En güzel balık yemeği yapanlar ödüllendirildi

  • 0
  • 551
En güzel balık yemeği yapanlar ödüllendirildi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Güzelbahçe Belediyesi’in deniz mahsüllerinden yapılan yemek yarışması sonuçlandı. Dereceye girenlere  sertifika ve madalyanın yanı sıra para ödülleri  verildi.

1.Liman’daki balık satış reyonları önünde gerçekleştirilen yemek yarışması, profesyonel şefler ve amatörler olmak üzere iki kategoride yapıldı. 12’si şef olmak üzere 20 kişinin katıldığı yarışmada Dünya Aşçılar Federasyonu Üyesi Levent Alpat, Ege Bölgesi Profesyonel Aşçılar Derneği’nden Turgut Çetin, Erdoğan Yılmaz ve Hüseyin Arabayapan ile  Gebze Aşçılar Derneği Başkanı Bayram Özrek’ten oluşan jüri deniz mahsüllerinden yapılan yemekleri sunum, yaratıcılık, lezzet ve hijyen bakımından değerlendirerek puan verdi.

Güzelbahçe Belediye Başkanı  Mustafa İnce, CHP İlçe Başkanı Kazım Çam, belediye meclis üyeleri ve Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Yalçın Manav’ın da izlediği yarışma öncesi konuşan Başkan İnce, “En leziz ve en taze balığın en ucuza satıldığı ilçemizde balık üreticilerinin, satıcılarının ve restoranların tanıtımını yapmak amacıyla bu yarışmayı düzenliyoruz. Bu konuda bize destek olan aşçılar federasyonu yöneticilerine teşekkür ediyorum” dedi.

İzleyenlere balık ekmeğin ikram edildiği yarışma sonucunda amatörlerde Deniz Kungür ‘Fıstıklı, altın varaklı levrek’ yemeği ile birinci,  Duygu Aydost ‘İçli levrek dolması’ yemeği ile ikinci, Selin Kurt  ise “Ispanaklı somon sarması” ile üçüncü oldu.

Profesyonel şeflerin kategorisinde ise  “Levrek  kapama”  ile Reis Aras, “Yakamoz” ile Arif Türker ikinci, “Deniz ürünleri sarma” ile üçüncülük ödülünü aldı. Eren Çakmaklı ise “Kayıkta fener kapama” adlı yemeği ile İzmir’in yetiştirdiği ünlü aşçı Nevzat Peker özel ödülü aldı. Dereceye girenlere 500 ile 2000 lira arasında değişen para ödülü verildi.

Bu arada Aşçılar Federasyonu Başkanı Yalçın Manav de yemek kültürüne katkıları nedeniyle Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’ye bir plaket sundu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv