Elleri öpülesi anneler

  • 0
  • 652
Yazı Boyutu:

EgeBölgesi’nde 1500 Lösemili çocuk LÖSEV desteği alıyor. Aileler LÖSEV sayesindebu savaşı yendiklerini belirtti. Tedavisi biten hasta yakınları şimdi İzmirLÖSEV’de  gönüllü olarak lösemiliçocuklar için bez bebek yaparak hem vefa borçlarını ödüyor hem de lösemilihastalara maddi kazanç sağlıyorlar.Serkan’ın annesi Selda K. bağışta bulunaninsanlara seslenerek, “ Yaptığınız bağışlar gerçekten yerini buluyor” dedi.  

“İZMİRE LÖSEMİLİLER KÖYÜ İSTİYORUZ”
Lösemililerköyünün İzmir’de de kurulmasını arzu eden aileler adına konuşan Kadriye H.“Ankara’da çok güzel bir Lösemililer Köyü var orada tedavi olup aynı zamandaeğitim de alıyorlar. İzmir’de de yapılmasını istiyoruz. Çocuklar hastalandığızaman okula gidemiyorlar. Geri kalıyorlar derslerinden. Yaşamdan kopuyorlar.Başka bir dünyada yaşıyorlar. Bizim çocuklarımızda o şartlar altında olsayaşama daha çok bağlanır. (A) kan kanseri ölecek diyorlar. Öyle bir şey yok.Artık kan kanseri tedavi edilebiliyor” diye konuştu.

Zordönemler geçirdiklerini söyleyen Aybüke’nin annesi Fatma T. “Kızım 12 yaşındahasta oldu. Şimdi 19 yaşında  dershaneyegidiyor. Üniversiteye hazırlanıyor. Kızım 3 ay hiç çıkmadan hastanede yattı.Yürüyemedi, psikolojisi çok bozuktu aylarca konuşmadı bizimle. Çok acılarçektik. Ama şimdi çok iyiyiz. LÖSEV destek veriyor. Dershaneye gidiyor bursalıyor. Biz maaş alıyoruz buradan. Şuanda eskiye dönmek asla istemem. Benhastaneye kontrollere bile gidemiyordum. Psikolojim bozuldu. Benim bir tanedaha çocuğum var o hastalanınca o kadar korkmuyoruz. Aybüke’ye bir şey oluncahepimiz çok korkuyoruz” diyor,endişe dolu gözlerle..

Tedavigören gençlerle beraber LÖSEV’e  hizmetetmekten gurur duyduğunu vurgulayan Fatma T. “Bizim çocuklarımız gönüllü olarakLÖSEV’e destek oluyor.Biz yapıyoruz çocuklarımız satıyor. Ücretsizdergilerimizi dağıtıyorlar. Hastanede tedavisi devam eden çocuklarımızıziyarete gidiyoruz. İyileşmiş gençlerimizden bir tanesini de yanımızda götürüyoruzki onlara destek olsun” diye konuştu.

“MUCİZENİN ARKASINDALÖSEV VARDI”
İlkyardımımıza koşan LÖSEV’didiyen Serkan’ın annesi Selda K Kendilerine her zamanminnettarım. Burada olmamın sebebi de zaten bu. Oğlum şimdi 11 yaşında. Buhastalıkla tanıştığında ana sınıfına gidiyordu. Çok küçüktü. Mucizeyiz diyorumben her zaman mucizenin arkasında LÖSEV vardı tabi. İki yıl sonra hastalıktankurtulduk. Hala içimizde endişeler var. İki gün önce hastaneye gittim, guatrolduğunu öğrendim Serkan’ın. Yaşam mücadelemiz her zaman devam ediyor. Buradayaptığımız oyuncukları diğer aileler de iyileşsin diye yapıyoruz. Biz 3-4 ayHalk Eğitim’de eğitim aldık. Bu oyuncakları yaptığımız için para da alıyoruz.Ama asıl amacımız Lösemili çocuklara katkıda bulunmak. Biz buraya sabahınköründe evimizden çıkıp geliyorsak sadece maddiyat için değil maneviyatta varbu işin içinde” şeklinde ifade etti.

Devletinbile destek olamadığı dönemde LÖSEV’in yanlarında olduğunu vurgulayan Selda K.“Biz 25 bin liralık ilaç getirdik. Devletin ödemediği ilaç bu. Biz ilkbaşvurduğumuzda 2500 TL burs aldık. Bu para bizim ilaç paralarına büyük birdestek oldu. Tülay Aktaş Onkoliji’de tedavi olduk hastane masraflarımızkarşılandı. Benim eşimde emekli biri 1200 lira maaş alıyordu.        3 tane daha çocuğum var” dedi.     

“YAPILANBAĞIŞLAR YERİNİ BULUYOR”
LÖSEV’e  bağışta bulunanlara minnettar olduğunubelirten Selda K. “Yaptıkları bağışlar gerçekten yerini buluyor. Çocuklarımızagıda yardımı var. Özellikle çocuklarımızın gıda yardımlarına çok ihtiyaçlarıvar. Hastalıktan sonra et yemeleri gerekiyor. Kurban bayramında bağışçılarımızınbağışlarını özellikle LÖSEV’e yapmalarını rica ediyorum. Bağışta bulunanlara daçok teşekkür ediyorum”diye konuştu.

“ALDIĞIMIZ BURSUNGELECEĞİ GÜNÜ BEKLİYORDUK”
LÖSEVsayesinde çocuğunun iyileştiğini söyleyen Kadriye H. “Yusuf’un annesiyim 1999yılında hastalandık.  İlk yattığımızseneler LÖSEV’denhaberimiz yoktu. Eşimin kız kardeşi bizim yerimize başvurmuş.Beni telefonla aradılar. Ben Ankara’dan arıyorum dedi. Lösemili ÇocuklarVakfı’ndan dedi. Biz her yönüyle maddi ve manevi destek çıkacağız dedi. O zamanbize burs bağladılar. Biz gerçekten aldığımız bursun geleceği günü bekliyorduk.Her yönden destek oldu. Burada kurslara katılıyor çocuklarımız. Geçen seneİngilizce dersi aldı” şeklinde konuştu.

Lösemi hastasıolmadıkları halde LÖSEV’den destek adlıklarını söyleyen İlkem’ in annesi  Ebru U. “İlkem 2009’da hastalandı. O zamanİlkem 4 yaşındaydı şimdi 9 yaşında. Biz lösemili değiliz. Biz İTP kan hastalığı.Kan hastası olmasına rağmen ben buradayım. LÖSEV aynı zamanda kan hastasıçocuklara, kanserli çocuklara yardımcı oluyor. Biz gıda yardımı alıyoruz.Burada oyuncaklar yaparak da aile bütçemize katkı sağlamaya çalışıyoruz. İlkemLÖSEV’de eğitimlere de katılıyor. Geçen yıl burada aldığı eğitimle bale yapmayıöğrendi” dedi.(
İZMİR(EgeAjans/AliHaydar Şahin)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yeni döneminin ilk meclisi

Suya indirim sözü için ilk adımı attı

Engelsiz yaşam’ için yol yardım desteği

Menderes’te İlk Meclis

Bornova’nın zenginliğini ortaya çıkaracağız

Ekmek 5 TL

Arşiv