EGİKAD’ın 6’ıncı Yıl Gururu Egeli İş Kadınları geleceğe hazırlanıyor

  • 0
  • 1.107
EGİKAD’ın 6’ıncı Yıl Gururu Egeli İş Kadınları geleceğe hazırlanıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kadınların iş vesosyal hayatta hak ettiği yeri alması ve özellikle iş kadınlarının sorunlarınınkamuoyuna duyurulması amacıyla 15 Temmuz 2008 yılında kurulan Ege İş KadınlarıDerneği (EGİKAD) 6’ncı yıl gururunu yaşıyor. Bugüne kadar gerçekleştirdiğiprojelerle adından söz ettiren, sosyal sorumluluk projeleri ile de birçokkonuda farkındalık yaratan EGİKAD, geleceğe de emin adımlarla yürüyor.

 

EGİKAD üyeleri, 6’ıncı kuruluş yıldönümlerini Çeşme VillaRenk Otel’de yapılan kokteyle kutladılar. Betül Elmasoğlu’nun açılış konuşmasıile başlayan, ESİAD Başkanı Mustafa Güçlü’nün de katıldığı kokteylde, DevletEski Bakanı Işılay Saygın, Geçmiş Dönem İzmir Milletvekili Türkan Miçoğuları,Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’a da EGİKAD onur üyeliği rozeti takıldı.

 

Sosyal sorumlulukprojeleri

 

Törende konuşan EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı BetülElmasoğlu, 6 yıl önce kurulan EGİKAD’ın kadınların iş ve sosyal hayatta dahafazla yer alması için çalıştığını söyledi. Değişik mesleklerden üyeleri ilekadınların sivil toplum kuruluşlarında, ticaret ve sanayi odalarında daha fazlayer almalarını teşvik etmek ve sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmeyiamaçladıklarını ifade eden Elmasoğlu, “Son 6 yılda iş kadınları olarak birfarkındalık yarattığımızı düşünüyorum. İş ve sosyal hayatta daha çok kadınınyer alması, kadın girişimcilerin desteklenmesi konularına ağırlık verdik.Derneğimize birçok yeni iş kadını kazandırdık. Sosyal proje olarak daha önceAile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın da desteğini alarak ‘Bez Bebek’projesini hayata geçirdik. Bu yıl Deniz Ticaret Odası ile birlikte engellilereebru kursu projesini hayata geçirerek onların hayata daha sıkı sarılmalarını veiş hayatına katılmalarının önünü açmaya çalıştık. Girişimci kadınlara vetoplumun dezavantajlı kesimlerine bundan sonra da katkı sağlayacak projeleredevam edeceğiz” dedi.

 

Farkındalık

 

Genç kızları da iş hayatına çekmek ve başarılı olmalarınısağlamak için onlara mentörlük ettiklerini bundan sonra da bu çalışmalara devamedeceklerini anlatan Elmasoğlu, şöyle konuştu: “EGİKAD; BASİFED ve TÜRKONFED’inilk kadın derneği üyesi oldu. Bu sayede de derneğimiz Türk İş Dünyası ile deyakın temas içindedir. İş hayatında kadın olmanın zorlukları var, üstelikanneyiz. STK’larda İzmir ve bölgemiz için ne katkı koyabiliriz diye gönüllüçalışıyoruz. Umuyoruz ki toplumda farkındalık yaratarak genç kuşaklara örnekoluyoruzdur. Bundan sonra da aynı azim ve güçle topluma hizmet etmeye devamedeceğiz.”

İzmir iş, siyaset ve medya dünyasının önde gelen isimlerininkatıldığı gecede EGİKAD’ın 6. Kuruluş yıldönümü pastası da kesilirken, gecemüzik dinletisi ile sona erdi.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

23 Nisan'da koltuklar çocuklara emanet

Dünya Türk Doğal Taşını Almaya Geldi

Cennet meyvesi kuru incirde sezonun ilk yarısında ihracat yüzde 21 arttı

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Arşiv