Emektar tiyatroya Karşıyaka ilgisi

  • 0
  • 838
Yazı Boyutu:

Sıcak yaz günlerinde yazlıkçılar kadar şanslı olmayanlar için Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu ayrı bir anlam taşır. Yazdan yaza hatırlarız onu; ama bu onu hiç incitmez. Küsmez sevenlerine… Yıllardır, bunaltıcı yaz akşamlarında, keyifle İzmirli sanatseverler için açar kapılarını… Bostanlı sahilinden yüzünüze çarpan imbatın hoşluğuyla kim bilir kaç oyun, kaç gösteri seyretmişizdir bu mekanda…
O çok bildik, tanıdık, tiyatro gruplarını, son yılların gözde tabiriyle stand-up ünlülerini ağırlayan emektar Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’nda bugünlerde tatlı bir telaş yaşanıyor.  Bu kez hummalı tadilata ev sahipliği yapıyor emektar tiyatro… Karşıyaka Belediyesi tarafından yapılan çalışma ile hem yepyeni bir görünüme kavuşacak, hem de üstü açılır kapanır olacak. Böylelikle, sadece yazın değil, yılın 12 ayı da sanatseverleri ağırlayabilecek.
 
Emektar Tiyatro’da çalışmalar bununla da sınırlı kalmıyor. Duvarları yükseltilip, iç mekan düzenlemeleri yapılıyor. Ses ve ışık sistemleri yenileniyor. Yani, seyircisiyle yeniden buluşmaya, tıpkı yeni gelin gibi hazırlanıyor.
Karşıyaka için böylesine önemli bir mekanı yılların yıpranmışlığından kurtarmak istediklerini söyleyen Belediye Başkanı Cevat Durak, bu buluşmayı hızlandırmaya çalıştıklarını belirterek, “Tüm İzmirliler’in merakla beklediğini biliyorum. Amacımız, ilkbaharda Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’nu seyircisiyle yeniden buluşturmak” müjdesini de veriyor.
Karşıyaka’nın kültürel mekanları arasına yepyeni bir görünümle girecek olan Tiyatro, sahne, koltuk, ses ve ışık düzeniyle diğer salonları da kıskandıracak. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv