Egeli Hazır Giyim İhracatçıları Ödüle doydu

  • 0
  • 1.481
Yazı Boyutu:

Ege Bölgesi’nin ihracatta ve istihdamda lider sektörü Hazırgiyim ve Konfeksiyon Sektörü’nde, 2012 yılında en fazla ihracat yapan firmalar ödüllendirildi. Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, 2012 yılında 3 milyon dolar ve üzerinde ihracat yapan ve 2012 yılında Türkiye’ye 1.2 milyar dolarlık döviz girdisi sağlayan 65 üyesine ödül verdi.
 
Ege İhracatçı Birlikleri’nde gerçekleştirilen “2012 Yılı Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatının Yıldızları Ödül Töreni”nde ödüllerine kavuşan hazırgiyim ve konfeksiyon ihracatçıları, yeni yıla ödülle ve ilave motivasyonla girmiş oldu.
 
“2012 Yılı Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatının Yıldızları Ödül Töreni”nde konuşan Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, Hazırgiyim ve konfeksiyon sektörünün gerek ülke ihracatından aldığı pay, gerekse sağladığı istihdam ve katma değer açısından Türkiye ekonomisi için vazgeçilmez konumda olduğunu kaydetti.
 
Dış pazarlarda rekabetin her geçen gün daha da çetinleştiği bir ortamda gayretleri ile zoru başaran Türkiye’ye 1 milyar dolar döviz girdisi sağlayan ihracatçıları ödüllendirerek, 2013 yılında daha da çetinleşecek olan rekabetin üstesinden gelebilmeleri için motive etmek, bu sektöre olan inançlarını pekiştirmek istediklerini anlatan Kızılgüneşler, “2012 yılında imalatçı bazında 3 milyon dolar üstü ihracat yaparak ülkemize döviz kazandıran üyelerimizi yaptıkları katkılardan dolayı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.
 
Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin 2012 yılında 1 milyar 164 milyon dolarlık ihracata imza attığını vurgulayan Kızılgüneşler, EHKİB’ten ihracat yapan üye sayısının da uzun yıllar sonra bin firmayı aşarak 1.005 firmaya ulaştığını sözlerine ekledi.
 
Ödül töreni öncesinde, Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Kadoğlu’nun yönettiği, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi, Sun Tekstil A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Ünlütürk, Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı, Farbe Tekstil A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, EHKİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Demoteks A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Burak Sertbaş ve EHKİB Yönetim Kurulu Üyesi ve FB Tekstil Ltd. Şti. Sahibi Fesih Demirer’in konuşmacı olarak katıldığı bir panel düzenlendi. Panelde hazırgiyim sektörünün sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.
 
100 MİLYON DOLAR BARAJINI İKİ FİRMA GEÇTİ
Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nde, 2012 yılında iki firma 100 milyon dolar barajını geçerek platin ödülünü kazanmayı başardı. 2011 yılında olduğu gibi, 2012 yılında da 100 milyon dolar barajını Üniteks Tekstil San. Tic. A.Ş. geçerken, Sun Tekstil San. Tic. A.Ş. 2012 yılında ilk kez 100 milyon dolar barajını geçme başarısını gösterdi.
 
Üniteks Tekstil San. Tic. A.Ş.’nin ödülünü Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Ünsal, Sun Tekstil San. Tic. A.Ş.’nin ödülünü ise Genel Müdür Yardımcısı Melis Vekiloğlu, Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler’in elinden aldı.
2012 yılında 20 milyon dolar ile 100 milyon dolar aralığında ihracat yapan Roteks Tekstil San. Tic. A.Ş., VF Ege Giyim San. Tic. A.Ş., Spot Tekstil San. Tic. A.Ş., Menderes Tekstil San. Tic. A.Ş., CU Tekstil San. Tic. A.Ş., FG Tekstil Konf.San. Tic. Ltd. Şti., Farbe Tekstil Tur.İnş.Enerji San.ve Tic.A.Ş., FB Teks. İhr. ve Turz. San. Tic. Ltd. Şti., Akar Tekstil Gıda ve Tur. San. Tic. Ltd. Şti. firmaları altın ödülün sahibi oldu.
Türkiye’ye 2012 yılında 10-20 milyon dolar arası döviz kazandıran 9 firma gümüş ödüllerini alırken, 3-10 milyon dolar aralığında ihracat yapan 45 firma ise bronz ödüllerine kavuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

23 Nisan'da koltuklar çocuklara emanet

Dünya Türk Doğal Taşını Almaya Geldi

Cennet meyvesi kuru incirde sezonun ilk yarısında ihracat yüzde 21 arttı

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Arşiv