Eker “Manisa” Projelerini İnceledi

Şehzadeler kenti Manisa’daki projeleri denetleyen DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker, Gevenlik, Belenyenice, Sarma, Maldan ve İlyaslar Gölet ve sulamalarına gitti; çalışmaları yerinde inceledi. İnşaatların bir an önce tamamlanmasını isteyen Eker; “kaybedecek zamanımız yok” dedi 

  • 0
  • 481
Eker  “Manisa” Projelerini İnceledi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Şehzadeler kenti Manisa’daki projeleri denetleyen DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker, Gevenlik, Belenyenice, Sarma, Maldan ve İlyaslar Gölet ve sulamalarına gitti; çalışmaları yerinde inceledi. İnşaatların bir an önce tamamlanmasını isteyen Eker; “kaybedecek zamanımız yok” dedi 
 
Manisa’nın kent merkezine yakın projelerinin son durumunu yerinde gören DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker’in ilk durağı Saruhanlı Gevenlik Göleti ve Sulaması’ydı.
 
34 metre yüksekliğinde inşa edilen göletin gövdesindeki çalışmaları inceleyen Eker projeyi bir an evvel bitirmek istediklerini belirterek “1,78 milyon m3 su biriktirme hacmine sahip olacak gölet; Saruhanlı bölgesindeki Paşaköy, Sarıçam, Kalemli, Çaltepe, Tepecik, Karayenice ve Halıtlı mahallelerindeki 18 bin dekar tarım arazisine can suyu verecek. Projedeki eksikleri en kısa sürede tamamlayıp; su tutmak istiyoruz dedi.
 
Daha sonra “Belenyenice” Göleti ve Sulaması inşaat sahasına geçen Ali Fuat Eker proje hakkında bilgi aldı. Sahadaki sıyırma kazılarının tamamlandığını kaydeden Eker, yakında gövde dolgusuna başlanacağını duyurdu.
 
9.050 dekar verimli tarım arazisini modern sulama ile tanıştıracak “Sarma Göleti ve Sulaması”nın şantiyesine de ziyaret eden Ali Fuat Eker “Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için rölakasyon yolu öncelikli olarak tamamlandı. Sahadaki sıyırma işlemleri de bitmek üzere. En kısa sürede gövde dolgu işlemine başlanılacak. Tamamlandığında Sarma Göleti 8 mahallemizi basınçlı-borulu sulama ile tanıştıracak. Hem çiftçimiz hem de ülkemiz kazanacak” diye konuştu. 
 
Ani yaşanan sel baskını nedeniyle hasar gören Maldan Göleti ve sulaması inşaatını da yerinde gören Ali Fuat Eker çalışmaları denetledi. 810 dekar tarım arazisinin bu göletten sulanacağını hatırlatan Eker; çalışmaların hızla bitirilerek su tutulmaya başlanmasını istedi.
  
Son olarak da İlyaslar Göleti’ne geçen Ali Fuat Eker ; uygulama sahasını adım adım gezdi.. Binlerce Manisalı çiftçinin kendilerinden müjdeli haber beklediğini kaydeden DSİ 2. Bölge Müdürü;
“ Projelerimizi yaparken zamanla da yarıştığımızı unutmamalıyız. Çünkü binlerce çiftçi bizden su bekliyor. Bu sorumluluğumuzu hiçbir zaman unutmadan tüm projelerimizi zamanında tamamlamaya çalışacağız” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv