Egeli Konfeksiyon İhracatçılarından Rekor İhracat

  • 0
  • 561
Yazı Boyutu:

Egeli hazırgiyim ihracatçıları 2014yılına yeni bir ihracat rekoruyla girdi. Ocak ayında, 124 milyon 904 bindolarlık hazır giyim ürünleri ihraç eden Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyonİhracatçıları Birliği, aylık bazda tarihinin en yüksek ihracat rakamına imzaattı. 

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçılarıBirliği, 2013 yılı Ocak ayında 108 milyon 347 bin dolar ihracat kayda almışken,2014 yılının Ocak ayında yüzde 15’lik ihracat artış başarısı gösterdi. 

Döviz kurlarındaki değişimin ihracatlarınıolumlu etkilediğini belirten Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları BirliğiYönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, Ocak ayında 125 milyon dolara dayananihracatlarını önümüzdeki aylarda tekrarlayarak 2014 yılını 1.5 milyar dolarihracat rakamıyla tamamlamayı hedeflediklerini söyledi. 

Egeli hazırgiyim ihracatçılarının pazarfaaliyetleri hakkında bilgi veren Kızılgüneşler,“Ana ihraç pazarımız olan AvrupaBirliği ülkelerinde yürüttüğümüz Turkish Fashion Break (TFB) organizasyonları,diğer pazarlarda yürüttüğümüz ticaret heyeti ve alım heyeti organizasyonları ihracatrakamlarımızın artmasında etkili oluyor. İhracat rakamlarınabaktığımızda özellikle Almanya, İspanya, Birleşik Krallık, Hollanda, İtalya,Danimarka ihracatımızdaki en büyük pazarlar olarak karşımıza çıkmaya devamediyor” diye konuştu.  

Avrupalıİthalatçılar Uzakdoğu’dan Türkiye’ye Yöneldi
 Avrupalı ithalatçıların stok maliyetiniazaltmak istediğini vurgulayan Kızılgüneşler; “Avrupalı alıcılar siparişverdikten iki hafta sonra ürün teslim edebilen Türk hazır giyimihracatçılarını, Uzakdoğulu tedarikçilere tercih ediyor. Türk hazırgiyimsektörü hızlı teslim yanında, dünyada moda akımlarına uygun ve kalitelikoleksiyonlarıyla öne çıkıyor. Sektör olarak tasarıma yaptığımız yatırımlarınmeyvelerini topluyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Hem Gemilerini Hem Filosunu Büyütüyor

Tarımsal üretimin stratejik önemi artıyor

Mart ayında hız kesti

Arşiv