Ege’nin lideri yine Gediz

  • 0
  • 585
Yazı Boyutu:

Gediz Üniversitesi,ilk yerleştirme sonuçlarına göre yüzde 87.07 doluluğa ulaşarak büyük başarıelde etti. Bin 380 öğrenci tarafından tercih edilen Gediz, Ege ve Akdeniz’dekivakıf üniversiteleri arasında yerleştirmede birinci sırada yer aldı

Gediz Üniversitesi, tercihteki başarısını 2013 yerleştirmesonuçlarına da taşıdı. İzmirli gözde bilim kurumu, 5’inci dönem öğrenci aldığıbu yıl yüzde 87.07 doluluğa ulaştı. Geçen yıla göre yüzde 20 artırılarak bin585’e yükseltilen kontenjanların bin 380’i ilk yerleştirmede doldu. BöyleceGediz, Ege ve Akdeniz’deki vakıf üniversiteleri arasında birinci sırada yeraldı.

Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, Hukuk, Sağlık Bilimleri veFen-Edebiyat fakülteleri ile birçok bölümün ise full çekerek yüzde 100 dolulukoranını yakaladığını açıkladı. Prof. Dr. Çevik, öğrenci sayısında Ege veAkdeniz’de zirveye çıkan, yüzde 87.07 gibi önemli bir doluluk başarısıyakalayan Gediz’in farkını bir kez daha gözler önüne serdiğine dikkat çekti.Prof. Dr. Çevik, şunları söyledi: “Üniversiteler için ilk yerleştirmedekontenjanların yüzde 80’ini doldurmak bile önemli başarı kabul edilir.Kontenjanlarımızı geçen yıla göre yüzde 20 artırarak ulaştığımız bu sonuç,sadece bölgemizde değil, Türkiye genelindeki üniversiteler arasında da üstsıralara yerleştiğimizi gösteriyor. Ayrıca LYS’de dereceye giren birçoköğrencinin üniversitemizi tercih etmesiyle puanlarımızı da yukarıya taşıdık.Uluslararası standartlardaki kampüsümüz, alanlarında uzman akademik kadromuz,eğitim kalitemiz ve kurucularımız olan İzmirli eğitim gönüllülerinden aldığımızgüçle bu güvene layık görüldük. Halkımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz,şükranlarımızı sunuyoruz.”

 

Dünyanın datercihiyiz

Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çevik, yaklaşık yüzde13’lük boş kontenjanlarının da ek yerleştirmede tamamen kapanmasınıbeklediklerini sözlerine ekledi, şöyle dedi: “Türkiye’den olduğu gibiyurtdışından da yoğun ilgi görüyoruz. Şu an 52 ülkeden lisans öğrencimiz var.Önümüzdeki yıl için yurtdışından 300’ü aşkın başvuru geldi, böylece ülkesayısının 70’e, yabancı öğrenci sayısının da 500’e ulaşmasını bekliyoruz. GedizÜniversitesi, daha da büyüyen ve dünyanın renklerini buluşturan dev bir aileolarak yeni akademik yılı karşılayacak.”


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv