Egeli ihracatçılar imaj ve itibar yönetimini öğrenecek

  • 0
  • 878
Egeli ihracatçılar imaj ve itibar yönetimini öğrenecek
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dünya genelinde rekabetin acımasızca yaşandığı bir süreçte imaj ve itibar yönetiminin iyi yapılmasının ihracatçılara avantaj sağlayacağına inanan Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği “Algıla(n)ma Yönetimi&İtibar” konulu seminer düzenliyor.

Türkiye Genç İşadamları Derneği Ege Şubesi işbirliğinde, Finansbank’ın katkılarıyla gerçekleştirilecek olan “Algıla(n)ma Yönetimi&İtibar” konulu seminerde Stil Danışmanı Rüzgar Mira Okan uluslar arası arenada ve global dünyada algı imaj ve itibar yönetimi konularında Ege Bölgesi ihracat ve iş dünyası temsilcilerine hayati tüyolar verecek. Seminer, 26 Kasım 2015 Perşembe günü saat 16:00’da Ege İhracatçı Birlikleri Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Algı imaj ve itibar yönetiminin gelişen dünyada yükselen değer olduğuna işaret eden Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, ihracatçıların iş dünyası temsilcileri içerisinde en vizyoner kesim olduğunu, ancak uluslar arası rekabette başarılı olmak için sürekli bir yenilenme, dönüşüm ve inovasyonun şart olduğunu bu amaçla bu semineri düzenlediklerini, ihracatçıları bu eğitimde yoğun katılımlı olarak görmeyi arzuladıklarını kaydetti.

Sanayicilikte tesisleşme ve makineleşmeye yapılan yatırım kadar insan kaynaklarının gelişimine de kaynak ayrılmasının zorunlu olduğuna işaret eden Kızılgüneşler, “İş görüşmelerinde karşınızdaki kişiye pozitif enerjinizi aktarabilmeniz için nezaketiniz, tokalaşmanız, kartvizit alışveriş tarzınız, ofisinizin dizaynı, giyim tarzınız, kişisel bakımınız, karşınızdaki kişiye karşı yüz mimikleriniz, karşınızdaki kişiyi dinlemeniz, sosyal medya paylaşımlarınız vb. birçok konudaki tavrınız karşınızdaki kişinin zihninde size bir not vermesini sağlıyor. Sizin aldığınız not iş dünyasında başarınızı ya da başarısızlığınızı beraberinde getiriyor. İhracatçılarımızın daha başarılı olması için sürekli gelişim, dönüşüm, yenilenme için bu tür eğitimlerimize bundan sonraki süreçte de devam edeceğiz” diye konuştu.

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serhan Ünsal Başkanlığı’ndaki EHKİB Eğitim Komitesi’nce geçtiğimiz süreçte, ihracatçıların gelişen dünya koşullarında daha öngörülü ve donanımlı olmaları için konularında uzman kişilerinin katılımıyla “Liderlik ve Takım Yönetimi” konulu eğitim düzenlenmişti. Önümüzdeki süreçte ihracatçıların kişisel gelişimi ve dünyadaki değişen trendleri takip edebilmesi için eğitim programlarına Türkiye’den ve dünyadan uzman isimlerin katılımıyla devam edilecek. 

Rüzgar Mira Okan kimdir?
Rüzgar Mira OKAN Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kimya Mühendisliği Bölümü’nden başarı ile mezun oldu. Kurumsal iş hayatında; nanoteknolojimühendislik, satış, pazarlama, key account management, satınalma ve uluslararası müşteri yönetimi alanlarında çalıştı.

Marka ve Algı Yönetimi yüksek lisansını, Kişisel Marka, İmaj Yönetimi, İletişim, Stil Danışmanlığı öğrenimini sırasıyla Amerika Georgia State ve İngiltere’de University of The Arts London, London College of Fashion’da ve London Image Institute’de tamamladı.

Kişisel Marka, Kurumsal Stil ve İmaj Uzmanı Rüzgar Mira OKAN uzman konuşmacı ve danışman olarak; Kişisel Marka ve Algı Yönetimi, İlk İzlenim, Kurumsal Stil, Marka ve 5 Duyu, Profesyonel İmaj Yönetimi, Renklerin Algısal ve Psikolojik Etkisi, Medya Önü Görünüm, İş Etiketi, İş Yaşamında Serbest Giyim Kültürü, Lüks Marka Temsili, Kurum ve Giyinme Kültürü konularında çalışmaktadır. Giyimde Gusto, Giyinme Sanatı ve Estetik, Profesyonel Gardırop Yönetimi, Ben A.Ş. ve Müşteri Deneyiminde Kişisel Marka, Dress for Success özel ilgi konularıdır.

Türkiye’deki ulusal ve uluslararası birçok büyük firmada bireylerin ve kurumların gelişimi için seminer ve eğitimler vermekte, workshoplar düzenlemekte, “entertainspeech” eğlendiren sahne konuşmaları yapmaktadır.İş dünyasında birçok markaya ve birçok yöneticiye danışmanlık vermektedir.

Mercedes Benz, Eczacıbaşı Holding, Türk Telekom, Cacharel, Pierre Cardin, U.S.Polo, D Saat, Koç Holding, Türkiye İş Bankası, Allianz Sigorta, Eczacıbaşı İlaç, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası, İş Portföy, Otokoç, PricewaterhouseCoopers, Halkbank, ING Bank, YapıKredi, GlaxosmithKline, Acıbadem Hastanesi, Ford, Bank Pozitif, Finans Bank, Finans Emeklilik, FinansInvest, ABank, Tricon Energy, STFA, Alarko , Zürich Sigorta , Güneş Sigorta, TRT, Türkiye İş Bankası, Efes, Perfetti, Amerikan Hastanesi , AveA, Eureko Sigorta, Zurich Sigorta, Alstom, AnadoluBank, Anadolu Sağlık Merkezi, Otis, Alexion İlaç, Kanyon AVM, Johnson&Johnson, Aygaz, Bayer,
Novartis, Koçtaş, Kale Seramik, Otokoç, CarrefourSa, Otokar, Akçansa, Eczacıbaşı Baxter, Roche, Danone, Nutricia, Marsh, Astra Zeneca, Zorlu Savunma Sanayi, ODTÜ Koleji, KPMG, BASF, Ernst&Young, Sanko Holding konuşmalar yapıp, seminer ve eğitimler verdiği, danışmanlık yaptığı kurumlardan sadece bazılarıdır.

Rüzgar Mira OKAN 2011 yılından bu yana İstanbul Moda Akademisi’nde akademik kariyerini sürdürmekte ve renk teorisi, kesimler ve kumaşlar, lüks marka stil danışmanlığı, kurumsal stil derslerini vermektedir, T.C. Ekonomi Bakanlığı tarafından onaylı eğitmen ve danışmandır. Yine 2011’den bu yana Koç Üniversitesi Yönetici Geliştirme Programında Profesyonel İmaj Yönetimi ve Etkin İletişim başlıklarında eğitimler vermektedir. 2014 İlkbahar ve Güz dönemleri boyunca Boğaziçi Üniversitesi’nde Corporate Strategy dersinde Yönetim Kurulu üyesi olarak yer almıştır. Rüzgar Mira OKAN “Kendi Stilini Yarat” kitabının yazarıdır.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Hem Gemilerini Hem Filosunu Büyütüyor

Tarımsal üretimin stratejik önemi artıyor

Mart ayında hız kesti

Arşiv