Egepol'den Kameralı Kalp Ameliyatı

  • 0
  • 822
Egepol'den Kameralı Kalp Ameliyatı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Egepol Hastanesi'nde Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Cüneyt Narin önderliğinde İzmir'de ilk defa kamera eşliğinde (endoskopik) açık kalp ameliyatı gerçekleştirildi.

Doğuştan kalbi delik olan 43 yaşındaki Sami Şaşal'a 4 kişilik ekiple gerçekleştirilen ameliyatın ardından hasta, 4 günde tekrar sağlığına kavuşarak taburcu edildi.

Doğuştan kalbi delik hastaların uzun yıllar boyunca kalplerindeki deliğin farkına varmadan yaşayabildiğine ve herhangi bir sorunla karşılaşmadıklarına dikkat çeken Doç.Dr Cüneyt Narin, bu tip vakalarda yaşın ilerlemesiyle birlikte çarpıntı ve nefes darlığı şikayetlerinin başladığını vurguladı.

Hastalarının da ilk olarak çarpıntı ve nefes darlığı şikayetiyle sağlık ocağına başvurduğunu ve araştırmalarının ardından kendilerine geldiğini ifade eden Narin, “Hastamız, kapalı ameliyat gerçekleştirmek için uygun değildi. Bu yüzden kendisine açık kalp ameliyatı yapmamız gerekiyordu. Normal şartlarda açık kalp ameliyatı, iman kemiği denilen göğüs kafesinin açılmasıyla gerçekleştirilir. Bu da hastanın iyileşme boyunca sancılı bir süreç yaşamasına ve ardından göğüsünde derin bir yara taşımasına neden olur” diye konuştu.

KESİK BOYU YARI YARIYA AZALDI
Hastanın göğüs kafesini yarmak yerine, sağ meme altından 7 buçuk santimlik bir kesikle kalbe müdahalede bulunarak kalpteki 3 santim enine ,2 santim boyuna olan deliği kapadıklarını kaydeden Doç.Dr Cüneyt Narin şunları söyledi: “Bu ameliyatta kamera kullanarak İzmir'de bir ilki gerçekleştirdik. Kamera kullanmamız sayesinde hastadaki kesiği neredeyse yarı yarıya azalttık. Bu da hastamızın iyileşme sürecini hızlandırdı. Hastamız 4 gün gibi kısa bir sürede taburcu edilecek sağlığa ulaştı. İleriki dönemde de işine rahatlıkla dönebilecek. Bu ameliyatın en güzel taraflarından biri ise hastamızın önceden araştırıp, “Ben böyle ameliyat olmak istiyorum” diyerek bize gelmesi. Hastamıza tekrar geçmiş olsun diliyorum. İzmir'de bir ilki gerçekleştirmiş olmaktan da mutluluk duyuyoruz” 

YENİDEN DOĞMUŞ GİBİYİM
Yeniden sağlığına kavuşan Sami Şaşal da, yaklaşık 6 ay önce çarpıntı şikayetiyle hastaneye başvurduğunu ve ameliyattan önce yoğun bir halsizlik yaşadığını söyledi.
Araştırmaları sonucunda Egepol Hastanesi'ne gelerek meme altından açılarak ameliyat edilmek istediğini söyleyen Şaşal, “Ameliyattan önce çarpıntım o kadar çoktu ki; ameliyatın ardından eşimle kalbimi hissetmiyorum artık diye şakalaştık. Çarpıntım kalmadı ve kısa sürede iyileştim. Artık ne çarpıntım ne de ağrım var. Kendimi yorgun da hissetmiyorum. Sanki yeniden doğmuş gibiyim”
diye konuştu.

Uzun yıllar futbol oynadığını ve çarpıntıları başlayana kadar kalbinin delik olduğunu bilmediğini dile getiren Sami Şaşal sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Egepol'e gelmeden önce birkaç hastaneye daha göründüm ve apar topar ameliyata girebileceğim konusunda uyarıldım. Ancak ben araştırıp en doğru şekilde tedavi edilmek istedim. Sonunda Egepol Hastanesi'nde Cüneyt Bey'e ameliyat olmaya karar verdim. Doğru karar vermiş olmaktan mutluyum. Tüm Egepol çalışanlarına ve ameliyatımda bulunan herkese hem ailem, hem de kendim adıma sonsuz teşekkür ediyorum”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hayat Projesi ile hedefe tam isabet

Alfa kuşağının teknoloji alışkanları değişti

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Akredite Edildi

Gürcü hasta robotik cerrahi teknolojisiyle şifa buldu

Şehir Hastanesi’nde Tüp Bebek Tedavisi

Eşrefpaşa’nın hidroterapi havuzlu sağlık hamlesi

Arşiv