“Elini Uzat Sesim Ol” projesi meyvelerini veriyor

  • 0
  • 686
“Elini Uzat Sesim Ol” projesi meyvelerini veriyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Rektörlüğü’nce yürütülen"Elini Uzat Sesim Ol” gençlik projesi kapsamında Forum Bornova Alışveriş Merkezi çalışanlarına işaret dili eğitimi verildi. Proje kapsamında işaret dili eğitimi alan Forum Bornova Alışveriş Merkezi çalışanları ile işitme engelli bireyler bir araya geliyor.

 

Birleşmiş Milletler (BM) raporuna göre dünyada işitme engelli sayısı 2,5 milyonu aşıyor. Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyonu bu rakamı 3 milyona yakın olarak açıklıyor. Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan son araştırmaya göre Türkiye’de toplam 8,5 milyon engelli bulunuyor. Bu sayının yüzde 22’si işitme ve konuşma engelliler oluşturuyor. Yani Türkiye’de yaklaşık 2 milyon işitme ve konuşma engelli birey yaşıyor. Dünyanın en büyük azınlık grubunu engelliler oluşturuyor.

 

Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından onaylanan ve Ege Üniversitesi Rektörlüğü’nce yürütülen "Elini Uzat Sesim Ol” gençlik projesi kapsamında 10-11 Ekim tarihlerinde Forum Bornova Alışveriş Merkezi’nde işitme engellilere yönelik çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

 

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Deri Mühendisliği Bölümü öğretim elemanlarından Arş. Gör. Ali Yorgancıoğlu koordinatörlüğünde gerçekleştirilen proje ile engellilerle rahat iletişim kurmak ve onlara daha kaliteli bir hizmet sunabilmek için  Forum Bornova Alışveriş Merkezi çalışanlarına “Temel İşaret Dili” eğitimi verildi.

 

 Projede; Birleşmiş Milletler’in Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşmesinin 19. Maddesi benimsenerek engelli kişilerin eşitlik ilkesi ve topluma dahil olma ilkesi esas amaç olarak alındı. Bu doğrultuda engelli bireylere zaman kaybı ve iletişim güçlüğü gibi sorunlar yaşamadan daha kaliteli  bir hizmetin sunulması hedeflendi.

 

 Bu proje kapsamında işaret dili eğitimialan Forum Bornova Alışveriş Merkezi çalışanları ile işitme engelli bireyler 10-11 Ekim tarihlerinde bir araya gelecek. 

Gerçekleştirilecek olan aktivitelerle işitme engelli bireylerin özgüvenlerini geliştirmek, ihtiyaçları olan sosyal çevreyi oluşturmak ve sosyalleşmelerine katkıda bulunmak doğrultusunda iki taraflı bir farkındalık ve oryantasyon ortamı yaratılması hedefleniyor.

 

Etkinlik ile toplumun işitme engelli bireylere karşı duyarlı olmaya davet edilecek.

 

 "Elini Uzat Sesim Ol"  Eğitim Programı;   Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2013 Yılı 2. Çağrı Dönemi Gençlik Projeleri Destek Programı (Sosyal Dahil Etme Programı) kapsamında desteklenen projeler arasında yer alıyor.  İZMİR(Ege Ajans/ Yunus Atmaca)


YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv