EGEM35 Projesi Türkiye’ye örnek olur

  • 0
  • 740
Yazı Boyutu:

Ege-Koop Proje Merkezi’nin üçüncü projesi olan ve ürünlerinüreticiden tüketiciye  aracısız ulaşımınıöngören EGEM35 Projesi, Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nden tam notaldı.  Projenin Mimarı Ege-Koop GenelBaşkanı Hüseyin Aslan ile bir araya gelen Şube Başkanı Ferdan Çiftçi, “ Zatensorun üreticinin ürününü satamaması ya da değerinde satamamasıdır. EGEM35Projesi, özellikle tarım örgütleri üzerinden uygulanması halinde Türkiye’yeörnek olur” dedi. Aslan ise, proje ile 20 bin gencin iş sahibi olacağınıvurguladı.

Başkan Ferdan Çiftçi’yi ziyaret eden Aslan, EGEM35Projesi’nin alanlarında uzman, teknik kapasitesi yüksek, uluslararası düzeydebilgi ve birikime sahip, İzmir’e gönül vermiş insanların bir araya geldiğiEge-Koop Proje Merkezi’nce hazırlandığını vurgulayarak, “ Bu projemiz birSosyal Perakendecilik Modelidir. Toplumun bütün bireylerini ve sosyalkatmanlarını aynı çatı altında toplayan bir projedir. Türkiye’nin herbölgesinde uygulanabilecek nitelikte olan projeyle her mahallede muhtarlıklaruhdesinde kurulacak perakende satış birimlerinde üretici ve tüketici buluşacak,doğal ürünler uygun fiyatla satışa sunulacak. EGEM 35 projesindeki ana hedef,hem üreticinin malını en iyi fiyatla değerlendirmesi, hem de tüketicinin ucuzve kaliteli mala ulaşımıdır” dedi.

20 BİN KİŞİYE İŞİMKANI…
Proje’nin ekonomik kazanımlarının yanı sıra yüksek boyutlarda seyredenişsizliğin de önüne geçecek çapta olduğunu söyleyen Aslan, “ Projeyle işsizlikoranının yüzde 15’lere ulaştığı İzmir’de 20 bin gence ve engelliye istihdamsağlanabilecek. Ev hanımları el emeklerini değerlendirerek, aile bütçesinekatkıda bulunacak,  bütün mahalleninyükünü çeken ancak geliri olmadığı için aynı zamanda yoklukla da boğuşanmuhtarlar da gelir sağlayacaktır. Tarladan sofraya konsepti ile İzmir ve çevresinin ürünlerinitüketicilerle buluşturacak olan EGEM 35 projesinde, hem üreticinin, hem de tüketicininkazanmasını hedefledik. Projeden elde edilecek gelirle de kentimizinyeşillendirilmesini amaçladık. Çünkü mevcut gelirle İzmir’in ilçelerinde kentormanları oluşturulabilecek” diye konuştu.

ÇİFTÇİ: TÜRKİYE’YEÖRNEK OLUR…
Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Ferdan Çiftçi ise, projenintarımda yaşanan en temel soruna çözüm sağlayabilecek düzeyde olduğunu belirtti.Çiftçi, “ Tarım sektöründe sıkıntı zaten üreticinin ürününü satamaması ya dadeğerinde satamamasıdır. EGEM35 bu sorunun çözümünde önemli bir katkıyapabilecek bir proje. Özellikle tarım kooperatifleri üzerinden uygulanmayoluna gidilirse önemli başarılar sağlanır. Daha da geliştirilmesi halindeyse Türkiye’ye örnek olur. Bu konuda bizgöreve hazırız” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv