En büyük alkışlar Suriyeli minik kuklacılara

  • 0
  • 654
En büyük alkışlar Suriyeli minik kuklacılara
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Alman Kültür Merkezi’nin Suriyeli çocuklar için hazırladığı “Öykümü Kuklamla Anlatıyorum” projesi, Konak Belediyesi Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenen şenlikle sona erdi.

İzmir Uluslararası Kukla Günleri ve Konak Kent Konseyi işbirliğiyle gerçekleştirilen projeye 7 – 12 yaş arası 45 çocuk katıldı. İki hafta süren çalışmalarda psiko-dramatistlerden, sahne tasarımcılarından, sosyologlardan, çevirmenlerden oluşan 30 kişilik bir ekip görev aldı.
Hazırladıkları kukla oyunlarını bir şenlik havasında ebeveynleri ve çok sayıda konuk tarafından ilgi ve beğeniyle izlendi. Büyük alkış alan gösterilerden bazıları izleyenlerin gözlerini yaşarttı.

Proje kapsamında kendi öykülerini oluşturan çocuklar, bu öyküleri kendi yaptıkları kuklalar ve kendi hazırladıkları sahnelerle bir kukla oyunu olarak sahnelediler. Çalışmalara katılan çocuklara kukla yapım ve oynatım tekniklerinin öğretilmesinin yanı sıra, el becerilerini geliştirecek çalışmalar yaptırıldı. Projenin, savaşın acılarını yaşamış bir grup Suriyeli çocuğa yönelik psikolojik yararlarının yanı sıra, kent adına önemli sosyal yararları da bulunuyor. Çocuklara sevgi vermenin onları kazanmak için en önemli araç olduğundan yola çıkılarak oluşturulan projenin belgesel bir filmi de çekiliyor.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Oyuncak Hastanesi açıldı

Karnaval Havasında

Çiçek Festivali 25-28 Nisan'da

İzmir Maratonu'nda ÇYDD İzmir Şubesi, Koşu ve Bağışta Zirvede!

Arşiv