Ege’de Prof. Dr. Erdem Tunçbay konferansı

  • 0
  • 871
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Beyin veSinir Cerrahisi Anabilim Dalı tarafından düzenlenen Prof. Dr. Erdem Tunçbaykonferansı Tıp Fakültesi Muhiddin Erel Amfisi’nde gerçekleştirildi. Konferansakonuşmacı olarak Yale Üniversitesi Nörovasküler Bilim Dalı Başkanı ve BeyinGenetiği Program Yardımcı Direktörü olan Prof. Dr. Murat Günel katıldı.

Prof. Dr. Günel,“ Beyin anevrizma ve tümörlerinin molekülergenetiği ve beyin tümörlerinde kişiye özel tedaviler” adlı sunumunugerçekleştirdi. Prof. Dr. Günel, Erdem Bey’in anısına birlikte olmanın çok onurverici olduğunu belirtti.

PROF. DR. ERDEMTUNÇBAY
29 Haziran 1930 yılında Burdur'da doğdu. İstanbul üniversitesi Tıpfakültesine girdi. 1955 yılında Tıp Fakültesinden mezun oldu. ArdındanCerrahpaşa Nöroloji kliniği bünyesindeki Beyin Cerrahisi Kliniğinde gönüllüasistanlığa başladı. 1958 Yılında ABD nin Chicago Northwestern Üniveristesi’ndeNöroşirürji ihtisasına başladı ve 1965 yılında Board sınavını vererekNöroşirürji uzmanı oldu.

1966 yılında Cerrahpaşa Üniversitesine başvurarakNöroşirürji ihtisası diploması aldı. Aynı yıl Amerikan Cerrahlar kolejine üyeoldu ve Amerikan cerrahlar koleji diploması aldı. 1959 yılında Birnbaum ödülünelayık görüldü.

1966-1970 yılları arasında Ege Üniversitesi Tıp FakültesiNöroloji kliniğinde Nöroşirürji uzmanlığı yaptı. 1970 yılında Nöroşirürjidoçenti, 1975 yılında Nöroşirürji profesörü ünvanlarını aldı.

27 Şubat 1973 de Ege Üniversitesi Nöroşirürji AnabilimDalını kurdu ve ilk başkanı oldu. 1973 yılından emekli olduğu 1997 yılına kadarEge Üniversitesi Nöroşirürji kliniğinde Anabilim Dalı Başkanlığı yaptı.

Dr. Tunçbay, Türk Nöroşirürji Derneği, Türk NöropsikiatriDerneği, Ege Nöroloji Derneği, Avrupa Nöroşirürji Cemiyeti ve Dünya NöroşirurjiCemiyeti Derneklerine Üye;  1999 yılındaEÜTF Üstün Hizmet Madalyası, ve yine aynı yıl İzmir Başarı ödülüne layıkgörüldü. Prof. Dr. Erdem Tunçbay, meslek hayatı boyunca çeşitli dergilerdeyayınlanmış 75 makale, 3 kitap ve çok sayıda kitap bölümü yazarlığı yaptı.Prof. Dr.  Erdem Tunçbay'ın en büyükeseri, 1966 yılında kurduğu ve 1997 yılına kadar başkanlığını yaptığı EgeÜniversitesi Nöroşirürji Kliniği oldu. Prof. Dr. Tunçbay, Nöroşirürjide altbranşlaşmanın akademik başarı için gerekli olduğunu öngörmüş ve yetiştirdiğiöğrencilerini zamanın en iyi yurtdışı kliniklerine göndererek Nöroşirürjininözel alanlarında eğitim almalarını sağladı. Eğitime gönderdiği NöroşirürjiUzmanları'nın tümü geri dönmüş ve kliniğin alt gruplarını oluşturdu. Bu öngörüsayesinde Ege Üniversitesi Nöroşirürji Kliniği Türkiye'nin, lider Nöroşirürjikliniklerinden birisi oldu.

Prof. Dr. Erdem Tunçbay 16 Kasım 2010 günü aramızdanayrıldı. Prof. Dr. Tunçbay "hocaların hocası" olarak anlıyor.
Zehra Yener-Cenk Haliskaranfil-MügeAkyıldız-  İZMİR(Ege Ajans

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv