ENGELLİ VATANDAŞLAR “DERİ TASARIM KURSU”NU ÇOK SEVDİ

  • 0
  • 698
ENGELLİ VATANDAŞLAR “DERİ TASARIM KURSU”NU ÇOK SEVDİ
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Engelli vatandaşlar, Foça’da açılan “Deri Tasarım Kursu”nda faydalı zaman geçirmenin ve üretmenin mutluluğunu yaşıyorlar.
Foça Belediyesi ve Foça Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle, ilçede yaşayan engelli vatandaşların sosyal hayata katılmalarını ve ekonomik gelir elde etmelerini sağlamak amacıyla Deri Tasarım Kursu açıldı.

Deri Tasarım Kursu dersleri, Foça Halk Eğitim Merkezi Deri Tasarım Öğreticisi Gülsüm Tunç tarafından Foça Belediyesi Foça Kent Konseyi Engelsiz Kafe’de veriliyor. İmitasyon deri malzeme kullanılan kurs çalışmalarında, para cüzdanı, çantalar vb. tasarımlar yapılıyor.
Deri tasarım kursuna katılmaktan dolayı oldukça memnun olan engelli vatandaşlar, faydalı bir uğraşla ilgilendikleri konusunda hemfikirler; boş zamanlarını faydalı biçimde değerlendiriyor, eğleniyor ve yeni bilgiler öğrenmenin mutluluğunu yaşıyorlar. 

Foça Halk Eğitim Merkezi Deri Tasarım Öğreticisi Gülsüm Tunç “Kursumuza katılan arkadaşlarımız çok hevesliler, birşeyler üretmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Çalışmalarımız çok yeni olmasına karşın çok çabuk mesafe aldıklarını ve bir günde deri cüzdan yaptıklarını gördüm. Benim çok hoşuma gitti, onlarında çok mutlu olduğunu düşünüyorum. Amacımız, hem sosyalleşmelerini hemde belli bir aşamaya geldiğimizde yaptıkları eşyaları satarak aile ekonomilerine destek olmalarını sağlamak. Dört kişi ile başlayan kurs çalışmalarımıza olan ilgi ve katılım giderek artıyor. Foça Halk Eğitim Merkezi’ne, Foça Belediyesi’ne ve her zaman bizlerin yanında olan Belediye Başkanımız Gökhan Demirağ’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ “Tüm engelli kardeşlerimize ve üretim için çalışanlara desteklerimiz devam edecek. Onların mutluluğu, bizim huzurumuzdur” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

418 projeye Tübitak desteği

Prag’dan İzmir Ekonomi’ye önemli konuk

Çip üretiminde AB desteği

Arşiv