Ege’den Eğitime Bakış Etkinlikleri

  • 0
  • 583
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi, gelenekselleştirmeyihedeflediği “Ege'den Eğitime Bakış bilimse”l etkinliği bu yıl da çeşitliüniversitelerden akademisyenlerin katılımıyla bir panel şeklinde gerçekleştirecek.10 Nisan 2014 Perşembe saat 13.15’te Eğitim Fakültesi Kültür Salonu’nda yapılacak  panelde oturum başkanı Bahçeşehir Üniversitesiöğretim üyesi Prof.Dr. Ali BAYKAL, "Sınavlardan Sınav Beğen!"başlıklı konuşmasıyla oturumu başlatacak.

Ülkemizin önemli bir eğitim sorununun tartışıldığıbu bilimsel etkinlikte, bu yıl eğitim sisteminde kademeler arası geçiş vesınavlar üzerine değerlendirmeler yapılacak. “Ege’den Eğitime Bakış 2014”panelinin temel amacı, kademeler arası geçiş ve bu amaçla kullanılan sınavlarınokul sistemine, öğrenciye ve veliye etkilerini değerlendirerek sorunun çözümüneyönelik yeni öneriler geliştirmek, karar alıcılara ve kamuoyuna bilimsel bilgisunmak. 

Panel, Üsküdar Üniversitesi’nden Prof. Dr. AdnanERKUŞ’un “Sınavlardan Daha Önemli Şeyler de Yok mu?”, Ege Üniversitesi’ndenDoç. Dr. Hakan ATILGAN’ın “Geniş Ölçekli Seçme Sınavlarında Çoktan Seçmeli veAçık Uçlu Sorular”, Ankara Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Ömer KUTLU’nun“Geçiş Sınavları Risk İçeriyor” ve İstanbul Kültür Üniversitesi’nden BurakKILANǒın “Türkiye Yükseköğretime Geçiş Sistemi İle İlgili İstatistiklerdenÇıkarımlar” başlıklı konuşmalarıyla devam edecek.

Sunumların ardından, paneli izleyen dinleyicilerinsoru ve katkılarıyla bu önemli meselenin enine boyuna tartışılması sağlanmışolacak.

İZMİR(Ege Ajans)
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Arşiv