası Tenis Şampiyonası’nda en iyi şekilde temsil ettik.Önümüzdeki sezon için çalışmalarımıza başladık. Havalar sıcak olmasına rağmençalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız önümüzdeki sene ligi şampiyon bitiripbir üst lige çıkmak” diye konuştu.


Ege Üniversitesitenis takımı Türkiye Üniversite Spor Federasyonu tarafından Antalya’dadüzenlenen “Türkiye Üniversitelerarası Tenis Şampiyonası’nda Ege Üniversitesinibaşarılı bir şekilde temsil etti.

Tenis turnuvasına Ege Üniversitesi 8 sporcu ilekatıldı.  Erkek takımı Süper Lig’de mücadeleederken; kadın takımı ise 1. Lig’de maçlarını sürdürdü. Erkek takımı çektiğikuranın sonucunda grubundaki İstanbul Teknik Üniversitesi, Marmara Üniversitesive Çukurova Üniversitesi ile karşılaşırken; kadın takımı ise kuranın sonucundaÇukurova Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi ilekarşı karşıya geldi.Erkek takımı 2 mağlubiyet,1 galibiyet alırken; kadın takımıÇukurova ve İzmir Ekonomi Üniversitesi’ni mağlup etti.Son gün ise GaziÜniversitesine 3-1 yenilerek grubu 2. sırada tamamladı.

Önümüzdeki yıl Üniversitelerarası Şampiyona için derslerçıkaran Ege Üniversitesi Kadın- Erkek Takımları, hazırlıklarına ve idmanlarınahız kesmeden devam ediyor. Emine Yerlikaya, Ayçıl Akkaya Fırat Kökver, MerveEcem Mersin, Kardelen Yapıcı, Nuri Tarım, Halil Ekici ve Evrim Ergün Tenisturnuvasına Ege Üniversitesi’ni temsil etti.

Turnuvaların yanı sıra Ege Üniversitesi Tenis Topluluğufaaliyetlerine geçen yıl topluluk başkanın mezun olmasıyla ara vermişbulunuyor. Topluluğun gelecek dönemde faaliyetlerine devam etmesi bekleniyor.
İZMİR(Ege Ajans- Ayçıl Akkaya- Nurdan Dinçer- Senem Mekan)


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

Arşiv