Engelliler Günü'nde 'engelsiz okul' müjdesi

  • 0
  • 596
Engelliler Günü'nde 'engelsiz okul' müjdesi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dünya Engelliler Günü'nde engelli öğrenci ve eğitimcilerine iki müjde birden veren Başkan Dalgıç, "Çağın gerekliliklerini taşıyan engelsiz bir okul için girişimlere başladık" dedi.

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde ilçedeki bedensel ve zihinsel engelli öğrencilerin eğitim-öğretim gördüğü Çeşme Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi'ni ziyaret etti. Öğrenciler tarafından sıcakkanlılıkla karşılanan Başkan Dalgıç, erkek öğrencilere oyuncak araba, kız öğrencilere ise bez bebek hediye etti. Çeşme Belediyesi'nin okula sağladığı destekler nedeniyle teşekkür eden Okul MüdürüTijen Tekin'den okul ve öğrenciler hakkında bilgi alan Dalgıç, desteklerinin süreceğini söyledi.

Okul için girişimler başladı
Çeşme'nin Dalyan Mahallesi'nde bulunan okulun, dar ve kısıtlı bir alana sıkışıp kalması nedeniyle yaşanan sıkıntıların bilincinde olduklarını kaydeden Başkan Dalgıç, öğrencilerin özel durumları göz önünde bulundurarak, daha uygun bir noktada, çağın gerekliliklerini taşıyan kapsamlı bir 'engelsiz okul' yapılması için çalışma yürüttüklerini kaydetti. Konuyla ilgili uygun bir arazinintahsisi için Hazine ile temasların sürdürüldüğü ifade eden Dalgıç, "Tahsisin gerçekleşmesiyle, okul yapımında önemli bir aşama kaydedeceğiz" diye konuştu.

Dünyanın yüzde 15'i engelli
Yeni okul binası girişimlerinin yanında öğrencilere ikinci bir müjde daha veren Başkan Dalgıç, engelli çocukların eğitiminde dünyanın en gelişmiş yöntemlerinden 'Montessori oyuncaklarının' alınarak okula hediye edileceğini söyledi. Dünya Sağlık Örgütü'nün raporuna göre, dünyada 1 milyar engelli olduğunu ifade eden Başkan Dalgıç, söz konusu rakamın dünya nüfusunun yüzde 15'ine denk geldiğinin altını çizdi. Dalgıç, "Engelli vatandaşlarımızın refahı için her kurumun üzerine düşeni yerine getirmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

162 bin araç, 1 milyon civarında kişi

Arşiv