Engelli çocuklar yarı olimpik tesislerde yüzme öğrenerek rehabilite oluyor

  • 0
  • 945
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi’nin Işıkkent Spor Tesisleri’ndeverdiği yüzme kursları engelli çocuklar için ışık oldu. Üç yıldır devam edensosyal sorumluluk projesi kapsamında ücretsiz eğitim alan çocuklar ve aileleribambaşka dünyaların kapılarını açtı. Onlar, yüzme öğrenmenin de ötesine geçti, BornovaBelediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’dan takım kurulmasını istedi

 Bornova Belediyesi, 3yıldır sürdürdüğü sosyal sorumluluk projesi ile engelliler ve maddi durumuyetersiz olan ailelerin çocuklarına ücretsiz yüzme kursu veriyor. Işıkkent SporTesisleri’ndeki açık ve kapalı havuzlarda verilen eğitimlerden şu anda bedensel,zihinsel ve otistik gibi engel ya da sağlık sorunu yaşayan 6 – 15 yaş arası 87çocuk yararlanıyor. Ayrıca 16 yaş üzeri yetişkin engelliler de bu sosyalsorumluluk projesinin içerisinde yer alıyor. Haftada 1 saat kurs alan çocuklar,servisle evlerinden alınıp, aynı şekilde evlerine bırakılıyor. 12 grup olarakverilen eğitimler birebir antrenör eşliğinde gerçekleşiyor. 3 ay olarakplanlanan eğitim süresi yoğunluğa göre arttırılıyor. Dezavantajlı çocukların buimkandan periyodik aralıklarla devamlı olarak yararlanması sağlanıyor.

Çocuklar da, aileleri de mutlu
Eğitimler sırasındaaralarında işitme ve görme engelliler ile epilepsi hastası ya da downsendromluların da bulunduğu çocuklar ile antrenörleri arasında duygusal bir bağkuruluyor.  Onlar ve aileleri havuzortamını ‘Farkındalıklarının farkında olmadıkları ve tüm engellerin kalktığıyer’ olarak görüyor.Bornova Belediyesi’ninücretsiz yüzme kursundan yararlanmak isteyen çocukların dermotolojik vefizyolojik ya da engelli raporu olması gerekiyor. Aileler, bu raporlar ve ikifotoğraf ile birlikte Bornova Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğü’nebaşvuru yapıyor.

‘‘Her yere ve herkese eşit hizmet’’
Amaçlarını Bornova’nınher noktasına eşit hizmet götürmek olduğunu söyleyen Bornova Belediye BaşkanıPror. Dr. Kamil Okyay Sındır, sosyal belediyecilik adına engelli çocukların daher türlü sosyal imkandan yararlanması gerektiğini söyledi. Sporun insansağlığı için çok önemli olduğunu hatırlatan Başkan Sındır, ‘‘Yüzme kursları biranlamda terapi işlevi de görüyor. Böylece sadece çocuklara değil ailelerine dekatkı sağlamış, onları rahatlatmış oluyoruz. Onlar ve aileleri burada çok mutluoluyorlar. Öyle ki; engelli çocuklarımızın çeşitli branşlarda takımoluşturulması talebi var. Sadece bu istek bile amacımıza ulaştığımızın birgöstergesi’’ diye konuştu. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv