EKONOMİDE ÇİZİLEN PEMBE TABLOLARIN SONU GELMİYOR

  • 0
  • 1.224
EKONOMİDE ÇİZİLEN PEMBE TABLOLARIN SONU GELMİYOR
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, İzmir’de icra davalarının sayısından büyük artış yaşandığını belirterek, “Ekonomide çizilen pembe tabloların sonu gelmiyor ama İzmir’in üçte biri icralık durumda” dedi.
 
Türeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu yazılı soru önergesine ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, Türkiye’nin üçüncü büyük kenti olan İzmir’de son yıllarda icra davalarında büyük bir artış yaşandığına dikkati çekti.
İcra müdürlüklerinde 2014 yılında bir önceki yıldan devredilenlerle birlikte 1 milyon 400 bin dosyaya bakıldığını ifade eden Türeli, “Bu rakam 4 milyon nüfuslu kentte yaşayanların üçte 1'inden fazlasının icralık olduğunu göstermektedir. Takip dosyalarının başında bankalardan alınan otomobil ve tüketici kredileri, kredi kartı ile cep telefonu fatura borçları gelmektedir” dedi.

“Söz konusu artış sonucunda İzmir’de bulunan icra müdürlüklerinin yetersiz kaldığı dosyaların koridorlara istiflendiği ifade edilmektedir” diyen Türeli, şunları kaydetti:
“Ekonomide çizilen pembe tabloların sonu gelmiyor ama İzmir’in üçte biri icralık durumda. Nitekim uzmanlar, icra takiplerinin bu kadar fazla olmasının ekonominin kötü gidişatıyla alakalı olduğunu belirterek, bunun da vatandaşlarda psikolojik sıkıntıya da neden olduğunu ifade etmektedirler.”

 -“EKONOMİDE YARATILAN PEMBE TABLO”
İzmir’de icra davalarına yaşanan durumun, hükümetin ekonomide yaratmaya çalıştığı pembe tabloya ve kişi başına milli gelirin arttığı söylemlerine aykırı bir durum teşkil ettiğini belirten Türeli, önergesinde şu sorulara yer verdi:
“-2003-2014 döneminde yıllar itibarıyla İzmir’de icra müdürlüklerince haklarında icra takibi yapılan kişi sayısı kaçtır?
-2003-2014 döneminde yıllar itibarıyla İzmir’de kaç kişinin icra takibi hacizle sonuçlanmıştır?
-2003-2014 döneminde yıllar itibarıyla İzmir’de bankalar ile kredi ve finans kuruluşlarından kredi kullanıp borcunu ödeyemediği için haklarında icra takibi yapılan kişi sayısı kaçtır? Bu dönemde, bankalar ile kredi ve finans kuruluşlarına borcunu ödeyemediği için kaç kişi icra yoluyla haciz işlemine tabi tutulmuştur?
 
-2003-2014 döneminde yıllar itibarıyla İzmir’de kredi kartı borcunu ödeyemediği için haklarında icra takibi yapılan kişi sayısı kaçtır? Bu dönemde, kredi kartı borcunu ödeyemediği için kaç kişi icra yoluyla haciz işlemine tabi tutulmuştur?
-2003-2014 döneminde yıllar itibarıyla esnaf ve kefalet kooperatiflerine ödenmeyen borçlarından dolayı haklarında icra takibi yapılan kişi sayısı kaçtır? Bu dönemde, esnaf ve kefalet kooperatiflerine borcunu ödeyemediği için kaç kişi icra yoluyla haciz işlemine tabi tutulmuştur?
-2003-2014 döneminde yıllar itibarıyla İzmir’de cep telefonu faturası borcunu ödeyemediği için haklarında icra takibi yapılan kişi sayısı kaçtır? Bu dönemde, cep telefonu faturası borcunu ödeyemediği için kaç kişi icra yoluyla haciz işlemine tabi tutulmuştur?
-İzmir’de bulunan icra dairelerindeki araç ve personel sayısı nedir? Bu sayıyı artırmak gibi bir düşünceniz var mıdır?

-AKP Hükümetleri döneminde uygulanan ekonomik ve sosyal politikaların söz konusu olumsuz tablonun ortaya çıkmasında rolü olduğunu düşünüyor musunuz?

-Vatandaşların icra borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin bir çalışma yapılması düşünülmekte midir? Varsa çalışma hangi detayları içermektedir?”

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv