Egekobi ortaklarıyla tanıştı

Kobilerin ortak sorunlarının çözümüne yardımcı olmak, birbiri ile tanışması, işbirliği yapması, sağlanan desteklerden etkin şekilde yararlanması amacıyla 25 Aralık 2020 tarihinde kurulan EGEKOBİ İşbirliği A.Ş. tanışma toplantısı Tepekule Çatı Restoran’da gerçekleşti.

  • 0
  • 1.051
Egekobi ortaklarıyla tanıştı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kobilerin ortak sorunlarının çözümüne yardımcı olmak, birbiri ile tanışması, işbirliği yapması, sağlanan desteklerden etkin şekilde yararlanması amacıyla 25 Aralık 2020 tarihinde kurulan EGEKOBİ İşbirliği A.Ş. tanışma toplantısı Tepekule Çatı Restoran’da gerçekleşti. Vat Enerji Genel Müdürü Makine Mühendisi M . Altuğ Karataş, enerji verimliliğiyle ilgili bir sunum yaptı.


Figen Akdemir, Fettah Güventürk
Başkan Halil Karakaya’nın katılamaması nedeniyle ev sahipliğini Başkan Vekili Aslı Selçik ve Yönetim Kurulu’nun üstlendiği etkinliğe ortaklardan ve şirket üyelerinden oluşan kalabalık bir davetli katıldı.

Şentürk Apaydın, Fahrettin Selçik
 
Müzik dinletisiyle başlayan tanışma toplantısı’nın açılışı Başkan Vekili Aslı Selçik, Başkan Halil Karakaya’nın konuklara mesajını okudu. Selçik, vizyonlarının kobilerin sürdürülebilir olması, rekabetçi olması, kurumsal ve güçlü bir yapıya sahip olması için değer yaratan çalışmalar yaparak katkıda bulunmak olduğunu belirterek şirket yapısı ile ilgili bir dizi açıklama yaptı.

Zeki Yöndem, Aydın Telseren
 
Selçik, “Biz, tüm ortaklar olarak, yönetim kurulu olarak bağışlarımızla bir EGEKOBİ  A.Ş. Ormanı kurduk. Kağıt israfının önüne geçebilmek için dijital ortamda teşekkürlerimizi iletiyoruz. İnavasyon ve yönetimine inanarak EGEKOBİ A.Ş. Yönetim kurulu ve çalışanlar olarak, ortak kazanımlar için ortaklık projeler ürettik. Meyva kurutma makinası üretimi Projesi, Tekstil örme ortak yatırım projesi, enerjisini üreten fabriklar projesi, bobin sarma makinası üretimi projesi bu aşamada yaptıklarımız. İnovasyon işin  % 10 kısmı, geri kalan % 90’ı da bunun gerçekleşir hale getirilmesi. Bunun için alt yapıyı oluşturmak için bilgiyi toplama, analiz etme ve sonuca ulaştırma sürecinde Ar Ge ekibi olarak çalışıyoruz. Şu aşamada nasıl para kazanabiliriz? Büyümeyi, karlılığı nasıl sürdürülür hale getirilir kısmı da çalışmalar devam ediyor” dedi.

M . Altuğ Karataş
EGEKOBİ A.Ş.’nin dijital oluşumunu sağlayan ortak Web Firmam Sahibi Ferdi Korkmaz, şirketin web sitesinin kullanımı ve ileriye yönelik planlarla ilgili bilgilendirmenin ardından Vat Enerji (Verimlilik Arttırıcı Teknolojiler) Genel Müdürü- Makine Mühendisi M . Altuğ Karataş, enerji verimliliğiyle ilgili bir sunum yaptı. Yeşil Ekonomi Modeli, Avrupa Yeşil Mutabakatı, Türkiye’nin Enerji Verimliliği Potansiyeli, Verimlilik Potansiyeli Bulunan Alanlar, Faydalanılabilecek Bölge Teşvikleri, Karbonsuz Enerji üretimi gibi konulardaki bilgi donanımıyla iş insanlarının beğenisini kazandı. Teşekkür belgesini takdim eden Aslı Selçik, Karataş adına fidan dikileceğini de söyledi.

