EGİAD’dan engelliler için Shakespeare

  • 0
  • 10.632
Yazı Boyutu:

(EGİAD) Ege Genç İşadamları Derneği Sosyal İlişkiler Komisyonu’nun  kişisel gelişim ve sosyal sorumluluk projesi kapsamında, dernek üyesi olan genç işadamları ve işkadınlarından oluşan amatör tiyatrocular  Atatürk Kültür Merkezi’nde seyirciyle buluştu. 
İş adamı ve iş kadını tiyatrocular, dünya tiyatro tarihinin en büyük ismi olan, tüm çağlarda tarihin en önemli 10 adamı arasında adı geçen William Shakespeare’in önemli eserlerini Türkçe’ye kazandıran Prof. Dr. Özdemir Nutku’nun çeviri ve kolajindan oluşan “Shakespeare’in Geceleri ve Gündüzleri” adlı oyununu sergiledi.

Bilge Danışmanlık eğitmenleri Cihangir Turantaş, Yılmaz Tüzün ve Yasemin Tüzün’den, diksiyon,  güzel konuşma, sahne duruşu, bedenini ve çevreyi tanıma, beden dilini doğru kullanma, oyunculuk gibi konularda kişisel eğitim alan üyeler, Ocak ayından bu yana ise yaptıkları provalarla sahnedikleri oyundaki performanslarıyla dikkat çekti.  Seçkin Gıda,  TEB, Forum Bornova, Tek Kablo, Oruçoğlu Zeytin Yağları ve Helia Nourouznasseri Law Office sponsorluğundaki  oyunu  tiyatro sanatçısı Yılmaz Tüzün yönetti.  

Müdür Aytül Büyüksaraç’ın desteğiyle Devlet Opera ve Balesi’nden dönem kostümleri, dekoru, müziği ve dansları ile oyunu en güzel şekilde ortaya koyan topluluk, profesyonel bir ekiple çalıştı. Müzikleri, ünlü sanatçı Cem İdiz tarafından bestelendi, oyunun danslarını tiyatro sanatçısı Yasemin Tüzün düzenledi. Projenin süpervizörlüğünü de Cihangir Turantaş üstlendi. EGİAD Tiyatro Topluluğu’nun sergilediği oyundan elde edilecek gelir, Safiye Nadir Zihinsel Engelliler İş Eğitim Merkezi’n bağışlanacak. 


OYUNDA KİMLER VAR
Abdullah Külahçıoğlu (EGİAD Fahri Üye) ,  Müge Sarı (Doğa Organik firması ),  Özlem Akdaş (Shapes For Women),  Berk Nazlı (Hürna İnşaat),  Dilek Mutlutürk (Makyaj Atölyesi),   Mustafa Aslan (As Yakıt),  Ömer Kasalı (Koza Lojistik),  Ömer Yeşilyurt (Famart Mobilya),  Aykut Yanık (Tekpan Ltd. Şti.), Nilgün Öztürk (Öztürk Hukuk Bürosu), Mustafa Dizdar (Sandık Ev Tekstili),   Melis Keskin (Nailzade İnşaat),  Onur Gözümoğulları (Seçkin Gıda),  Gürcan Gezen (Yöneten Asistanı),   Yılmaz Tüzün (Yönetmen),  Zehra Demirakça (Uluslararası Nakliyat),  Bora Şen (Çocuk-EGİAD Başkanı’nın oğlu),  Hakan Pekin (Pekin Diamond Jewellery),  Ecem İşgüzerer (Çocuk-EGİAD Yönetim Kurulu Üyesinin kızı), Temel Aycan Şen (EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı),  Çağdaş Narin (KPMG Bağımsız Denetim),  Beste Alimert (Form Stüdyo),  Büşra Tanman (Üç Yıldız Makine San.),  Yasemin Tüzün (YönetMen Yardımcısı, Koreograf)
Bora Şen, Temel Aycan Şen , Bengü Şen, Beste Alimert, Ömer Yeşilyurt, Melis Keskin, Mustafa Dizdar, Büşra Tanman

Ziya-Ayşen Nazlı, Berkay Eskinazi, Gülçin Güloğlu, Liz Sarda, Beliz, Melis Türkoğlu, Dilek Mutlutürk, Berk Nazlı
Asil, Ayşın, Filiz, İlhan Bilgehan, Ayten, Tamer, Kaan Ustaoğlu, Engin-Güzin Serdar, Alara Serdar, Mahru Gürel

Aslı-Reşat Moral, Alev Öztürk, Sezen Altınkapı, Burcu Zen Atlas, Ege, Oya Ağca, Gözde Keskin

Ceren Sertdemir, Merve Yanık, Mustafa Aslan, Müge Sarı, Nazan Yanık, Davut Yanık, Sebahat Yanık, Özlem Aktaş

Dilek Mutlutürk, Aykut Yanık, Nilgün Öztürk, Hakan Pekin, Füsun Akan, İpek Hasgüçmen, Aslı Yeni

Yılmaz Tüzün, Temel Aycan Şen, Meltem Mortan, Nağme Çallı, M. Ali- Sema Kasalı
Onur-İlknur Yeşilyurt,  Pınar Melli, Aylin Melli, Semiha Peköz, Zafer Urtekin, Serkan-Yeşim İpek
Reyhan Özlen, Tolga-Deniz Şekercioğlu,  Yamaç-Evin Ünsal, Zehra Demirakça, Onur Gözümoğulları

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bu kermes çocukların geleceği için

Coşkulu Bahar Festivali

Bu konser Çocuk acil ve yoğun bakım için

Birinci Yılda 14 yeni üye

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

Arşiv