EGELİ İHRACATÇILARA KOLOMBİYA’YA İHRACAT VE YATIRIM ÇAĞRISI

  • 0
  • 977
Yazı Boyutu:

Avrupa Birliği’ndeki ekonomik durgunluk nedeniyle alternatif Pazar arayışlarını hızlandıran ihracatçılar, Kolombiya’yı “Öncelikli Ülke” olarak belirledi. Ege İhracatçı Birlikleri’ni ziyaret eden Kolombiya’nın Türkiye Büyükelçisi Fernando Panesso SERNA, Türkiye’den ithalat yapmaya açık olduklarını belirterek Türk ihracatçıları Kolombiya ile ticaret yapmaya çağırdı.
 
Kolombiya ile Türkiye arasındaki ticaretin arttırılması amacıyla Ege İhracatçı Birlikleri’nde, “Kolombiya Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi. Toplantıda konuşan Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, Kolombiya’nın 46 milyon nüfusu, zengin petrol ve maden kaynakları olan bir ülke olduğunu Türk ihracatçılarının Kolombiya’yı fırsatlar ülkesi olarak görmesi gerektiğini ifade etti.
Türkiye ile Kolombiya arasında vizenin karşılıklı olarak kaldırılmasının da avantaj olduğunu anlatan Türkmenoğlu, “Kolombiya, Türkiye ile ticaretini geliştirmek istiyor, Ankara’da büyükelçilik yakın zamanda faaliyete geçti. Avrupa Birliği’ndeki ekonomik durgunluk bizleri yeni pazarlara yöneltiyor. Bu anlamda Kolombiya önemli bir fırsat, bu fırsatı değerlendirmeliyiz, uzağa bakmalıyız” diye konuştu.
Kolombiya'nın Ankara'daki Büyükelçisi Sayın Fernando Panesso SERNA ve Proexport Kolombiya Temsilcisi Diana Marcela Monroy HERNANDEZ ise Kolombiya’nın avantajlarını Ege İhracatçı Birlikleri üyelerine aktardılar. 
Kolombiya’da Amerika şirketlerinin yoğun olduğunu dile getiren Kolombiya Büyükelçisi Fernando Panesso SERNA, “10 yıl öncesine göre şu an çok farklı bir noktadayız. 2010-2014 Ekonomik Kalkınma Programımız ile ticaret hacmimizi yükselteceğiz, bu açıdan gelişimimizi olumlu buluyoruz. Bizler Türkiye’den ithalat yapmaya açığız. Kolombiya Türkiye’den 8 bin km. uzakta ama Latin Amerika’nın en önemli pazarlarından biri halindeyiz. Türkiye ile ticaretimizin artmasını, ekonomik ve sosyal kalkınmamızda artış yaşanmasını bekliyoruz” dedi.
Proexport Oluşumu’nun Kolombiya Temsilcisi Diana Marcela Monroy HERNANDEZ tarafından da Kolombiya’daki iş fırsatları, yatırım ve ticari olanakları konularında sunum yapıldı. 
Toplantıda, Kolombiya’da en çok yatırım yapılabilecek sektörlerin kozmetik, temizlik malzemeleri, otomotiv, tarım, turizm sektörü olduğu belirtilirken; önümüzdeki süreçte tarım, altyapı, madencilik,sosyal konut yapımı gibi alanlarda da inovasyonun kullanılarak gelişimin öngörüldüğü bilgisi verildi.
Fernando Panesso SERNA konuşmasının sonunda Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi Eli ALHARAL’a Kolombiya Fahri Konsolosluk Atama Belgesi’ni takdim etti. Eli Alharal, Türkiye Dış İşleri Bakanlığı’nın onayı sonrasında Kolombiya’nın Fahri Konsolosu olarak görev yapacak.
 
KUTU:
Kolombiya Büyükelçi Ziyareti Toplantısı’nda; Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, Ege Tekstil ve Hammaddeleri Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Ünlütürk, Ege Deri ve Deri Mamülleri İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanı Jak Galiko, Ege Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Tarakçıoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi Eli Alharal, Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri Sezmen Alper ve Ege İhracatçı Birlikleri üyeleri katıldı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sun Tekstil’e Platin Ödül

Yeşil Hidrojen'in kamuda tek adresi olmalı

İspanya'ya WindEurope çıkarması

Marka başvurularının yüzde 7’si İzmir’den

Meyve suyu sektörü 2028 yılı için 1 milyar dolar ihracat hedefine kilitlendi

Batı Anadolu Serbest Bölgesi kapılarını açtı

Arşiv