EİB Moda Tasarım Yarışması’nın bu yılki teması Re-FORM

Genç tasarımcıların her yıl büyük heyecanla beklediği EİB Moda Tasarım Yarışması, bu yıl 12. Kez start aldı. “EİB Moda Tasarım Yarışması”nda bu yılki tema Re-FORM olarak tespit edildi.

  • 0
  • 1.033
EİB Moda Tasarım Yarışması’nın bu yılki teması Re-FORM
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Genç tasarımcıların her yıl büyük heyecanla beklediği EİB Moda Tasarım Yarışması, bu yıl 12. Kez start aldı. “EİB Moda Tasarım Yarışması”nda bu yılki tema Re-FORM olarak tespit edildi.

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nce, Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin desteğiyle; Türk Hazır Giyim ve Konfeksiyon sektörüne vizyoner ve yenilikçi tasarımcılar kazandırmak amacıyla her yıl düzenlenen ve gelenekselleşen “EİB Moda Tasarım Yarışması”nda başvurular 23 Aralık 2016 tarihine kadar kabul edilecek. Yarışmacılar, 4 adet 2017-18 sonbahar kış koleksiyonu tasarımı içeren erkek, bayan ya da karma bir koleksiyon hazırlayarak yarışmaya katılabilecek.

Genç tasarımcılara, yaratıcı düşüncede, eylemde, tasarım anlayışında yeni bir boyut ve anlatım biçimi arayışı Re-FORM!’umodern tasarım anlayışı, kendine güvenen gözlerin yeni şekiller ve oranlara odaklanmasıyla yeniden yorumlanacağı bir zemin sunduklarını belirten Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve EİB Moda Tasarım Yarışması Komite Başkanı Burak Sertbaş, bu temanın, genç tasarımcılara temel tasarım kurallarını bozmadan yeni bir soluk getirebilecekleri bir zemin sunacağını kaydetti.

Re-FORM’un, her gün karşılaştığımız şekiller ve materyalleri yeniden biçimlendirilerek, yenilik ve bağdaşma kavramlarını alışılmışın ötesine taşıdığını dile getiren Sertbaş, “Yeniden biçimlenme, yeniden dokuma, aykırı renkler, geri dönüşüm ve amaç farklılaştırmada yeni yaklaşımlar, burada anahtar kavramlar olarak belirginleşiyor. Sürdürülebilirlik, iplikten başlayarak kullanılan post-endüstriyel malzemelere kadar her alanı kapsıyor. Bu konseptin merkezinde sorumlu tasarım etiği yer alıyor” şeklinde konuştu.

EİB XII. Moda Tasarım Yarışması”na katılacak genç yetenekler, Re-FORM temasıyla oluşturacakları 2017-18 Sonbahar Kış Kadın ve Erkek Hazır Giyim koleksiyonlarını Ege İhracatçı Birlikleri’ne 23 Aralık 2016 tarihine kadar teslim edebilecekler.

Ön jürinin yapacağı ilk değerlendirme sonrasında 20 tasarımcı belirlenecek ve bu 20 tasarımcı mülakata alınacak. Mülakatta başarılı olan 10 isim finalist olacak.

Bundan sonraki süreçte tasarımlar hayata geçirilecek, ilk 10 tasarımcının eserleri 2017 Nisan ayında düzenlenecek “Final Gecesi Defilesi”nde Türkiye’nin ünlü mankenlerince sergilenecek.

Yarışmanın birincisi 15.000 TL, ikincisi 10.000 TL, üçüncüsü ise 5.000 TL para ödülünün yanı sıra Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin sunduğu projenin Ekonomi Bakanlığı’nca onaylanması halinde yurtdışında eğitim alma imkânı doğabilecek (koşullar ve şartlar için yarışmanın internet adresini ziyaret edilebilinir). 

“EİB XII. Moda Tasarım Yarışması” www.eib.modatasarimyarismasi.org internet adresinden ve Facebook, Twitter, Instagram sayfalarından da takip edilebiliyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fashion Week rüzgarı

Muhteşem başlangıç

10. kez IFW

Genç modacı ‘İtalya’daki finale kaldı

Gelinlik Fuarı sektöre can suyu oldu

23 yılda üç marka

Arşiv