Ege’de Dağ Bisikleti Heyecani

  • 0
  • 740
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyor. Bu yıl ilki düzenlenen“Üniversiteler Arası Ege Üniversitesi (EBİT) XCE Eliminatör Yarışı” Türkiye’ninçeşitli yerlerinden pek çok üniversitenin katılımıyla İzmir Kent Ormanı’ndagerçekleşti. Ege Üniversitesi Bisiklet Topluluğu’nun çalışmaları sonucuTürkiye’nin eliminasyon usulü gerçekleşen ilk yarışı olan etkinlik bisiklettutkunu pek çok insanı bir araya getirdi

Türkiye’nineliminasyon usulü gerçekleşen ilk etkinliği olan “Üniversiteler Arası Ege Üniversitesi(EBİT) XCE Eliminatör Yarışı” yurdun çeşitli yerlerinden pek çok üniversitelisporcunun katılımıyla gerçekleşti. Yağışlı havanın arazi şartlarını daha da zorlaştırdığıyarışta takımları için ter döken sporcuların hem birbirleriyle hem de çamurluaraziyle girdikleri mücadele nefesleri kesti. Kadınlar, elit erkekler, amatörerkekler ve ferdi klasman olmak üzere dört farklı kategoride gerçekleşenyarışta Ege Üniversitesi Elit Erkekler kategorisinde birincilik ve üçüncülük,amatör erkekler kategorisinde dördüncülük ve ikincilik, kadınlar kategorisindeise dördüncülük alarak, takımlar klasmanında birincilik elde etti. EgeÜniversitesi’nin ardından Ortadoğu Teknik Üniversitesi ikinci, HacettepeÜniversitesi ise üçüncü oldu. 

İLK DEFA İZMİR’DE
Yarışınhakemliğini de yapan Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) merkez hakem komitesiüyesi, federasyon dağ bisikleti İzmir temsilcisi Celal Siper Özdol ödültöreninde yaptığı konuşmada organizasyona katılım gösteren ve emeği geçenherkese TBF adına teşekkür etti. Düzenlenen yarışın sporun kalkınması adınaönemli bir adım olduğunu söyleyen Özdol, “İlkinin daha önce Ankara’daatıldığını biliyoruz ama eliminasyon usulü ilk İzmir’de yapıldı. Bu birbaşlangıç. İnşallah devamı bundan daha başarılı olacak. Hepinize teşekkürediyorum teşekkürler sağ olun var olun” dedi.

BÖYLE GÜZEL ORGANİZASYONLARINARKASINDA OLACAĞIZ
Yarışasponsor olarak destek sağlayan Sundu Bisiklet’in sahiplerinden Ali Sunduyarışçıları gösterdikleri performanstan ötürü tebrik etti. Bundan sonrayapılacak olan organizasyonlar için de başarılar dileyen Sundu, “Böyle güzelorganizasyonları hep birlikte yaşamak dileğiyle diyorum ve böyle güzelorganizasyonların arkasında Sundu Bisiklet’in her zaman olacağının sözünüveriyorum” dedi.

BİR İLKE İMZA ATTIK
Ödültöreninin ardından görüşlerini paylaşan ve organizasyonun gerçekleşmesindebüyük pay sahibi olan Ege Üniversitesi Bisiklet Takımı Kaptanı Hakan Arslan,yarışın gerçekleşmesinde büyük katkıları olduğunu ifade etti. Bir ilke imzaattıklarını belirten Arslan, “İlk defa Ege Üniversitesi XCE eliminatör yarışınıgerçekleştirdik. Katkısı olan arkadaşlarıma ve yarışa katılan herkese çokteşekkür ediyorum” dedi.  

SONUÇLAR
Kadınlarkategorisinde Ege Üniversitesinden Nalan Mutlu dördüncü, Mersin Üniversitesi’ndenHale Cengiz üçüncü, Kocaeli Üniversitesi’nden Cansu Türkmenoğlu ikinci veBaşkent Üniversitesi’nden Esra Kürkçü birinci oldu.

ElitErkekler Kategorisinde Süleyman Demirel Üniversitesi’nden Ali Çakas dördüncü,Ege Üniversitesi’nden Hakan Arslan üçüncü, Çukurova Üniversitesi’nden BayramEroğlu  ikinci ve Ege Üniversitesi’ndenFurkan Ceylan birinci oldu.

AmatörErkekler kategorisinde ise Ege Üniversitesi’nden Fatih Süleyman ErdoğanDördüncü İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden Oğulcan Köken üçüncü, Ege Üniversitesi’ndenMert Şenocak ikinci ve Ankara Üniversitesi’nden Akif Bozkurt birinci oldu.
Podyumda gösterdiğibaşarıyla dikkat çeken Ege Üniversitesi takımlar Klasmanında birincilik eldeetti.
SonerAslan-İZMİR(Ege Ajans)
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv