Eğitime en şık destek

EÇEV ve İTK işbirliği ile gerçekleştirilen Geleneksel 2. El Kermesi’nde birbirinden şık ürünler satılarak eğitime katkıya dönüştü.

  • 0
  • 334
Eğitime en şık destek
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

EÇEV ve İTK işbirliği ile gerçekleştirilen Geleneksel 2. El Kermesi’nde birbirinden şık ürünler satılarak eğitime katkıya dönüştü.
Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV) ve İzmir Özel Türk Koleji (İTK) işbirliğiyle düzenlenen Geleneksel 2. El Kermesleri’nin on altıncısı 1-2-3 Kasım tarihlerinde İTK Uşakizade Köşkü’nde gerçekleştirildi. İkinci el ürünlerin yanı sıra, pek çok kullanılmamış kıyafet, aksesuar ve ev eşyasının yer aldığı kermes üç gün boyunca İzmirli eğitim dostlarından büyük ilgi gördü. Ünlü markalarının ürünlerinin bulunduğu kermese katılanlar kışlık alışverişlerini yaparken eğitime erişimi kısıtlı gençlerin geleceğine katkıda bulunmuş oldular.

İzmir’de ikinci el alanında marka haline gelen kermese ürün bağışlayanların sayısı yıldan yıla artıyor. İlk senelerinde yılda bir gün düzenlenen kermes, yıllar içinde artan ilgi sonucunda Mayıs ve Kasım aylarında üçer gün süreyle düzenleniyor ve artık İzmir dışında İstanbul ve Ankara’da yaşayan çok sayıda hayırseverin seçilmiş eşyalarını da barındırıyor. Dünyaca ünlü yerli ve yabancı markalarının ürünlerinin çok uygun fiyatlara temiz, ütülü ve kullanıma hazır şekilde alıcılara sunulduğu kermeste, çeşitli firmaların bağışladıkları etiketli ürünler de yer alıyor.

Kermes komitesinin yoğun ve özverili çalışmaları ile uzun yıllardır gerçekleştirdiği geleneksel kermes Ege Çağdaş Eğitim Vakfı’nın burslu öğrenci sayılarının artmasına, daha fazla gencin çağdaş eğitim almasına katkı sağlıyor. 2018 sonbahar kermesinde yer alan kadın ve erkek reyonlarında abiye, takım elbise, palto, ceket, çanta, ayakkabı, kravat, takıların yanı sıra ev aksesuarları, dekoratif ürünler ve bebek-çocuk eşyalarının satışından elde edilen gelir, EÇEV’in destek verdiği lise ve üniversite öğrencileri için eğitim dönemi boyunca hem burs, hem de yaş grubuna uygun kişisel gelişim programlarına katılma olanağına dönüştürülecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Demir, A takımı ile bir araya geldi

Mine Piriştina son yolculuğuna uğurlandı

Türkiyeli Yazarlar Grubu’ndan Çiğli’ye ödül

Haftaya asfalt çalışmasıyla başladı

Dikili’de yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Arşiv