EİB XI. Moda Tasarım Yarışması’na Başvurular Başladı

  • 0
  • 954
EİB XI. Moda Tasarım Yarışması’na Başvurular Başladı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türk Hazır Giyim ve Konfeksiyon sektörüne genç ve yenilikçi tasarımcılar kazandırmak amacıyla Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen “EİB Moda Tasarım Yarışması” bu yıl 11. kez düzenlenecek. Bu yıl gerçekleşecek yarışmanın ana teması “VAROLUŞ” olarak belirlendi. Genç tasarımcıların başvuruları, 25 Aralık 2015 tarihine kadar devam edecek. EİB Moda Tasarım Yarışması Final Gecesi Defilesi’nin Nisan ayı içerisinde düzenlenmesi planlanıyor.

EİB Moda Tasarım Yarışması’nın moda tasarım yarışmaları arasında tanınırlığı en yüksek yarışma haline geldiğini belirten EİB Moda Tasarım Yarışması Komite Başkanı Burak Sertbaş, “Sektöre vizyoner tasarımcılar kazandırmak, ülkemizdeki moda endüstrisinin gelişimine katkıda bulunmak, genç tasarımcılara kendilerini kumaşlarla ifade etme özgürlüğü tanımak amaçlarıyla çıktığımız yarışmamızda 11. yıla giriyoruz. 10 yılın sonunda, moda tasarım yarışmaları arasında en çok bilinen ve takviminin açıklanması sabırsızlıkla beklenen bir yarışma haline geldiğini görmek bizleri çok mutlu ediyor” dedi.

Tema “VAROLUŞ” olarak belirlendi
EİB Moda Tasarım Yarışması’nın temasının her yıl, dünya moda trendlerinden yola çıkarak belirlendiğini ifade eden Burak Sertbaş, “2016/17 moda akımlarından yola çıkılan bu yılki yarışmanın temasını; “VAROLUŞ” olarak tespit ettik. Varoluş, tarihten bile eski, en zor bulmacadır. Tasarımın varoluş biçimi, nasıl doğru renkleri, doğru çizgilerle bir araya getirip hayata geçirmekte saklıysa beklediğimiz tasarımlar da bir o kadar varoluşa uygun olmalı. Sokrates’in en ünlü sözlerinden ‘Olmak ya da olmamak işte bütün mesele bu’ bize varoluşun temelini açıklıyor aslında. Ünlü filozof Jean Paul Sartre de varoluşun özden önce geldiğini belirtir. Genç tasarımcıların, insanlığın varoluşundan bu yana geçen binlerce yılın üzerini örttüğü varoluş anlarını yeni yorumlarla, modaya yeni bir soluk getirecek değerlerle günümüze taşımalarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

EİB XI. Moda Tasarım Yarışması”na katılacak genç yetenekler, “Varoluş” temasıyla oluşturacakları 2016-2017 Sonbahar Kış Kadın ve Erkek Hazır Giyim koleksiyonlarını Ege İhracatçı Birlikleri’ne 25 Aralık 2015 tarihine kadar teslim edebilecekler.  Ön jürinin yapacağı ilk değerlendirme sonrasında mülakata kalan 20 tasarımcı belirlenecek olup ilk 10’a kalan tasarımcılar mülakatlar ardından belirlenecek. Bundan sonraki süreçte tasarımlar hayata geçirilecek, ilk 10 tasarımcının eserleri Nisan ayında “Final Gecesi Defilesi”nde Türkiye’nin ünlü mankenlerince sergilenecek. Yarışmanın birincisi 15.000 TL, ikincisi 10.000 TL, üçüncüsü ise 5.000 TL para ödülünün yanı sıra Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin sunduğu projenin Ekonomi Bakanlığı’nca onaylanması halinde yurtdışına eğitim olanağı kazanabilecek.
“EİB XI. Moda Tasarım Yarışması”,  www.eib.modatasarimyarismasi.org internet adresinden de takip edilebilmektedir.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Kırşan, İEÜ Medical Point’te babalık serüvenini anlattı!

Derya Uluğ ile bayram coşkusu

Rukiye Bektaş gözünü zirveye dikti

Müzik ve Magazin’de 50 Fifty Farkı

Hızlı, Cesur ve Güçlüyüz

Wyndham Grand İzmir Özdilek'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel

Arşiv