EGİAD Genç İşadamları İçin İngiltere’yi Mercek Altına Aldı

  • 0
  • 791
EGİAD Genç İşadamları İçin İngiltere’yi Mercek Altına Aldı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İki ülke arasındaki ticaret hacminin 2015 sonuna kadar 24 milyar doları bulması hedeflenen İngiltere Türkiye arasındaki ilişkiler güçleniyor. Türkiye ile arasındaki ticaret hacmini arttırmayı hedefleyen ve dünyanın en büyük ekonomilerinin başında gelen İngiltere’nin Ticaret Odası ( BCCT) , İngiltere Ticaret ve Yatırım Ajansı ( UKTI) , Moral Hukuk Bürosu’nun İngiltere ortağı Ronald Fletcher Baker Hukuk Bürosu (RFB)  ve AKG Grubu, Türkiye ve İngiltere arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek amacı ile Ege Genç İşadamları Derneği üyeleriyle bir araya geldi. EGİAD ev sahipliğinde gerçekleşen “Firma ve Şahısların İngiltere’de İş Kurması” konulu toplantıda, her iki ülke arasındaki ortaklıkların desteklenmesi, yatırım pazarındaki payın arttırılması amacıyla kurumlar arasındaki tecrübe, bilgi ve iletişim ağının güçlendirilmesi gereğine değinildi. Avrupa’nın doğusunda istikrarı stabil tutmakta önemli bir yeri olduğu ifade edilen Türkiye’nin güçlü ekonomisiyle İngiltere’nin en büyük partnerleri arasında yer aldığı da ifade edildi.

“Firma ve Şahısların İngiltere’de İş Kurması” konulu toplantıya, EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya,  AKG Grup Yönetim Kurulu Üyesi Muhittin Bilget, AKG Trading (UK) Ltd’den  Asil Tan, Birleşik Krallık Yatırım ve Ticaret Ajansı İç Yatırımlar Danışmanı Mehmet Başaran, RFB Ortağı Deniz Oğuzkanlı, Jonathan Roberts ve Ronald Fletcher Baker Ortağı John O’Callaghan ile genç işadamları katıldı. “Şirketler ve Kurumsal Yatırımlar”,  “Birleşik Krallık’ta Gayrimenkul Yatırımları” , “İthalat/İhracatta Karşılaşılan Engeller ve Çözümleri” ve  “AKG Grubu’nun Birleşik Krallık Yatırım Tecrübesi” başlıkları altında paylaşılan bilgi ve deneyimler, genç işadamları tarafından dikkatle takip edildi. Ronald Fletcher Baker Hukuk Bürosu’nun İngiltere’de yatırım ve iş kurma adına gerekli hukuki bilgileri paylaştığı toplantıda, Ronald Fletcher Baker Ortağı John O’Callaghan ayrıca gayrimenkul piyasasına ilişkin değerlendirmede bulunarak, “İngiltere gayrimenkul piyasası kolay erişilebilir bir piyasa.  Ayrıca  kira getirirleri ve sermayeyi büyütmek adına yatırımcılara harika fırsatlar yaratıyor” dedi.
 
Ronald Fletcher Baker ortağı Jonathan Roberts ise İngiltere’ye yapılan ihracatta çıkabilecek risklerin düşürülmesine ilişkin mekanizmalara değinirken, RFB Ortağı Deniz Oğuzkanlı ise; ticaret için ekonomik ve politik istikrarın önemine değinerek, “İngiltere’yi uluslararası anlamda iş kurma ve uluslararası ticarette çekici yapan durum ülkedeki ekonomik ve politik istikrardır” diyerek yatırım için İngiltere’nin çok uygun bir Avrupa ülkesi olduğunu ifade etti. Toplantıda, AKG Grubu’nun bir başarı hikayesi niteliğindeki yatırım tecrübesinden bahsedilirken Grubun Yönetim Kurulu üyesi Muhittin Bilget İngiltere’ye yatırım yapmak isteyen kurumlar için “Pazarı ihracat yolu ile veya farklı yöntemler ile incelemek gerekmekte, İngiltere dünyanın en rekabetçi pazarı. Yeter ki bu rekabete hazır olun” şeklinde öneride bulundu. Grup Direktörü Asil Tan ise “ Pazarda var olma ve kazanma yolu olarak yalnızca fiyat rekabeti seçilir ise sonu bir felaket olur. Pazarda kazanmanın yolu farklılık yaratmaktır” diyerek tecrübelerini paylaştı. İngiltere Ticaret ve Yatırım Ajansı İç Yatırımlar Danışmanı Mehmet  Başaran ise ajansın sunduğu hizmetlere değindi.

Resimaltı: Ronald Fletcher Baker Ortağı John O’Callaghan’a plaketini EGİAD Başkan Vekili Serkan İpek verdi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sun Tekstil’e Platin Ödül

Yeşil Hidrojen'in kamuda tek adresi olmalı

İspanya'ya WindEurope çıkarması

Marka başvurularının yüzde 7’si İzmir’den

Meyve suyu sektörü 2028 yılı için 1 milyar dolar ihracat hedefine kilitlendi

Batı Anadolu Serbest Bölgesi kapılarını açtı

Arşiv