Aslı Selçik, M . Altuğ Karataş
DİĞER FOTOĞRAFLARA AŞAĞIDAKİ BUTON ARACILIĞIYLA ULAŞABİLİRSİNİZ...
BAŞKAN KARAKAYA’NIN MESAJI:
“Toplantıda yer alamamaktan üzüntü duyuyorum. EGEKOBİ’nin kurulmasında yer alan ortaklara teşekkür ediyorum. Günümüzde kobilerin uzun yıllardır finansmana erişim sorunu olduğu herkes tarafından çok iyi biliniyor. Kurumsal yapıda ulaşamadığımızın, yapamadığımızın, eksik kaldığımızın farkındayız. Riskleri yeteri kadar öngörmediğimiz zamanlar çoğunlukta. Endüstri 4.0 konularında yetersizliklerimizi de ekleyebiliriz. İklim Krizi ve 2053 yılında ülke olarak 0 karbon hedefi de işletmelerimizin faaliyetlerini etkilecek önemli konulardan. Yıllar önce Henri Ford’un dediği gibi “Birlik olmak Rekabet etmekten daha güçlüdür” sözünden yola çıkılarak kobilere anahtar olmak üzere kurulan EGEKOBİ İşbirliği A. Ş. üyeler arasında adil ve güvenli ticaret ile ürün ve hizmetler için cehalet primimizi ödemememizi sağlar. Yakın zamanda faaliyeti girecek olan www.egekobipazar.com sitemiz ile e- ticaret konusunda ortaklarımızın dijital ortamda ürünlerinin ve işletmelerinin daha görünür olmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Ortak çözümleri içeren işbirliğinden kaynaklanan gücümüzle bir çok şeyi daha kolay gerçekleştireceğiz. Yeni kurulan işletmelerimizin, kobilerimizin % 60’ının 5 yıl içinde kapandığı, 20 yılı gören şirket oranımızın sadece % 2 oranında olduğunu düşünürsek kendimizi, kobilerimizi geliştirmekten, işbirliği, güç birliği yapmaktan başka çaremiz yok. Aynı sektörde faaliyet gösteren 8 şirket; Kelebek, Çilek, Doğtaş, Kilim, Nurus, Andore Gündoğdu ve İşbir; FTR Dış ticaret Mobilya A.Ş. kurarak rekabet yerine işbirliğini seçti. Küresel örneği sergilemekte daha çok büyük firmalar yer alıyor. Enerji yatırımları, Otomotiv sektöründe küresel ölçekte bu yatırımlar daha büyük olarak bilinmektedir. Biz Kobider onlardan daha çevik yapımızla bir çok şeyi çok kolay başarabiliriz. Sizlerden ricam EGEKOBİ ailesinin işbirliği projelerine daha hassasiyet göstermeniz ve katılım sağlamanızdır. Tüm ortaklarımız üye olmaya, katılımcı olmaya, paylaşımcı olmaya davet ediyorum. Unutmayalım gücümüz işbirliğimiz kadar ve işbirliği yapmak, rekabet etmekten daha güçlüdür.”
DİĞER FOTOĞRAFLARA AŞAĞIDAKİ BUTON ARACILIĞIYLA ULAŞABİLİRSİNİZ...

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sun Tekstil’e Platin Ödül

Yeşil Hidrojen'in kamuda tek adresi olmalı

İspanya'ya WindEurope çıkarması

Marka başvurularının yüzde 7’si İzmir’den

Meyve suyu sektörü 2028 yılı için 1 milyar dolar ihracat hedefine kilitlendi

Batı Anadolu Serbest Bölgesi kapılarını açtı

Arşiv