En ağırı kendi ülkemizde tutsak olmak

  • 0
  • 1.098
En ağırı kendi ülkemizde tutsak olmak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Ordu eski Komutanı emekli Orgeneral Hurşit Tolon,“Bizler için şehit olmak doğal bir olaydır. Biz askerlerin kaderinde hiçistemesek de tutsak edilmek de vardır. Esir düşebiliriz ancak en ağırı kendi ülkemizde tutsak olmaktır. Hele buhaksız, hukuksuz, mesnetsiz olarak yalancı gizli tanıklarla yapılıyorsa çokdaha ağırdır. Ben 3 yıl 3 gün kendi ülkemde tutsak kaldım. Bu çok ağır” dedi.

Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, tutukluluğu boyunca kendisini yalnız bırakmayan TürkiyeGazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC)Başkanı Atila Sertel’i ziyaret etti. Ziyaretin ardından basın mensuplarının karşısına geçen Hurşit Tolon, 3yıl 3 gün tutuklu kaldığı Ergenekon ve Zirve Yayınevi davasına ilişkin çarpıcıaçıklamalar yaptı.

“TSK HEDEF ALINDI”

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne 50 yıla yakın şerefli ve onurluhizmetlerde bulunduklarını ancak akıl almaz kumpaslarla mağdur edildiklerinibelirten Hurşit Tolon, şunları söyledi:

“50 yıla yaklaşan şerefli hizmetlerimizden sonra maalesefakıl almaz oluşumlarla bir kumpas bir katekulli mağduru olarak imzasız ihbarmektupları, yalancı gizli tanıklar, sahte dijital veriler, bir kısım ayarlanmışkolluk mensupları, bir kısım ayarlanmış yargı mensupları ile tüm davalardabizlerin şahsında Türk Silahlı Kuvvetleri hedef alınmıştır. Hedef TSK’nınitibarını, halkın nezdindeki güven duygusunu zaafiyete uğratmaktır. TSK ve onungüzide kuruluşları asılsız ithamlarla hedefe konuldu ancak bu başarısızolmuştur. Halkın büyük bir kısmı bu kumpası gördü, gerçekleri anladı. Önümüzdekizamanda halkımız gerçekleri tamamıyla anlayacaktır. Çünkü gerçeklerin ortayaçıkmak gibi bir vazgeçilmez kararlılığı vardır.”

 
 
“HAKSIZ, MESNETSİZ SUÇLAMALAR”
6-7 Eylül 1955 olaylarından başlayarak, Türkiye’de bugünekadar yaşanan tüm toplumsal olayları, tüm faili meçhulleri, 27 Mayıs’ı, 12Eylül’ü ve hatta e-muhtırayı içine alan bir iddianame ile yargılandıklarınıbelirten eski Ege Ordu Komutanı Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, “Haksızmesnetsiz suçlamalarla çok sayıda yurtsever insan tutsak edildik. Bizaskerlerin kaderinde istemesek de tutsak olma olasılığı vardır. Bizler içinşehit olmak çok doğal bir olaydır. Asker olduğumuz için istemesek de bazıkoşullarda esir de düşebiliriz. Ama en acı olanı kendi ülkemizde tutsakolmaktır. Bunun anlamı çok ağırdır. Hele bu haksız, hukuksuz, mesnetsiz gerekçelerlemüfteri gizli tanıklarla yapılıyorsa çok daha ağırdır. Ben 3 yıl 3 gün kendiülkemde tutsak kaldım” diye konuştu.
 
 
“ULUSALCI OLMAK SUÇ DEĞİL”
Türkiye’de ulusalcı olmayı suçmuş gibi gören bir mantıkolduğunu belirten Hurşit Tolon, şöyle dedi: “Bu konuda endişe duyanlar Türk DilKurumu’nun sözlüğüne baksınlar. Ulusal; milli demek. Ulusalcı milliyetçi demek.Ben Türk ordusunun bir subayı olarak milliyetçi olmayayım da ne olayım? Türkordusu sizin vergilerinizle oluşturulmuş halkın ordusudur. Ulusalcı ordu, milliordu aynı şeydir. Farklılık değildir. Ulusalcı olmak da suç değildir.”

Hurşit Tolon, Emekli Orgeneral Aytaç Yalman ve Genelkurmayeski Başkanı Hilmi Özkök’ün Balyoz davasında tanık olmasına ilişkin yöneltilensoru üzerine, “Son derece doğru bir karar ama çok gecikmiş bir karar” dedi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmirGazeteciler Cemiyeti Başkanı Atila Sertel de Hurşit Tolon’un şahsında tümaskerlere geçmiş olsun dileklerini ileterek, Türk ordusuna ve Türk milletine büyükhizmetleri bulunan Tolon Paşa’yı Cemiyet çatısı altında ağırlamaktan şerefduyduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Cemiyet Başkanı Atila Sertel, ziyaretianısına Hurşit Tolon’a ilk kurşunu atarak milli mücadeleyi başlatan ŞehitGazeteci Hasan Tahsin heykelciği takdim etti.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv