Engelliler Haftası’nda farkındalık yaratılacak

  • 0
  • 589
Engelliler Haftası’nda farkındalık yaratılacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Engelli olmanın bireysel değil,  toplumsal bir sorun olduğu bilinciyle çalışmalarını sürdüren Konak Belediyesi, 10-16 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Engelliler Haftası’nda gerçekleştireceği bir dizi farklı ve özgün etkinlik ile konuya dikkat çekecek.

Engelli yurttaşlara yönelik eşitleyici çalışmalarını sürdüren ve bu kapsamda mayıs ayı temasını "Kentte Engelli Birey Var" olarak belirleyen Konak Belediyesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapacak. Konak Kent Konseyi Engelli Meclisi ile birlikte düzenlenecek etkinlikler ile engellilik konusuna özel vurgu yapılarak, kentte engelli bireylerin varlığı, sorun ve haklarına dikkat çekilecek. Farkındalığın ve duyarlılığın artırılacağı etkinlikler kapsamında ayrıca söyleşi, konser, dans gösterileri ve ücretsiz film gösterimleri de olacak.

PERSONELE İŞARET DİLİ EĞİTİMİ
Konak Belediyesi’nin Engelliler Haftası etkinlikleri, 11 Mayıs Pazartesi günü ilçede yaşayan işitme engelli vatandaşlar ile belediye arasındaki ilişkilerin güçlenmesi adına belediye personeline verilen işaret dili eğitim semineri ile başlayacak. Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde saat 13.00’de başlayacak seminerde verilecek eğitim ile belediye personelinin işitme engelli vatandaşlar ile doğru iletişim kurması, talep ve sıkıntılarına daha kısa süre içerisinde çözüm bulması hedefleniyor. Salı günü ise Sasalı’daki Doğal Yaşam Parkı’na bir gezi düzenlenecek. Saat 11.00’de başlayacak gezide engelli yurttaşlar Doğal Yaşam Parkı’nı gezerek keyifli bir gün geçirecek. Aynı gün Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde de 'Kelebek ve Dalgıç' adlı filmin gösterimi gerçekleşecek. 

ENGELSİZ KONAK ŞENLİĞİ
13 Mayıs Çarşamba günü ise Dominik Caddesi’nde Engelsiz Konak Şenliği düzenlenecek. Çeşitli atölye çalışmalarına ve konserlere sahne olacak şenlikte ayrıca saat 19.00’da dev kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek. Şenlik saat 19.30’da başlayarak, İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu konseri ile sürecek. Açılış konuşmalarının ardından Down Sendromlu Çocuklar Halk Oyunları Topluluğu’nun gösterileriyle son bulacak.  Aynı gün ayrıca saat 14.30’da Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde '800 Kilometre Engelli' filminin gösterimi de yapılacak. Mayıs ayı temasını ‘Kentte Engelli Birey Var’ olarak belirleyen Konak Belediyesi, Engelli Haftası dışında ay boyunca bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapacak.

EŞİT HAK EŞİT HİZMET
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, engelin 'bireysel' değil 'toplumsal' bir sorun olduğunu belirterek, “Yerel yönetim olarak, göreve geldiğimiz ilk günden bu yana, engellilik konusuna özel bir önem veriyoruz. Yeni yaptığımız tüm kaldırım, yol, bina ve parklarda engelsiz tasarım ilkelerini uygulamaya çalışıyoruz. Mevcut binalarımızdaki engelleri kaldırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Uyguladığımız sosyal politikalarla engellileri yardım ve himayeye muhtaç kişiler değil, üretken ve eşit bireyler olarak değerlendiriyoruz. Bu yönde çalışmalarımızı ve planlamalarımızı yapıyoruz. Bağımsız yaşamanın insan hakkı ve sosyal devletin temel görevi olduğunu düşünüyoruz. Bu bağlamda her yıl mayıs ayı içinde çeşitli etkinliklerle dikkat çekilmeye çalışılan Engelliler Haftası’nda, farklı ve özgün etkinliklerle bir duyarlılık ve farkındalık yaratma çabası içerisinde olacağız” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

162 bin araç, 1 milyon civarında kişi

Arşiv