EİB 9’ncu Moda Tasarım Yarışması’nın Galibi Övünç Baydemir

  • 0
  • 3.257
Yazı Boyutu:

Ege Hazır Giyim veKonfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından sektöre yenilikçi, yaratıcıtasarımcılar kazandırmak amacıyla Ekonomi Bakanlığı ve TİM desteğiyle, bu yıldokuzuncusu düzenlenen “EİB Moda Tasarım Yarışması”nın muhteşem finali Kayaİzmir Thermal & Convention’da gerçekleştirildi.  

Yarışmada İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel SanatlarFakültesi Moda Tasarım Bölümü mezunu Övünç Baydemir, Cilt Manipülasyonlarıisimli koleksiyonuyla birinci olurken, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel SanatlarFakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı bölümü mezunu Mehmet Eren Tuneli İlk Günahisimli koleksiyonuyla ikinci, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar FakültesiTekstil ve Moda Tasarım Bölümü öğrencisi Buse Özgün ise Influence isimlikoleksiyonuyla üçüncü olurken, Şeyma Aslın ise Cotton Design Pamuk ÖzelÖdülü’nü almaya hak kazandı.

EİB 9. Moda Tasarım Yarışması’nda birinci olan tasarımcı 10bin TL, ikinci olan tasarımcı 6 bin TL ve üçüncü olan tasarımcı 4 bin TL ödülünsahibi olurken, bu sene ilk defa verilen Cotton Design Pamuk Özel Ödülü adıaltında, ülkemizde pamuk tüketimini özendirmek amacıyla bu yıl ilk kez EgeTekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği sponsorluğunda bir özel ödülverildi. Yarışmada dereceye giren finalistler, Ekonomi Bakanlığı’nın"2008/2 Sayılı Tasarım Desteği Hakkında Tebliğ ile Uygulama Usul veEsasları" çerçevesinde, Ege İhracatçı Birlikleri'nin Ekonomi Bakanlığı'nasunacağı projenin onaylanması halinde yurt dışında Moda Tasarım Eğitimi almahakkı kazanabilecek. Yarışmanın birincisi de dünyanın önde gelen moda trendlerisitesi olan WGSN sitesini 6 ay boyunca kullanım hakkına sahip oldu. 

Defilenin sunucusu Ece Erken tarafından mikrofona davetedilen Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim KuruluBaşkanı Emre Kızılgüneşler, EİB Moda Tasarım Yarışması’nın, moda tasarımıalanında bu toprakların sahip olduğu değerleri ortaya çıkarmak, fikri veyeteneği olan, genç tasarımcıları desteklemek, moda endüstrisinin dikkatleriniçekerek bu yarışmaya katılan genç değerlerin kariyer planlarında bir kilometretaşı olabilmek misyonuyla düzenlendiğini belirterek, “İnanmak başarmanın yarısıderler. Biz EİB olarak Türk insanının damarlarındaki asil kanda kodlu olanyaratıcılık, beceri ve yeteneğe inançla moda ve hazır giyim sektörleri için budeğerleri ortaya çıkarmak üzere Moda Tasarım Yarışması düzenliyoruz. Heryarışmamızda inancımızın ne kadar haklı olduğunu gözlemliyor, tasarımcılarımızve eserleriyle gurur duyuyoruz” dedi. 
 
 
 
 
 
 

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği YönetimKurulu Başkan Yardımcısı ve Yarışma Komitesi Başkanı Burak Sertbaş ise “ModaTasarım yarışmamız, Türkiye’nin en istikrarlı ve keyifli organizasyonlarındanbiri olarak bizleri gururlandırıyor. Bu yılki yarışmada, tasarımlarbeklentilerimizden çok daha etkileyici oldu. Final defilesinde her biribirbirinden güzel ve renkli tasarımlar yarıştı, EHKİB olarak her yıl kaliteçıtasını yükselttiğimiz bu güzel yarışmada finalistleri seçen değerli jürimiz seçimyaparken epey zorlandı. Finalistlerimizi tebrik ediyoruz” diye konuştu. 

Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Yavuz Özutku,  dokuzuncu kez düzenlenen bu yarışmadabulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi, Ekonomi Bakanlığı olarak tasarımyarışmalarını desteklediklerini ve bu desteklerinin devam edeceğini belirtti. 

EİB IX. Moda Tasarım Yarışması, Rönesans Ajans  Sahibi Akif Örük koreografisiyle gerçekleşen final defilesinin ardından Maersk Line’ın katkılarıyla düzenlenen DJ Berna Öztürk ve elektro keman sanatçısı Gisele Tavinson’ın yer aldığı After Party ile devam etti.
Uğur- Nihal Umar
Alexandres Kokoskeriyou, simay Bülbül, Mehmet Turgut
Özden- Tolkar Karace
Sezin- Toygar Narbay
Sezin- Toygar Narbay
Ebru- Atınç Abay
Siren Ertan
Betül Elmasoğlu, Zeynep Gürel
Ertan Kayıtken
Zeynep – Şenol Acar
Sabin Karakuş
Ayla Karakoyunlu, Şeyda Kayaoğlu
Jak- Mirey Eskinazi
Ece Erken
Özlem Süer
Şener- Canan Kırıkkaya
Ekin Erez
Berrin Baş
Nur Karaata
Dilek Süslüer
 
Metin Evren, Emre Canatak, Hande Berk, Özlem Güney, MuratYürekli,  Erdem Parlak
  Gisele Tavinson

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bu kermes çocukların geleceği için

Coşkulu Bahar Festivali

Bu konser Çocuk acil ve yoğun bakım için

Birinci Yılda 14 yeni üye

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

Arşiv