Egeli Gençlerden, Can Dostları Yararına Kermes

Ege Üniversitesi Hayvan Hakları Topluluğu “ Dünya Sokak Hayvanları Günü”nde sokak hayvanları yararına kermes düzenledi.

  • 0
  • 367
Egeli Gençlerden, Can Dostları Yararına Kermes
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Hayvan Hakları Topluluğu “ Dünya Sokak Hayvanları Günü”nde sokak hayvanları yararına kermes düzenledi. Ege Üniversitesi Prof. Dr. Sermed Akgün Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu önünde düzenlenen kermese Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, akademisyenler, öğrenciler ve hayvan severler yoğun ilgi gösterdi.

Kermesi ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Bugün sokak hayvanları için farkındalık günü. Sokak hayvanlarına her zaman değer verilmesi gerektiği konusunda bilinçlenmenin yaratılması nedeniyle önemli bir gün. Ege Üniversitesi Hayvan Hakları Topluluğu yaptıkları çalışmalarla sokaktaki canlıların da hakları olduğuna dikkat çekiyor. Böyle güzel bir amaç için düzenlenen kermese katkı sunan herkese teşekkür ederim”

Kermeste topluluk gönüllülerinin evlerinde yaptıkları yiyecekler, hayvan hakları konusunda bilgilendirici kitaplar ve sokak hayvanları desenli baskılı tişörtler satışa sunuldu.

Ege Üniversitesi Hayvan Hakları Öğrenci Topluluğu Başkanı Nilay Şişeci,“ Dönemin başında Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’la komisyon toplantısı gerçekleştirdik. Onay aldığımız projelerimiz var. Bunun dışında barınak ziyaretleri yapıp, sokak hayvanlarının kısırlaştırma işlemleri ve tedavileriyle ilgileniyoruz” diye konuştu.
 
Ege Üniversitesi Çalışanları Hayvan Hakları Çalışma Grubu Koordinatörü Özlem Değirmencioğlu ise “Biz de üniversite çalışanları olarak sokak hayvanlarının hayatını kolaylaştırmak için faaliyetler yapıyoruz. Yakın zamanda kampüsün farklı noktalarına köpek kulübeleri ve kedi evleri koyduk. Kermeslerden elde edilen gelirle hayvanların tedavilerini yaptırıyoruz. Yapılan kulübe ve evlerin giderlerini karşılıyoruz” dedi.
Semih Sezer-Emre Tezcan   İZMİR(Ege Ajans) 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv