Engelliler için düğmeye bastı

  • 0
  • 846
Engelliler için düğmeye bastı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Geçtiğimiz ay Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi üyelerinin yaptığı eylemi sonlandıran Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, derneğe kalıcı bir yer sağlamak için harekete geçti. Karabağ, kendisini ziyaret eden İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ve yönetim kurulu üyelerinden derneğe kalıcı bir yer sağlanması için destek isteyerek, “Yaptıkları eylemi sonlandırırken onlara söz vermiştim. Şimdi bir kampanya başlatalım ve bu kardeşlerimize kalıcı bir yer bulalım. Esnaf Odası olarak siz de bu kampanyaya destek olun” çağrısında bulundu. Başkan Karabağ, bu çağrısıyla kampanyanın fitilini ateşlemiş oldu.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde uzun süre eylem yapan Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi üyelerini ziyaret ederek, eylemlerini sonlandırmış, derneğin, 20 bin liralık kira borcunu Bayraklı Belediyesi CHP grubu ödemişti. Başkan Karabağ, derneğin kalıcı bir binaya taşınması için kampanya başlatacaklarını belirterek, “Söz verdiğimiz gibi derneğin kira borcunu ödedik. Bundan sonra bina sahibi olmaları için başka girişimlerim olacak. Dilerim tapulu bir dernek binanız olur” demişti.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI VE ODALARDAN DESTEK İSTEYECEK

Derneğin kira borcunu ödeme sözünü yerine getiren Başkan Karabağ, onlara kalıcı bir yer kazandırmak için de harekete geçti. Karabağ, kendisini ziyaret eden İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ve yönetim kurulu üyelerinden, Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi için destek istedi. Başkan Karabağ, “Yeni bir yıla girdik. Umarım yeni yıl engelli kardeşlerimize yeni bir umut olur. Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi’nin bir eylemi olmuştu. O eylemi bir şekilde bitirdik. Kira borçlarını ödedik. Eylemi bitirirken de onlara küçük bir umut vermiştik. ‘Bir kampanya başlatarak kalıcı bir yer sağlayalım’ demiştik. Bu kamu yararı olan bir derneğimiz. Bize bir hesap numarası verdiler.  Esnaf odamızla, Ticaret Odası, Esnaf Odası, müteahhitlerle, iş adamlarımızla konuşarak kampanyaya destek isteyelim dedik. Onlara kalıcı bir yer sağlayabilirsek herkes çok mutlu olacak. Esnaf odası olarak sizler de bu kampanyaya destek olursanız çok mutlu olurum” dedi. 

Başkan Mutlu ise, Karabağ’ın bu önerisini oda üyeleriyle paylaşacaklarını söyledi. Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şube Başkanı Erdem Çercioğlu, yardımların Ziraat Bankası Konak Şubesi 54040200-5002 nolu hesabına yapılabileceğini söyledi. Çerçioğlu, “Hasan Başkan’a bize verdiği destekten dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv