Ege’nin Efeleri Bergama’da Buluşuyor

Büyük Taarruzun 95. yıl dönümünde Ege’nin efeleri, Bergama’yı Sevenler Turizm Derneği ve Bergama Belediyesi işbirliğinde düzenlenecek ‘Bergama Zeybek Festivali’nde buluşacak.

  • 0
  • 504
Ege’nin Efeleri Bergama’da Buluşuyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Büyük Taarruzun 95. yıl dönümünde Ege’nin efeleri, Bergama’yı Sevenler Turizm Derneği ve Bergama Belediyesi işbirliğinde düzenlenecek ‘Bergama Zeybek Festivali’nde buluşacak.

25-26 Ağustos tarihlerinde Balıkesir, Çanakkale, Kütahya, Denizli, Muğla, Aydın, Cumaovası, Ödemiş, Torbalı, Akhisar ve Bergama’dan zeybek ekiplerinin yöresel gösteriler sergileyeceği festivalde zeybek kültürü üzerine paneller düzenlenecek.
Ege Bölgesinin her yerinden misafir otantik zeybek ekiplerinin, Bergama'daki yerel zeybek ekipleriyle buluşacağı festivalde, dünyanın her yerine Bergama’nın ismini taşıyan ünlü klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici, Türk Halk Müziğinin değerli sanatçısı Emel Taşçıoğlu ve zeybeklerin usta yorumcusu Tolga Çandar Bergama Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşecek konserler ile Bergamalılara unutulmaz bir festival yaşatacak.

Bergama’yı Sevenler Turizm Derneği’nin festivale ilişkin yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Bu yıl, büyük taarruzumuzun yıl dönümü olan 26 Ağustos tarihinde şehrimizde Bergama Zeybek Festivali yaparak hem bu mücadeleyi hem de zeybeklerimizi anmak istiyoruz. Bergama Belediyesi'nin değerli katkıları, dernek üyelerimizin ve katılımcıların desteğiyle yapacağımız bu organizasyonda, Ege Bölgesinin her yerinden misafir otantik zeybek ekipleri, Bergama'daki yerel zeybek ekipleriyle buluşacak ve yörelerinin oyunlarını Bergama'da sergileyeceklerdir.
Yapılacak olan panelde, konuyla ilgili bilim insanlarıyla halen hayatta olan kaynak kişileri buluşturarak Bergama Zeybek Kültürünü konuşarak, var olan bu değerin tüm bilgilerini arşivleyerek asli görevimiz olan bu kültürü korumak yaşatmak ve tanıtmak adına faaliyette bulunacağız.

Zeybek kültürü, bağımsızlık ve özgürlüğü içinde bulabileceğiniz yeryüzündeki en önemli kültürlerdendir. Bu yüzden kişilerin veya kurumların gölgesinde yaşatılamayacak, asla bir kalıba, şekle sokulamayacaktır. İlk günden bu yana, bu felsefeyi ilke edinmiş derneğimiz, bu kültürün yaşayarak yeni kuşaklara aktarılmasını ilke edinmiş ve her platformda bunu savunmaya devam etmiştir.

İşte bugünün yöneticileri olan bizler de, bu anlamlı görevi yerine getirmek adına yola çıktık. Bu organizasyon ve sonrasında şehrimiz insanı kültürüne daha iyi sahip çıkacak ve yetişen gençlerine bu konuda örnek olacaktır.

Zeybek festivalinin son günü, derneğimizin fikir babası, Efelerin Efesi ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ü Büyük Taarruzun 95. Yıl dönümünde saygıyla anacağız.”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv