Ege Üniversitesi’nden “Ege’nin İki Yakası” dans ve müzik gösterisi

  • 0
  • 748
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı “Ege’ninİki Yakası” isimli geleneksel dans ve müzik gösterisi düzenliyor.


Gösteriye; MidilliAdası’ndan 23 dansçı ve müzisyen ile Muğla, Bodrum ve İzmir’den yerelsanatçılar katılacak. Dansçılar, Zeybek ve Zeybekikos türüne ait özgün örneklersergileyecek.  Etkinliği; Ege Üniversitesi Sağlık, Kültür veSpor Daire Başkanlığı, Yunanistan Midilli Adası’ndan Midilli Ege ÜniversitesiOrfeas Dans Kulübü, Arıon Halk Kültürü Kulübü ve Ege Üniversitesi Devlet TürkMusikisi Konservatuvarı  birlikte düzenliyor.

Yönetmenliğini Dr.Emir Cenk Aydın’ın, Koordinatörlüğünü Öğretim Görevlisi Abdurrahim Karademir’inyapacağı gösteri, Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kampüs Kültür Merkezi’nde 27Mart 2014 tarihinde saat 20.00’de gerçekleştirilecek.

“Ege’nin İki Yakası” gösterisi;   Ege ile komşu Yunan Adaları halklarınıngeleneksel dans ve müzik alanındaki benzerlikleri, birlikte yaşamanın oluşturduğuilişkilere dayanıyor. Hareketleri, melodileri, çalgıları, tavırsal özellikleriile dans ve müziklere yüklenen duygular, anlatımlar her iki toplumun kültürelkimliklerinin yansıması. 1923 yılı sonrası yaşanan mübadele ile Ege’nin ikiyakasına bölünen kültürlerde Zeybek, Hora, Zeybekikos, Abdalikos, Karşılama,Sirto türleri öne çıkıyor. Bu geleneksel dans ve müziklerde geçmişin acıları,sevdaları umutları belirgin biçimde hissediliyor ve algılanıyor. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv