Eğitim labaratuvarı ile AB’ye girecek

  • 0
  • 738
Eğitim labaratuvarı ile AB’ye girecek
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

 Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Diğer Tekstil Ürünleri Sanayi Meslek Komitesi Başkanı Atınç Abay, Oda bünyesinde kurmayı planladıkları eğitim laboratuvarı sayesinde tekstil sektöründe çalışan binlerce elemanı AB standartlarına getirecek mesleki yeterlilik programlarının yapılacağını söyledi.

EBSO çatısı altında kurulması gerek
EBSO Diğer Tekstil Ürünleri Sanayi Meslek Komitesi olarak iki aydır mesleki yeterlilik sertifika eğitim programı üzerinde çalıştıklarını belirten Abay, Avrupa Birliği (AB) uyum yasaları gereğince sektörün ihtiyacını karşılamak adına gerek meslek liselerinden çıkışlı, gerekse meslekte uzun zamandır görev yapmış çalışanların belgelendirilmesi gerektiğini ifade etti. Söz konusu projenin EBSO çatısı altında olmasının büyük bir avantaj sağlayacağını belirten Abay, “Oda’nın kontrolünde olan bir çalışma yaprak standartları ve belgelendirmeyi burada oluşturmak istiyoruz. Önümüzdeki günlerde AB uyum yasaları gereği olarak bizden istenecek olan belgelendirilmiş sertifikalı eleman çalışmasının kapısını açmış olacağız” dedi.

İstanbul’a gitmeye gerek kalmayacak
Sektörde çalışan pek çok kişinin belgelendirilmesinin yapılmamış durumda olduğunu vurgulayan Abay, “ İlk çalışma İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) çatısı altında başlamış olacak fakat burada kendi bölgemizde EBSO çatısı altında yapmak istiyoruz. Çünkü belgelendirmek için elemanlarımızı İstanbul’a göndermek orada bir şekilde belgelendirmek istemiyoruz. Başarabilirsek çok büyük bir fayda sağlamış ve diğer meslek komitelere de örnek olacak” diye konuştu.

Belgelendirme nasıl olacak?
EBSO çatısı altında İSO standartlarına göre kurulacak olan laboratuvarda hali hazırda sektörde kayıtlı olarak çalışan olan elemanlar hiçbir eğitime katılmadan sınava tabi tutulacak. Sektöre yeni girecek olan personel ise mesleki yeterlilik eğitimi aldıktan sonra bu belgeleri alarak piyasada çalışmaya başlayacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sun Tekstil’e Platin Ödül

Yeşil Hidrojen'in kamuda tek adresi olmalı

İspanya'ya WindEurope çıkarması

Marka başvurularının yüzde 7’si İzmir’den

Meyve suyu sektörü 2028 yılı için 1 milyar dolar ihracat hedefine kilitlendi

Batı Anadolu Serbest Bölgesi kapılarını açtı

Arşiv