“EN HIZLI, UCUZ ELDE EDİLEN, EN TEMİZ

  • 0
  • 808
“EN HIZLI, UCUZ ELDE EDİLEN, EN TEMİZ
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Konferans Salonu’nda, “Gizli Isı Depolamanın Elektrikli Termosifonlarda Kullanılmasının Deneysel Olarak İncelenmesi” konulu seminer gerçekleştirildi. Semineri Makine Mühendisliği Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Barış Kurban verdi.  Kurban, elektrikli termosifonlarda enerji tasarrufunu amaçlayan çalışmasına Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TUBİTAK) tarafından destek verildiğini söyledi.
 
Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Tezi Destekleme Programı kapsamında hazırlanan  TÜBİTAK destekli çalışmada;  elektrikli termosifonlarda sürekli olarak su depolanarak elektrik enerjisiyle suyun ısıtılması sağlanması konusunda termosifonlarda sürekli olarak sabit sıcak su ihtiyacının karşılanması amaçlandı.
 
Makina Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi  Yrd. Doç. Özay Akdemir’in danışmanlığıyla gerçekleştirilen çalışma kapsamında, termosifonların bünyesinde bulunan elektrikli ısıtıcıların devreye girip çıkma süreleri uzatıldı. Daha fazla ısı ihtiyaçlarına cevap verebilmek amacıyla ısıl enerji depolama yöntemlerinden gizli ısı depolama yönteminin elektrikli termosifonlarda kullanılması deneysel olarak incelendi.
 
Üretim ve deneylerin yapılmasında Termodinamik Mak. San. Ve Tic. A.Ş. destekleriyle gerçekleştirilen projede, enerji maliyetlerinin artması, enerjiye olan talebin artması ve enerji tasarrufunu önemliliği ön plana çıkarıldı. Enerjinin verimli kullanımı sonucunda sağlanacak olan enerji tasarrufunun, en hızlı ve ucuz elde edilen, en temiz enerji kaynağı olduğu bütün dünyada kabul ediliyor. Kurban’ın çalışması bilimsel arena yada sunuldu.(İZMİR (Ege Ajans/Sezen Garip – Büşra Azgınoğlu – Yunus Karaüzüm)
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv