EGİAD’dan EXPO 2020’ye Fotoğraf Sanatıyla Destek

  • 0
  • 672
Yazı Boyutu:

Dünyadaki tümfotoğrafçıların katılımıyla, yaşamın en önemli şartı, sağlık konusunu fotoğrafsanatçılarının vizöründen topluma taşımayı hedefleyen EGİAD, I. UluslararasıFotoğraf Yarışmasına, “Herkes İçin Sağlık” başlığıyla start verdi. Daha önce,ilkini “İş ve Yaşam”, ikincisini “Kentine İyi Bak”, üçüncüsünü de “Yaşamdaİletişim” başlığıyla Ulusal alanda düzenleyen EGİAD, bu kez bir adım öteyegiderek, TFSF (Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu), FIAP (Fotoğraf SanatıUluslararası Federasyonu) ve UPI’nin (Uluslararası Fotoğrafçılar Birliği)katkısıyla, EXPO 2020 sürecine destek amacıyla EGİAD 1. Uluslararası FotoğrafYarışması için kolları sıvadı. EXPO Delegelerinin İzmir ziyaret programına denkgetirilerek tam katılımlarının sağlanması amaçlanan ödül töreni ve fotoğrafsergisi EXPO 2020 süreciyle, uluslararası mecrada da yankı bulacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan EGİAD Yönetim KuruluBaşkanı Seda Kaya, sanatın toplumların gelişiminde en önemli koşullardan biriolduğuna dikkat çekerek, “Fotoğraf sanatıyla çektiğiniz an ya da kişi geleceklebir bağ kurar ve çektiğiniz kişi, an ya da ortam ölümsüzleşir. Fotoğrafla,tarihleri, toplumları, kültür ve medeniyetleri geleceğe aktarabilirsiniz.Geçmiş için çok güzel bir arşiv niteliği de taşıyabilir. Türk insanının son 10yılda fotoğrafa bakış açısının çok değiştiğini görüyoruz. Özellikle son ikiyılda teknolojide yaşanan gelişmelerin de etkisiyle, fotoğraf algısı çokgelişti. Fotoğraf sanatına ilgi arttı. Biz de EXPO 2020 sürecine her yıldüzenlediğimiz Fotoğraf Yarışmasını Uluslararası mecraya taşıyarak katkı koymakistedik. Büyük bir organizasyon olacak. Başlığımız, ana temamız, bu nedenle‘Herkes için Sağlık’ olacak. EGİAD olarak, kentimizi ve kentimize büyükkatkılar sağlayacak olan EXPO 2020 sürecine tam bir desteği hedefliyoruz” dedi.

I.Uluslarası EGİADFotoğraf Yarışması’nda Koşullar Neler
Amatör veya profesyonel fotoğrafa meraklı olan herkese açık düzenlenecekolan yarışmaya gönderilecek fotoğraflar; JPG formatta, kısa kenarı en az 2300piksel, 300 dpi çözünürlükte ayarlanarak, yarisma@egiad.org.tradresine iletilebilecek. Yarışmada, tamamen bilgisayar yazılımları ileoluşturulmuş, fotoğrafik içeriği bulunmayan görüntüler kabul edilmeyecek.Yarışma sonucu, katılımcıların e-posta adreslerine bildirilecek ve www.egiad.org.tr, www.tfsf.org.tr adreslerinden de takipedilebilecek.

Son katılım tarihi 17 Ekim 2013 olan yarışmada dereceyegirenlere FIAP ve UPI Kurumlarından ayrı ayrı olmak üzere altın, gümüş, bronz,6 adet mansiyon ile EGİAD Özel Ödülü, İZFAK Özel Ödülü ve 30 adet SergilemeÖdülü verilecek.

Her yarışmacının en çok 4 adet fotoğraf gönderilebildiğiyarışmada, ödül alan fotoğraflar TFSF 2013 Almanak’ta yer alacak.

Mr. Zhang Tongsheng – Çin Fotoğraf Federasyonu BaşkanYardımcısı (Çin), Tahir Ün – Fotoğraf Sanatçısı, Reha Bilir – FotoğrafSanatçısı, Halil Nadas EGIAD Başkan Vekili, Manolis METZAKİS – UPI Başkanı(Yunanistan) dan oluşan Jüri Heyeti, nihai karara 19 Ekim’de varacak.Sonuçların açıklanması 21 Ekim, Sergi Açılışı ve Ödül Töreni ise 15 Kasım’daorganize edilecek.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv