Eğitim yuvalarına dev yatırım

  • 0
  • 696
Eğitim yuvalarına dev yatırım
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Eğitime ve eğitim kurumlarına verdiği destekle adından söz ettiren Karşıyaka Belediyesi, son 1 yılda ilçe sınırlarındaki okullara toplam 2 milyon liralık yatırım yaptı. 22 okul; yolundan basketbol sahasına, tiyatro salonundan sınıflarına kadar bakım ve onarımdan geçirildi, eksikleri tamamlandı. Başkan Akpınar “Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza iyi bir eğitim imkânı sağlamak için hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.
 
KONFERANS SALONLARI
Yaklaşık bir yıllık çalışmalar sonucunda, Fen İşleri, Park ve Bahçeler ile Destek Hizmetleri Müdürlükleri tarafından 22 okulun fiziki ve sosyal eksiklikleri giderildi. Eğitim kurumlarının ihtiyacına yönelik olarak yolları yapıldı, duvarları boyandı, bahçe ve çevre düzenlemeleri gerçekleştirildi, tuvaletleri yenilendi, istinat duvarları örüldü, spor alanları, basketbol sahaları elden geçirildi, çocuk oyun parkı ve zeminin kauçuk döşeme işleri yapıldı. Mürşide Altınçubuk Ortaokulu, Kazım Dirik Ortaokulu ve TOKİ Karşıyaka Belediye İlkokulu’na konferans salonları kazandırıldı.
 
OKULLAR ARTIK DAHA GÜVENLİ
Karşıyaka Belediyesi, son dönemde okul çevrelerinde artış gösteren uyuşturucu madde satışı ve kavga olaylarına önlem almak için de kentin risk taşıyan bölgelerindeki 25 okula güvenlik görevlisi tahsis etti. Tespit edilen olumsuzlukların emniyet güçlerine anında bildirilmesi ile birlikte okul çevrelerindeki suç oranlarında önemli bir azalma kaydedildi. Hem öğrenciler hem aileler hem de okul yönetimleri derin bir nefes aldı.
 
AKPINAR’A SEVGİ SELİ
Fen İşleri ekipleri ile birlikte bakım - onarım yapılan eğitim kurumlarından Karşıyaka Anadolu Lisesi, Kazım Dirik İlkokulu ve Ali Kaya Ortaokulu’nu gezen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar öğrencilerin sevgi gösterileri ile karşılaştı. Başkan Akpınar “Çocuklara yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır. Geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımızın daha modern ve sağlıklı ortamlarda eğitim almaları için çalışıyoruz. Eksikleri tek tek tamamlamaya devam edeceğiz” dedi.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv