Egeli İhracatçılardan Hizmete Vefa

  • 0
  • 556
Egeli İhracatçılardan Hizmete Vefa
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu, Ekonomi eski Bakanı Nihat Zeybekci ve Ekonomi eski Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım için veda yemeği düzenledi.

Swissotel Grand Efes İzmir Oteli’nde düzenlenen yemekte konuşan Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, Nihat Zeybekci ve Adnan Yıldırım’ın dış ticarete, İzmir ve Ege Bölgesi’ne görev süreleri boyunca büyük hizmet verdiklerini ve kendilerine teşekkürü borç bildiklerini kaydetti.

Ekonomi eski Bakanı Nihat Zeybekci ise, İzmir’e görev süresi boyunca büyük önem verdiklerini, İzmir’den de bunun karşılığını gördüklerini dile getirdi. Zeybekci, “İzmir'de her zaman İstanbul ile eşdeğer sayıda etkinlik düzenledik. İzmir'e özel önem verdik. Tabii buna siz ihracatçılar da zemin hazırladınız. 23 aylık Ekonomi Bakanlığı dönemimde inanılmaz bir tempoyla sizlerle beraber hep beraber koşturduk, her şeyi bir takım havasında gerçekleştirdik. Sizlerle çalışırken kendimi hiçbir zaman bakan gibi hissetmedim.  Kendimi sizlerden biri gibi gördüm. Ben sizlere, bizden sadece bi rşey talep etmeyin, sorunu tespit edin, çözüm yolunu gösterin gelin birlikte çözelim dedim ve böyle de yaptık” dedi.

Serbest ticaret anlaşmaları, ihracat destekleri ve serbest bölge teşviklerinde çok önemli başarılara imza attıklarını anlatan Zeybekci şöyle devam etti: “Gümrük Birliği anlaşmasının güncellenmesi için çok önemli gelişmeler kaydettik, bunda Sayın Cumhurbaşkanımızın da büyük desteği oldu. Milletimiz adına sizlere çok teşekkür ederim. Bana hakkınız çok geçmiştir. Bu bir nöbet değişimidir. Bu can bu bedende olduğu sürece milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz.”

Ekonomi eski Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım ise, 21 icracı bakanlık arasında Nihat Zeybekci’nin kendisine duyduğu güvenle, ihracatçıların desteğiyle bu görevi layıkıyla yerine getirmeye çalıştığını, hayatının en güzel 2 yılını geçirdiğini dile getirdi. Yıldırım, “Zeminimiz çok farklı değil belki Locada hizmet veriyorduk. Şu an sadece açık tribünde ihracatçılarımızla yürümeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Gecede söz alan Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler, Nihat Zeybekci’nin 23 aylık görev süresinin 16 ayında 4 seçim geçirmek durumunda kaldığını buna karşın yatırım mallarının ve ara malların vadeli ithalatında kaynak kullanımını destekleme fonunun (KKDF) yüzde 6'dan yüzde sıfıra indirilmesi, tasarım teşvik tebliği ve "TIR karneleri, ATA, A.TR ve EUR.1 dolaşım belgeleri, menşe şahadetnameleri ve EAN-UCC çizgi kod işlemleri, mal ve hizmetlerin uluslar arası ticaretindeki beyanname, vesika ve benzeri belgelerin düzenlenmesi ve/veya onaylanması” işlemlerinin ihracatçı birlikleri tarafından verilmesinin Sayın Nihat Zeybekci sayesinde olduğunu ifade etti.

Ege İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanları Nihat Zeybekci ve Adnan Yıldırım’a görev sürelerinde verdikleri hizmetler için teşekkürlerini dile getirdi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv